SIMO Solis Lite Hotspot-recension: Wi-Fi Wingman i fickstorlek

0
63

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Fungerar, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket övrigt att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen
 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion

Pris: 140 $ Amazon Solis

Hannah Stryker/How-To Geek

 Solis Lite Hotspot är superbekvämt för korttidsanvändning, men kom ihåg att dess obegränsade planer har en rimlig användningsgräns, och dess beroende av mobilnät har vissa nackdelar.

Oavsett om du är frekvent resenär eller planerar en engångsresa utomlands, är Solis Lite ett kostnadseffektivt alternativ till dyra internationella dataplaner. Med sin långa batteritid, breda täckning och obegränsade LTE-data är denna hotspot en effektiv lösning för att hålla kontakten när du är på språng.

Solis Lite Wi-Fi Hotspot är kompakt och lätt att ta med sig och behöver inga SIM-kort för att fungera. Oavsett om du reser på jobbet eller på fritiden är den här enheten en utmärkt lösning för att hålla dig ansluten till internet utan att behöva lita på offentliga Wi-Fi-nätverk eller dyra dataabonnemang. Även om dess beroende av cellulära nätverk innebär vissa utmaningar, och det till synes “obegränsade” dataplaner kan vara kraftigt begränsande för tunga användare. Jag fick använda Solis Lite på min tre veckor långa Indien-semester, och här är allt du behöver veta innan du gör det.

Här är vad vi gillar

  < li>Lätt och kompakt design
 • Enkel installations- och anslutningsprocess
 • Inga SIM-kort eller roamingavgifter
 • Utmärkt global täckning
 • Fungerar som en kraftbank

Och vad vi inte gör

 • Obegränsade dataplaner har också hastighetsgränser
 • Planer kan vara dyra länge -term use
 • Stöder inte 5G-nätverk
 • Fungerar inte i områden med svaga mobilnät

How-To Geeks expertgranskare går praktiskt in i varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Behöver du en mobil hotspot-enhet?< br>Byggkvalitet och kartonginnehåll: får grunderna rätt
Inställning och appupplevelse: bekvämlighet överallt
Prestanda och batteritid: håller vad de lovar
Ska du köpa Solis Lite Wi-Fi-hotspot?

Behöver du en mobil hotspot-enhet?

De bästa mobila hotspot-enheterna erbjuder en rad fördelar för alla som behöver pålitlig internetåtkomst för utlandsresor utan att hänge sig åt galna forskarberäkningar om dataplaner och SIM-kort varje gång. Direkt kan du undvika dyra roamingavgifter på din telefon och eliminera behovet av flera SIM-kort. Dessutom kan du dela en enda anslutning med din familj och dina vänner, så att alla kan hålla kontakten och använda sina enheter samtidigt för saker som att hitta vägbeskrivningar, beställa en resa eller surfa på webben.

RELATERATVad är en mobil hotspot?

Dessutom innebär att ha en mobil hotspot att du aldrig mer kommer att bli besviken över opålitligt lånat Wi-Fi från hotell, kaféer eller butiker.

Men fördelarna med en dedikerad Wi-Fi-enhet slutar inte där. Genom att eliminera behovet av att använda din telefon som en mobil hotspot kan du också spara batteriet och minska behovet av att bära runt på en skrymmande powerbank. Och om du någon gång hamnar i en kläm med ett urladdat telefonbatteri, kan enheter som Solis Lite till och med fungera som en bärbar laddare och pressa upp din telefon.

Byggkvalitet och boxinnehåll: får grunderna rätt

Hannah Stryker/How-To Geek figur>

 • Lådans innehåll: Solis Lite Hotspot, USB-A till USB-C-laddningskabel, USB-A till USB-C-adapter
 • Mått: 3,5 x 3,5 x 0,9 tum (8,89 x 8,89 x 2,29 cm)
 • Vikt: 5,44 oz (154 g)
 • Portar: 1x USB-C

Trots att den bär ‘Lite’ moniker, Solis Lite är allt annat än lätt på kartongens innehåll. Förutom hotspot-enheten innehåller paketet viktig dokumentation, en USB typ-A till typ-C-laddningskabel och en USB typ-A till typ-C-omvandlare för bekväm anslutning till typ-C-portar. Även om en strömadapter inte ingår, tyder den blygsamma längden på laddningskabeln på att många människor förmodligen kommer att välja att ladda och använda hotspot via sin bärbara dators USB-portar.

Själva enheten är formad som en hockeypuck med en tjocklek på 1 tum och ungefär lika bred som en vattenflaska. Den mäter 3,5 tum i diameter och väger knappt 6 uns. Den är ganska lätt att bära i väskfickor, och jag misstänker att de flesta till och med kan bära den i sina jack-/jeansfickor, även om en lite längre, mindre tjock form kan ha gjort den mindre benägen att få dina fickor att bukta ut.

Växla vy i full storlek1 av 3Föregående bild
Hannah Stryker/How-To GeekNästa bild Föregående bild
Hannah Stryker/How-To GeekNext Slide Föregående bild
Hannah Stryker/How-To GeekNext Slide

Solis Wi-Fi-hotspots enda, livfulla orange färgsättning accentueras av en lång vit LED-remsa på toppen som också fungerar som batteriindikator. En försänkt strömknapp finns i ena änden av denna remsa, medan tre små lysdioder placerade längst upp visar Wi-Fi-status, nätverksstyrka och internetanslutning. Enheten känns någorlunda välbyggd, med en matt plaststruktur som hindrar den från att glida eller glida av ytor.

Det enda verkliga problemet jag har med Solis Lites design är att dess USB- C-porten har en upphöjd läpp runt den, vilket hindrar de flesta typ-C-kablar från att komma in ordentligt, så du måste hålla i den medföljande laddningskabeln.

Installation och appupplevelse: Allsidig bekvämlighet

Det var förvånansvärt enkelt att installera Solis Lite. Först måste du ladda ner Solis Wi-Fi-appen, tillgänglig för iPhone/iPad och Android. När du slår på hotspot-enheten för första gången tar det cirka tre till fem minuter att ansluta till ett nätverk, vilket indikeras när de vita lysdioderna slutar blinka.

Standardnamnet och lösenordet för Wi-Fi-nätverket skrivs ut längst ner på hotspot, och varje enhet kommer med 1 GB gratis data för att hjälpa dig att komma online direkt. Du kan sedan köpa ytterligare betal-per-GB-data eller registrera dig för återkommande planer med priser från 9 USD/dag.

Växla visning i full storlek1 av 4Föregående bild
Rushil AgrawalNästa bild Föregående bild
Rushil AgrawalNästa bild Föregående bild
Rushil AgrawalNext Slide Slide
Rushil AgrawalNext Slide https://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2023/03/Screenshot_20230314_125932_Solis.jpg” />
Rushil AgrawalNästa bild Solis

Appupplevelsen är ganska enkel. Du får olika flikar för att kolla in din Wi-Fi-nätverksstatus, planinformation, återstående data, alternativ för att köpa nya planer, kontoinformation, etc. Det finns också ett alternativ för att aktivera SignalScan, Solis’ patenterad teknik som kan söka efter det starkaste tillgängliga nätverket i ditt område. Mer om det om ett tag.

För min månadslånga utlandsvistelse valde jag paketet Global Unlimited Data Subscription, som verkade vara det mest praktiska alternativet för mina behov. Det är dock värt att notera att det här alternativet kommer med ett 20 GB höghastighetsdatalock. Efter att ha överskridit denna gräns reduceras datahastigheterna till enastående 512 Kbps, vilket kanske inte räcker för något mer än grundläggande webbsurfning.

När det gäller Global Daypass-planerna, inför dessa paket inga databegränsningar för hög hastighet, men de fungerar under Fair Use Policy. Med andra ord, om du överskrider en viss mängd dataanvändning kan internethastigheterna minska till 3G- eller till och med 2G-nivåer, beroende på platsen, operatörens bandbredd och den totala dataförbrukningen. Ändå är det betryggande att veta att det finns flexibla dataplaner tillgängliga för att tillgodose en rad olika resebehov.

Prestanda och batteritid: Levererar vad de lovar

Låt oss prata om nätverksprestanda nu. Solis Lite använder virtuell SIM-teknik för att ansluta till över 200 mobilnät i 135 länder som stöds. Under mina resor i Indien var Solis Lite nästan alltid ansluten till Airtel-nätverket, Indiens ledande telekomoperatör. För USA är dess valfria nätverk AT&T.

Som med vanlig mobilanslutning beror hur bra din internetanslutning är avsevärt på ditt områdes nätverksstyrka. Det betyder att du inte kan lita på Solis Lite i områden utan mobilanslutning, som flygplan, kryssningsfartyg och avlägsna regioner långt från urban infrastruktur.

Under mina resor var jag mest i och runt indiska tunnelbanestäder som Delhi och Mumbai. Medan min Solis Lite alltid hittade ett nätverk, fanns det tillfällen då jag knappt kunde få hastigheter på mer än 1 Mbps med Solis Lite som hölls inomhus. För att förbättra hastigheterna var jag ibland tvungen att flytta hotspot närmare ett fönster eller en balkong, vilket stärkte nätverkshastigheterna till viss del.

Vid andra tillfällen fick jag respektabla hastigheter på runt 15-20 Mbps, perfekt lämplig för webbsurfning, videosamtal, videoströmning och andra viktiga onlineaktiviteter. Det är värt att notera att min Galaxy Z Fold 4, som kördes på ett Airtel SIM, gav liknande dataöverföringshastigheter, mer eller mindre. Men till skillnad från min telefon kan Solis Lite inte ansluta till 5G-nätverk och är begränsad till 2G/3G/4G/LTE.

RELATERAT Så här hittar du gratis Wi-Fi-hotspots när du reser

Solis Lite kan ansluta upp till 10 enheter samtidigt, även om min användning var begränsad till cirka 3-4 enheter anslutna åt gången. Den projicerar ett 2,4 GHz Wi-Fi-nätverk, och jag hade inga svårigheter att ansluta smartphones, smarta TV-apparater och bärbara datorer till nätverket. Wi-Fi-nätverkets styrka var imponerande, vilket gjorde att jag kunde vara ansluten till hotspot även när jag flyttade mellan olika rum.

När det gäller batteritid presterade cellen på 4 700 mAh i Solis Lite beundransvärt bra. Under min användning upptäckte jag i genomsnitt att hotspot-enheten bara tappade cirka 10 % av sitt batteri per timme. Jag har ännu inte upplevt att enhetens batteritid töms på en enda session, men jag har bekvämt använt den i åtta till nio timmar under två till tre dagar vid flera tillfällen innan jag har behövt ladda om.

Du kan också använda USB-porten på Solis Lite för att ladda telefonens batteri, även om laddningshastigheterna är ganska långsamma på bara 5W.

The Best Mobile Hotspots of 2023 Best Unlocked Mobile Hotspot Netgear Nighthawk M6 MR6150 Amazon

$699.99
$799.99 Save 13%

Bästa mobila hotspot för International Travel Solis Lite Amazon

139,99 USD
 

Bästa Verizon Mobile Hotspot Orbic Speed ​​5G UW Verizon Bästa T-Mobile Mobile Hotspot Inseego MiFi X Pro 5G T-Mobile Bästa AT&T Mobile Hotspot Netgear Nighthawk M6 MR6110 Best Buy

Ska du köpa Solis Lite Wi-Fi Hotspot?

Hannah Stryker/How-To Geek

Solis Lite Wi-Fi-hotspot är ett utmärkt val för dem som söker en bärbar och bekväm internetanslutningslösning som eliminerar besväret med att köpa utländska SIM-kort eller internationella dataabonnemang. Med sitt breda utbud av länder som stöds och möjligheten att ansluta upp till 10 enheter samtidigt är Solis Lite idealisk för frekventa resenärer.

Det finns några begränsningar att vara medveten om, till exempel policyn för rättvis användning som begränsar höghastighetsdatatillägg och potentiellt dyra dataplaner jämfört med lokala SIM-kort i ditt destinationsland. Dessutom, även om det mobila nätverkets styrka vanligtvis är tillräckligt stark i stadsområden, kan du stöta på anslutningsproblem på vissa platser. Om du behöver en långsiktig lösning kan det vara värt att överväga ett lokalt SIM-kort eller att hyra en bärbar hotspot i det land du besöker.

Om du letar efter en bärbar hotspot är GlocalMe G4 PRO ett alternativ som är värt att titta på. Med en stor skärm kan du enkelt hålla reda på din dataanvändning och nätverksstatus utan att behöva en app. När det gäller globala täckningsalternativ erbjuder både GlocalMe G4 PRO och Solis Lite imponerande täckning i många länder (140 respektive 135). GlocalMe G4 PRO erbjuder dock fler lokala nätverksalternativ på vissa platser.

Och om du letar efter ännu snabbare datahastigheter, erbjuder Numen Air från GlocalMe en liknande funktion som G4 PRO med den extra fördelen att ha tillgång till 5G-nätverk i utvalda länder.

Sammanfattningsvis kan jag med säkerhet säga att Solis Lite är ett utmärkt alternativ för budgetmedvetna resenärer som behöver hålla kontakten när du är på språng. Även om jag skulle ha älskat att få snabbare datahastigheter eller starkare nätverksanslutning från det, är dess no-nonsens, problemfria upplevelse väl värt det begärda priset. Trots sina begränsningar är det en pålitlig och användarvänlig enhet som inte kommer att göra dig besviken.

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – gör det inte fungerar
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Funktioner, men har många problem
 • 5 – Fin men lämnar mycket att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst- i klassen
 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion

Pris: 140 USD Amazon Solis

Här är vad vi gillar

 • Lätt och kompakt design< /li>
 • Enkel installations- och anslutningsprocess
 • Inga SIM-kort eller roamingavgifter
 • Utmärkt global täckning
 • Fungerar som en powerbank

Och vad vi inte gör

 • Obegränsade dataplaner har också hastighetsbegränsningar
 • Planer kan vara dyra för långvarig användning
 • Stöder inte 5G-nätverk
 • Fungerar inte i områden med svaga mobilnät

LÄS NÄSTA

 • › Din iPhone, iPad, Mac, & Apple Watch Få nya funktioner idag
 • › Microsoft Teams är nu snabbare, med en Windows 11-liknande design
 • › Hur man signerar dokument online med SIGN.PLUS
 • › Uppdatera din dator nu för att åtgärda säkerhetsfelet för klippverktyget
 • › Så här tittar du på 2023 års Masters Tournament
 • › Intels nya lilla PC har en 13:e generationens Core i7-processor