Rahul Gandhis diskvalifikasjon vil sette mer stål i kongressen: Chidambaram

0
155

Tidligere finansminister og senior kongressleder P Chidambaram sa søndag at partiets leder Rahul Gandhis diskvalifikasjon fra Lok Sabha vil styrke kongressen og hjelpe dens utsikter neste år. #8217;s stortingsvalg.

Chidambaram beskrev det politiske landskapet som en “uerklært nødsituasjon”, sa Chidambaram i et e-postintervju med PTI at det regjerende Bhartiya Janata-partiet (BJP) har gjort kongressen til sitt “hovedmål” ”, som ønsker at den skal elimineres for lettere å kunne administrere de regionale partiene.

Anbefalt for deg

  • 1NDTV utnevner eks-Sebi-sjefen Storbritannia Sinha, Welspun administrerende direktør som uavhengige styremedlemmer
  • 2Stor kunngjøring om noen uker: Vaishnaw om AI-verktøy for samtale
  • 380 % seter for første gang noensinne Bharat Nepal Ashtha Yatra booket, tog for å starte på 31. mars: IRCTC

P Chidambaram skriver |Might and nød på utstilling

Men han hevdet at kongressen ikke ville bli “eliminert” og regionale partier ville “reise seg og kjempe mot” BJP.

Utdrag:

< h2>Spørsmål: På bakgrunn av Rahul Gandhis diskvalifikasjon fra Lok Sabha etter en rettsdom i en ærekrenkelsessak, hvordan leser du landets politiske landskap?

A: Landet er allerede i en nødssituasjon. Det er en uerklært nødsituasjon. En av klagene under utrykningen var at pressefriheten ble utslettet. Er det annerledes i dag? Journalister og medienes uavhengighet er under mange begrensninger i dag. BJP’s hovedmål er Kongresspartiet. De tror at hvis de klarer å eliminere Kongresspartiet fra valgkampen, vil de regionale eller statsspesifikke partiene være enkle mål. De tar feil på begge punkter. Kongresspartiet kan ikke elimineres. De regionale eller statsspesifikke partiene vil reise seg og kjempe.

Spørsmål: Tror du Rahul Gandhi-hendelsen ville hjelpe kongressen i valget i 2024?

Sv: Utviklingen de siste dagene har satt mer stål i kongresspartiet. Vi vet at vi kjemper mot en formidabel Leviathan. Å bekjempe BJP, enhet i formål, kamp, ​​ofre etc., vil virkelig styrke Kongresspartiet. En sterkere kongress vil garantert være en viktig kraft i valget (2024).

Spørsmål: Som seniorleder for kongressen, hva vil du være rådet til Rahul Gandhi på denne tiden?

< p>A: Han (Rahul Gandhi) trenger ikke mine råd, og jeg gir ham ikke råd. Han er modig og fryktløs. I Bharat Jodo Yatra demonstrerte han sin grusomhet og besluttsomhet – egenskaper som mange mennesker var glade for å oppdage hos Mr Gandhi.

Spørsmål: Selv om Trinamool-kongressen har beskrevet Gandhis diskvalifikasjon fra LS “som et nytt lavpunkt for konstitusjonelt demokrati, har den også tidligere uttalt at kongressen “ikke burde anse seg selv for å være den store sjef for opposisjonsfronten og bør gi behørig respekt for de regionale partiene”. Hva er din mening om dette?

A: I store trekk er jeg enig i det synet. Så vidt jeg vet, kongressen’ ledelse tenker ikke annerledes. Vi tror at enhet i opposisjonen bare kan oppnås og opprettholdes gjennom en felles forståelse av dagens politiske situasjon, felles mål og gjensidig respekt. Ingen i kongressen har foreslått at kongressen skal være den store sjefen. Måten fru Sonia Gandhi og Dr. Manmohan Singh ledet UPA (alliansen og regjeringen) med eksepsjonell nåde og visdom – og med suksess også – er bevis på det faktum at ingen i kongressen har noen følelse av overlegenhet.

Les også

Lok Sabha utsettes om sekunder Parlamentsmedlemmer kaster papirer mot Chair, protesterer igjen…

Parliament Budget Session 2023 Live Updates: After diskvalification, Cong.. .

Bilkis Bano-deksel: SC spør Gujarat-regjeringen skal være klar med straffedømte' remissi…

< /figure>Rahul Gandhi ærekrenkelsessak live-oppdateringer: Forsøk på å begrense ytringsfriheten…Annonse

Spørsmål: Hvor viktig ville de regionale partiene være’ rolle for neste års valg?

Sv: De regionale partiene er en integrert del av vår føderale struktur. Faktisk har tilstedeværelsen og suksessen til flere regionale partier understreket at den indiske politiske strukturen i hovedsak er føderal. Jeg tror at de regionale partiene vil spille en avgjørende rolle i Lok Sabha-valget i 2024.