Pakistans statsminister Sharif anklager president Alvi for å følge diktene fra Imran Khans parti

0
131

Statsminister Shehbaz Sharif slo søndag tilbake på president Arif Alvi, og anklaget ham for å være partisk og følge diktatene til hans pakistanske Tehreek-e-Insaf-parti i stedet for å forbli nøytral som statsoverhode.

< p>Hans kommentarer kom to dager etter at president Alvi i et brev på fredag ​​anklaget statsministeren for å bruke uforholdsmessig makt mot politikere, politiske arbeidere og journalister i nylige sammenstøt med tidligere statsminister Imran Khans PTI.

Anbefalt for deg

  • 1Pakistan står overfor mangel på livreddende medisiner på grunn av svekket rupi, kontroversiell prispolitikk: Rapporter
  • 2Pakistans vakthund for elektroniske medier forbyr direkte dekning av demonstrasjoner og offentlige samlinger i Islamabad
  • 3Domstolen i Pakistan gir midlertidig kausjon til Imran Khan i syv tilfeller

Presidenten, som var medlem av Khans parti før han tiltrådte vervet, hadde også bedt Sharif om å pålegge alle myndigheter å bistå Pakistans valgkommisjon (ECP) med å holde valget i Punjab og Khyber Pakhtunkhwa i henhold til ordre fra Høyesterett.

I sitt fem sider lange brev til president Alvi sa Sharif at han skrev for å “sette regnskapet til regjeringen rett” og bringe sistnevntes “partipolitiske holdning” på ta opp.

Han sa at Alvis kommunikasjon i deler kan leses som «en pressemelding fra det politiske opposisjonspartiet PTI, hvis ensidige, anti-regjeringssyn du fortsetter å åpent gå inn for, til tross for din konstitusjonelle ed/presidentembete ”.

Han sa at presidenten ved flere anledninger brøt sin ed, inkludert ordren om oppløsning av nasjonalforsamlingen i april i fjor på instruks fra daværende statsminister Imran Khan, og også hans unnlatelse av å fullføre sin konstitusjonelle plikt til å avlegge ed til Sharif ved hans valg som statsminister.

“Til tross for det foregående og flere andre tilfeller, der du aktivt jobbet for å undergrave en konstitusjonelt valgt regjering, har jeg gjort alt for å opprettholde et godt samarbeid med deg. Men innholdet i brevet ditt, tonen og språket har tvunget meg til å svare på det,” uttalte han i brevet.

Annonse

Sharif sa at handlinger fra de rettshåndhevende byråene var i samsvar med loven.

«Dessverre og tilsynelatende på grunn av deres partitroskap, har dere unnlatt å legge merke til det rene brudd på lover, overfladisk ignorering av rettskjennelser, angrep på rettshåndhevende organer, skade på offentlig eiendom, forsøk på å skape kaos, sivil og politisk uro, og kort sagt , for å bringe landet til randen av økonomisk mislighold og borgerkrig av PTI,” sa han.

Han sa at PTIs fullstendige ignorering av loven skadet bildet av Pakistan i det internasjonale samfunnet og få negative konsekvenser for fremtiden til demokrati og menneskerettigheter.

Annonse

Han klaget også over at Alvi som president ikke en gang hadde sagt noe om Khans oppførsel for hans “aggressive, ganske militante holdning til en politisk orden i fullstendig strid med rettsordre”.

“Dessverre igjen, du aldri hevet stemmen din eller delt bekymringene dine på den måten du har gjort i brevet ditt, tidligere mens PTI var ved makten, sa han.

Han uttalte videre at Alvi’s henvisning angående meningsfull konsultasjon mellom presidenten og statsministeren var “malplassert”.

“Herr president, i utøvelsen av dine funksjoner må du handle på og i samsvar med råd fra regjeringen eller statsministeren i henhold til paragraf (1) i artikkel 48,” skrev han.

Når han snakket om valget i Punjab og Khyber-Pakhtunkhwa, sa han at den føderale regjeringen ga all støtte til ECP som er et autonomt organ og fritt til å bestemme over valg.

Også Les

Domstolen i Pakistan innvilger midlertidig kausjon til Imran Khan i syv saker

Pakistan står overfor mangel på livreddende narkotika på grunn av svekkelse av rupi, forts…

< /figure>Pakistans vakthund for elektroniske medier forbyr direktedekning av stevner og demonstrasjoner…

Pakistan mottar 2 milliarder USD rollover-innskudd fra Kina for å få IMF-b…Annonse

Sharif sa også at han var “fullt klar over” sine plikter, og hevdet at hans regjering var fullt ut forpliktet til å bevare, beskytte og forsvare grunnloven, men ville ikke tillate en deg til å bryte loven eller skape uro.