Ny russisk kampanje prøver å lokke menn til å kjempe i Ukraina

0
151

Annonser lover kontantbonuser og fristende fordeler. Rekrutterere foretar kalde samtaler til kvalifiserte menn. Vervekontorer samarbeider med universiteter og sosiale tjenester for å lokke studenter og arbeidsledige.

En ny kampanje er i gang denne våren over hele Russland, og søker rekrutter for å fylle opp troppene for krigen i Ukraina.

Anbefalt for deg

  • 1Tre barn, 3 voksne drept i skoleskytingen i Nashville, mistenkt døde
  • 2Israelske myndigheter forsinker omstridt rettsvesen lovforslag midt i masseprotester
  • 3Humza Yousaf valgt til Scottish National Partys nye leder

Når kampene fortsetter på ukrainske slagmarker som Bakhmut og begge sider forbereder seg på motoffensiver som kan koste enda flere liv, har Kreml&#8217 ;s krigsmaskin trenger sårt nye rekrutter.

En mobilisering i september av 300 000 reservister – fakturert som en “delvis” oppfordring – sendte panikk over hele landet, siden de fleste menn under 65 formelt er en del av reserven. Titusener flyktet fra Russland i stedet for å melde seg til rekrutteringsstasjoner.

Kremlin avviser at det planlegges en ny innkalling for det de kaller dens “spesielle militæroperasjon” i Ukraina, nå mer enn ett år gammel.< /p>

Men midt i utbredt usikkerhet om hvorvidt et slikt trekk til slutt vil skje, lokker regjeringen menn til å melde seg frivillig, enten ved provisoriske rekrutteringssentre som dukker opp i forskjellige regioner, eller med telefonsamtaler fra vervetjenestemenn. På den måten kan den «unngå å erklære en formell andre mobiliseringsbølge» etter at den første viste seg å være så upopulær, ifølge en fersk rapport fra den USA-baserte tenketanken Institute of the Study of War.

One Muscovite. fortalte The Associated Press at arbeidsgiveren hans, en statsfinansiert organisasjon, samlet opp de militære registreringskortene til alle mannlige ansatte i kampalder og sa at de ville få utsettelse. Men han sa at flyttingen fortsatt sendte en bølge av frykt gjennom ham.

Annonse

Arkivbilde av en gateartist som går forbi et bilde av en russisk tjenestemann som leser «Fosterlandet vi forsvarer» på en gateutstilling med militærbilder i St. Petersburg, Russland. (AP)

“Det gjør deg nervøs og redd – ingen vil plutselig havne i en krig med en rifle i hendene,” sa beboeren, som uttalte seg på betingelse av anonymitet fordi han fryktet represalier. “Den spesielle operasjonen trekker litt utover, så eventuelle overraskelser fra russiske myndigheter kan forventes.”

Det har gått mer enn en uke siden han leverte inn kortet sitt, sa han, og fritak blir vanligvis løst i løpet av en dag eller to, noe som øker hans angst.

Russiske medier rapporterer at menn over hele landet mottar innkallinger fra vervekontorer. I de fleste av disse tilfellene ble menn ganske enkelt bedt om å oppdatere sine poster; i andre ble de beordret til å delta i militær trening.

Annonse

Kreml-talsmann Dmitry Peskov sa i forrige uke at å forkynne innkallinger for å oppdatere journaler i vervekontorer er “vanlig praksis” og en “fortsatt forpliktelse.”

Andre ubekreftede medieoppslag sier at myndigheter har bedt regionale myndigheter om å rekruttere et visst antall av frivillige. Noen tjenestemenn annonserte å opprette rekrutteringssentre med mål om å få menn til å signere kontrakter som gjør at de kan sendes i kamp som profesjonelle soldater.

Annonser har dukket opp på offentlige nettsteder og på sosiale mediekontoer til statlige institusjoner og organisasjoner, inkludert biblioteker og videregående skoler.

En av dem, lagt ut av en kommunal administrasjon i den vestlige Yaroslavl-regionen, lovet en tidsbonus på rundt 3800 dollar for å registrere seg, og hvis den sendes til Ukraina, en månedslønn på opptil 2500 dollar, pluss ca. 100 dollar om dagen for “engasjement i aktive offensive operasjoner” og 650 dollar “for hver kilometer med avansement innen angrepsteam.”

Annonsen sa at soldaten også ville få pauser i skatt og tilbakebetaling av lån, fortrinnsrett universitetsopptaksstatus for barna hans, sjenerøs kompensasjon til familien hvis han blir såret eller drept i aksjon, og status som krigsveteran, som gir enda flere fordeler.

Annonse Folk går forbi en hærrekrutteringsplakat med ordene “Militærtjeneste under kontrakt i de væpnede styrkene” i St. Petersburg, Russland. (AP)

I den sibirske byen Novosibirsk ba tjenestemenn universiteter, høyskoler og yrkesskoler om å annonsere etter rekrutter på deres nettsider, sa Sergei Chernyshov, grunnlegger av en privat yrkesskole der.

Chernyshov la ut annonsen på sine sosiale medier konto «slik at alle vet hva rådhuset vårt driver med», men han sa til AP at han ikke planlegger å legge det ut på skolens nettsted. «Det er rart» å målrette yrkesskoleelever, sa han.

Annonse

Andre tiltak inkluderer vervingstjenestemenn som møter studenter og arbeidsledige menn, eller ringer menn for å melde seg frivillig.

En moskovitt som snakket på betingelse av anonymitet for sin egen sikkerhet, sa at han mottok en slik telefon og ble overrasket over hvordan høflig var det: «Etter mitt «Nei» var det ingen trusler eller (forsøk på) å overbevise meg – (bare) «Takk, farvel.»»

Annonse

Det har bare vært isolerte tilfeller av verving Tjenestemenn som virkelig presser menn til å melde seg på, sa Grigory Sverdlin, grunnlegger av en gruppe kalt Go by the Forest som hjelper menn å unngå mobilisering.

Gruppen mottar opptil 100 meldinger om dagen fra menn som søker råd om håndtering av innkallinger eller vervingsfunksjonærer, sa han, sammenlignet med dusinvis per dag de siste månedene. I de fleste tilfeller ønsket tjenestemenn å oppdatere journalene sine med adresser og telefonnumre, og de kan prøve å rekruttere menn under denne prosessen.

Men Sverdlin sa at noen saker skiller seg ut.

I Vologda-regionen, omtrent 400 kilometer nord for Moskva, mottok gruppen meldinger som sa at nesten alle som går til vervingskontoret etter å ha mottatt en innkalling “er tvunget til å signere et papir som hindrer dem i å forlate regionen, ” sa han.

Advokat Alexei Tabalov, som driver rettshjelpsgruppen Conscript's School, mener det ikke er noe uvanlig ved at myndighetene deler ut stevninger nå. Noen av varslingene blir tradisjonelt levert før Russlands vernepliktsutkast til våren, planlagt å begynne 1. april for de som er kvalifisert for obligatorisk tjeneste.

Et reklametavle som reklamerer for “kontrakt militærtjeneste” er sett ved siden av en motorvei utenfor Krasnodar, Russland. (AP)

Alle russiske menn fra alderen 18 til 27 må tjene ett år i militæret, men en stor andel unngår utkastet av helsemessige årsaker eller får studentutsettelse. Andelen menn som unngår utkastet er spesielt stor i Moskva og andre større byer, og mange unndrar seg rett og slett vervingstjenestemenn som bærer vernepliktsinnkallinger.

Tabalov sa at menn har rapportert at de har gått til vervekontorer for å oppdatere journalene sine, men at de har tjenestemenn der som «slo rundt bushen og fremmer ideen om å signere kontrakten, snakke om hvordan man bør elske sitt moderland og forsvare det.»

Han tvilte på at noe kunne gjøre frivillig arbeid attraktivt etter 13 måneder med en krig som har drept og såret titusener.

“Folk forstår allerede hva det vil si å signere en kontrakt, sa han. “De som ble brent en gang vil neppe gå i samme felle.”

Tabalov sa at gruppen hans fortsetter å motta meldinger fra soldater som ønsker å si opp kontraktene deres, men det er ikke juridisk mulig før presidenten Vladimir Putin avslutter den delvise mobiliseringen, som begynte i september, med et nytt dekret.

“Å komme seg ut av krigen betyr automatisk straffeforfølgelse,” sa Tabalov og la til at det har vært en mengde straffesaker siden desember. , med rettsforfølgelse av soldater som deserterer eller går AWOL.

Nyhetsmediet Mediazona telte 247 dommer i 536 straffesaker på disse og lignende anklager, og la til at over en tredjedel av de dømte fikk betingede dommer, noe som gjør at myndighetene kan sende dem tilbake til frontlinjen.

Den nåværende rekrutteringskampanjen ligner på en som ble vedtatt i fjor sommer, før innkallingen i september, sa Kateryna Stepanenko, en Russland-analytiker ved Institute of the Study of War.

Den gang brukte myndighetene også økonomiske insentiver, og ulike frivillige bataljoner ble dannet, men innsatsen var tydeligvis ikke vellykket, fordi Putin til slutt vendte seg til den delvise mobiliseringen.

Om denne vil lykkes eller ikke er uklart.

“De har allerede rekruttert en betydelig del av folk som ble økonomisk insentivert i fjor sommer. Og de slet med å gjøre det i fjor», sa Stepanenko.

Den nåværende rekrutteringsinnsatsen viser militærets bevissthet om arbeidskraftbehovet i Ukraina.

Les også

Israel protesterer direkte Oppdateringer: Statsminister Netanyahu samtykker i å utsette rettslig overvåking…

To såret i gurudwara-skyting i Californias Sacramento; mistenkte ap…

Etter Bakhmut , Russland pund byen Avdiivka; NATO slår til mot Putins 'atomvåpen …

Taiwans tidligere leder Ma Ying-jeou begynner Kina på besøk

“Det mobiliseringskampanjen til 300 000 tjenestemenn fortalte oss er at det ikke er nok til å danne en tilstrekkelig streikegruppe for Russland å presse frem med sine offensive operasjoner,” sa hun.