Nikhat Zareen kjemper hardt for å vinne sin andre verdensboksekrone for kvinner

0
170

Mange trodde Nikhat Zareens tøffeste kamp hadde vært semifinalen hennes mot Ingrit Valencia fra Colombia. Vietnams Nguyen Thi Tam hadde imidlertid ikke lest manuset da hun fortsatte å ta seg mot den indiske bokseren i tittelkampen på 50 kg på søndag. KD Jadhav Indoor Hall er utsmykket med bilder av Nikhat, og hun har vært et av de fremtredende ansiktene som turneringen har blitt promotert rundt. Det gjorde imidlertid ikke finalen enklere etter presset fra den store kampen i semifinalen.

Nguyen ga indianerne et helvete i deres VM-gullkamp, ​​men kom likevel til kort. «Og fortsatt», skrek kunngjøreren på slutten av kampen, og bekreftet resultatet til fordel for den lokale favoritten.

Anbefalt for deg

  • 1Cristiano Ronaldo fornøyd igjen med Portugals landslag
  • 2Napoli maler byen blå for første Scudetto siden Diego Maradona-tiden
  • 3Se: Kane Williamsons hjertevarme gest til sin 99 år gamle fan Muru

Nikhat var mesteren igjen – men det var en knepen seier, langt smalere enn hun ville ha foretrukket. Jenta fra Telangana kan ha vært den forsvarende mesteren, men vietnameseren har sitt eget sølvtøy; to gullmedaljer og et sølv ved de asiatiske mesterskapene, og en bronse ved de asiatiske lekene.

“Dette var definitivt tøffere enn mitt siste verdensgull. Jeg trengte ikke å anstrenge meg, men disiplinen i trening og kosthold måtte jeg opprettholde. Jeg hadde ikke mye tid til å forberede meg til denne begivenheten etter landskampen, sa Nikhat etter kampen.

Tegn på at dette var en tøff kamp kom tidlig i selve første runde. Tams litt høyere ramme, sammen med litt lynrask håndhastighet, begynte å bekymre det indiske hjørnet. De ga snart en instruksjon til Nikhat om å øke rekkevidden hennes og kjempe fra utsiden. Plutselig måtte mellomklassens dronning gi fra seg tronen og trekke seg tilbake for å holde kampen i live.

Selv om Tam ikke koblet ofte, da hun gjorde det, var det for det meste når Nikhat ville bevege seg innenfor rekkevidde. For inderen i den første runden var valget en rett høyre, etterfulgt av en løkke til venstre. Begge slag ville finne sitt preg, men hun ville også bli merket av vietnameserne i prosessen. Det virket som en tøff runde å avgjøre, men alle dommerne scoret i Nikhat’s favør. Resultatet hennes i børsene var bedre, og slagene hennes landet litt renere enn Tams. Tam ble også straffet for clinching og la til et poeng. Dommerarbeid er alltid tvilsomt når IBA er involvert, og det var ikke annerledes i denne tittelkampen.

Fine marginer

Andre omgang var da ting ble rotete for Nikhat. På kortene var strategien hennes en som har blitt fulgt av det indiske laget når de ledet etter første runde – gå all out, ta den andre og deretter kysse i den tredje. Tam var forberedt på det og ble stående på disken. Som en sørpote ventet hun konsekvent på at Nikhat skulle sette i gang et angrep og fikk henne deretter på disken. Midt i omgangen dokket dommeren et poeng fra Nikhat, denne gangen for å kjempe med hodet ned – nok en omstridt samtale. Likevel ble runden igjen tildelt indianeren.

Annonse

Nikhat blir ofte forvirret av motstanderen. Å grove henne opp og lade med flere slag er en av tilnærmingene som boksere bruker mot henne. I finalen begynte Tam å finne suksess med trekket.

Den tredje runden så to stående tellinger, en hver for Nikhat og Tam. Begge var ondskapsfulle slag som landet akkurat der de skulle. Men mens de landet rent, så det ikke ut som om noen av bokserne var skadet eller fortjente å få en stående telling. Og likevel gjorde to feil på en eller annen måte en rett og balansert saken.

I den runden gikk Nikhat litt foran. Den samme historien fra den første runden fulgte – begge bokserne ville kollidere, men volumet og nøyaktigheten til indianeren var litt bedre enn hennes vietnamesiske motstander. Til slutt trakk begge seg tilbake til hjørnene, tok av seg hanskene og hodeplaggene og gikk til midten av ringen.

Annonse

I øyeblikket ble ordene ‘enstemmig beslutning’ ble ytret, pumpet Nikhat armene hennes og skrek til mengden. Hun falt deretter på kne og ba en bønn før hun gikk ut av ringen – en nyslått dobbel verdensmester, bare den andre indianeren etter MC Mary Kom.

“Det var en berg-og-dal-banekamp i dag. Først fikk hun en advarsel, så fikk jeg en advarsel, så fikk hver av oss en stående telling. Det var veldig tett, spesielt i de to siste rundene. Men i den siste runden visste jeg at jeg måtte være tro mot angrepsstrategien min, og til slutt da de rakk opp hånden min, var jeg veldig glad, reflekterte Nikhat etter den tøffe kampen.