“Nari shakti” spiller en betydelig rolle i den fremvoksende indisk makt: Statsminister Modi tar opp 99. utgave av “Mann Ki Baat”

0
153

Statsminister Narendra Modi talte til den 99. utgaven av  ‘Mann Ki Baat’, hans månedlige radioprogram, klokken 11 torsdag. Han åpnet episoden med å kaste lys over organdonasjon og snakket med folk som har donert organene til avdøde familiemedlemmer. Statsministeren hyllet også rollen kvinner spilte i landets fremgang.

“I 2013 var det mindre enn 5000 tilfeller av organdonasjon i landet, men i 2022 økt til mer enn 15 000 tilfeller,” PM Modi uthevet.

Anbefalt for deg

  • 1Høyesterett lar UP-valgpanelet holde byavstemninger med OBC-kvote
  • 2For pensjonspanelet, en rød linje: Å skru klokken tilbake på reformer
  • 3De (kongressen) er så frustrerte at de vil å ty til 'svart magi': BJP

Han berømmet også kvinner på ulike felt og understreket at “kvinners makt spiller en betydelig rolle i den fremvoksende indisk makt.” Han la til: «I Nagaland har to kvinnelige lovgivere for første gang på 75 år nådd Vidhan Sabha gjennom sin seier. India har også utplassert en peloton kun for kvinner for fredsbevaring under et FN-oppdrag. Kvinner viser makt på alle felt. I dag kommer Indias potensiale fra et nytt perspektiv, og vår kvinnemakt har en veldig stor rolle i det.”

Han fremhevet kvinnenes prestasjoner, sa han: «Gruppekaptein Shaliza Dhami har blitt den første kvinnelige flyvåpenoffiser som har fått en kommandoutnevnelse i en kampenhet. Hun har en flyerfaring på rundt 3000 timer. På samme måte har kaptein Shiva Chauhan fra den indiske hæren blitt den første kvinnelige offiseren som ble utplassert i Siachen. Asias første kvinnelige lokopilot Surekha Yadav satte nok en rekord. Hun har også blitt den første kvinnelige lokopiloten til Vande Bharat.”

PM Modi snakket også om det globale fokuset på fornybar energi og sa: “I Pune, Maharashtra, en så utmerket innsats har fanget min oppmerksomhet. Diu har blitt det første distriktet i India som bruker 100 % ren energi til alle behov på dagtid.”

Den siste ‘Mann Ki Baat’ programmet ble sendt 26. februar. Tidligere denne uken foreslo Kunnskapsdepartementet (MoE) å spre informasjon om den 100. episoden av 'Mann Ki Baat', som skal sendes 30. april, på tvers av universiteter, høyskoler og høyere utdanningsinstitusjoner ved å vise Mann Ki Baat-bannere på studiesteder.

I sin forrige «Mann Ki Baat»-tale berørte statsminister Modi mange emner, samtidig som han erklærte vinnerne av tre konkurranser som ble holdt som en del av «Unity Day»-feiringen. Før han kunngjorde navnene på vinnerne, sa han: «Venner, dere husker kanskje at på Sardar Patels fødselsdag, dvs. «Unity Day», snakket vi om tre konkurranser i «Mann Ki Baat». Disse konkurransene – ‘Geet’ – Patriotiske sanger, vuggesanger og Rangoli – ble holdt denne dagen. Jeg er glad for å kunne informere deg om at mer enn 5 lakh personer fra over 700 distrikter over hele landet deltok entusiastisk i disse arrangementene.”

Les også

Namibisk gepard Sasha dør av nyreinfeksjon ved Madhya Pradesh's Kuno. .

Bilkis Bano-deksel: SC spør Gujarat-regjeringen skal være klar med straffedømte' remissi…

På nett spill: Bankansvarlig anklaget av CBI for underslag av Rs 55 cr…

Lok Sabha ble hevet på sekunder da parlamentsmedlemmer kaster papirer mot Chair, protesterer igjen…Annonse

PM Modi husket også den avdøde melodien Dronning Lata Mangeshkar og påkalte Ustad Bismillah Khan mens han snakket om populariteten av noen klassiske musikkinstrumenter har avtatt med tiden.