JD(S) avduker fempunktsprogram for Karnataka; lover medisinsk hjelp opp til Rs 40 lakh

0
169

JD(S)-leder HD Kumaraswamy avduket søndag et fempunktsprogram som han sa vil bli implementert hvis JD(S) blir valgt til makten i Karnataka.

Løftene kunngjorde av den tidligere sjefen ministeren inkluderer en økonomisk bistandsordning for familier til bønder, frafaller lån fra kvinnelige selvhjelpsgrupper, medisinsk hjelp fra regjeringen til familier til en verdi av Rs 40 lakh for å forhindre medisinsk konkurs, noe som gjør offentlige engelsk- og Kannada-medium skoler på på linje med private skoler i alle gram panchayats og å sette opp 30-sengers sykehus med gratis dialyse og laboratoriefasiliteter i alle panchayat sentre.

Anbefalt for deg

  • 1 Kastesjongleri: Utover muslimsk kvote går også Basavaraj Bommai-regjeringen inn der andre fryktet å trå
  • 2Opposisjonen er nervøs etter BJPs Gujarat, Northeast vinner: Statsminister Modi sier til BJP-parlamentsmedlemmer
  • 3As TMC-Congress deadlock fortsetter, Meghalaya har fortsatt ingen opposisjonsleder

Disse forsikringene ble gitt ved avslutningen av den 99 dager lange Pancharatna Yatra, som endte med et massivt møte i Mysuru.

Han kunngjorde videre at partiet ville gi bistand på Rs 10 000 per acre for opptil 10 acre for bønder for å skaffe frø og gjødsel under “Raitha Bandhu”-programmet. Kumaraswamy angrep også kongressen og BJP for å “unnlate” å beskytte bøndenes interesser og kalte garantikortene utstedt av kongressen som “dupliserte kort”.

Han målrettet statsminister Narendra Modi for hans hyppige besøk til staten i forkant av valget, og sa: «Jeg vil spørre statsministeren, da bønder var i nød under flom (hvorfor) besøkte han ikke staten en eneste dag for å ta opp klager. Nå holder du mottakermøter. Du har ikke gjort noe på tre år.» Selv når bønder døde av selvmord på grunn av tap av avling, sa ikke statsminister Modi et ord, la JD(S)-lederen til.

“Sammenlignet med møtene til statsminister Modi, deltok folk på Pancharatna Yatra selv under de sene timene… Dette viser på hvem sin side folk i staten er…» sa han.

Kumaraswamy gikk også hardt ned på unionsregjeringsordninger som Swachh Bharat Mission og Jal Jeevan Mission (JJM), og påsto at tusenvis av crores ble plyndret under JJM i staten. Virkeligheten til Swachh Bharat kan sees i deler av Nord-Karnataka hvor kvinner sliter for tilgang til toaletter selv i dag, sa han.

Annonse

Oppfordrer folk til ikke å falle for forsikringene fra BJP og kongressen, han ba folk om å unngå kastelojalitet når de skulle stemme ved neste valg. «Gi oss én periode. Vi vil bygge din fremtid, fremtiden til dine barn og staten,” sa Kumaraswamy.

Om den endrede reservasjonsstrukturen i staten sa han at den var meningsløs på grunn av omfattende korrupsjon i utnevnelser i Karnataka. «Kan fattige betale og få jobb? Hvordan vil ethvert forbehold hjelpe i en slik situasjon?» la han til.

Les også

BJPs trumfkort: Dyttet for å vise sin hånd på Rahul Gandhi, en delt motstander…

Dagen etter at han meldte seg inn i kongressen igjen, vekker U-sving av Srinivas familie feide

' Vi planter ikke frø av kaste, religion': Deve Gowda appellerer til sønn, n…

'Ingen svikt i hatefulle ytringer, ingen intervensjon fra RSS': Muslimske ledere i d…

JD(S) nasjonalpresident HD Deve Gowda, som gjorde en sjelden offentlig opptreden til tross for sin dårlige helse, sa at han var sikker på at partiet presterte godt i valget. «Vår modell er ikke å dele folk på linje med kaste og religion for å styre. Britene pleide å gjøre dette. Noen politiske partier har fortsatt praksisen etter uavhengighet,” sa den tidligere statsministeren.

© The Indian Express (P) Ltd.