India tilkaller Canadas utsending, protesterer mot angrep på oppdrag og konsulater

0
158

Dager etter at pro-Khalistan-grupper målrettet indiske oppdrag i Storbritannia og USA, og trakk en sterk respons fra Delhi, har India inngitt en protest mot Canada, og flagget handlinger fra “separatistiske og ekstremistiske elementer” mot indiske diplomatiske stasjoner og konsulater.

Høykommissæren i Canada ble tilkalt lørdag av utenriksdepartementet, som formidlet Indias “sterke bekymring” over angrepene den siste uken , ifølge en MEA-erklæring utstedt søndag.

Anbefalt for deg

  • 1NDTV utnevner eks-Sebi-sjef UK Sinha, Welspun CEO som uavhengige direktører
  • 2Stor kunngjøring om noen uker: Vaishnaw på AI-verktøy for samtale
  • 380 % seter for tidenes første Bharat Nepal Ashtha Yatra booket, tog til start 31. mars: IRCTC
  • li>

«Regjeringen i India søkte en forklaring på hvordan slike elementer ble tillatt, i nærvær av politiet, å bryte sikkerheten til våre diplomatiske misjoner og konsulater,» uttalte MEA.

«Det forventes at Den kanadiske regjeringen vil ta alle skritt som kreves for å sikre sikkerheten til våre diplomater og sikkerheten til våre diplomatiske lokaler, slik at de er i stand til å utføre sine normale diplomatiske funksjoner», heter det.

India minnet også den kanadiske regjeringen om deres forpliktelser i henhold til Wien-konvensjonen, og ba om å arrestere og straffeforfølge personene «som allerede er identifisert som involvert i slike handlinger», sa MEA.

19. mars. , en middagsmottakelse i Surrey i British Columbia, organisert av Friends of Canada og India Foundation for høykommissær for India til Canada Sanjay Kumar Verma, måtte avlyses på grunn av voldelige protester fra Khalistan-tilhengere, rapporterte nyhetsbyrået PTI siterer Global News, nyhets- og aktualitetsavdelingen i Canadian Global Television Network.

Forklart

Piken, bekymringen

Sameer Kaushal, en journalist med indisk opprinnelse som var på stedet for å dekke begivenheten, tvitret senere at han var «dyttet og truet» av demonstrantene som brukte nedsettende språk.

Annonse

Forresten har nedslaget mot Khalistan-sympatisøren Amritpal Singh, som fortsatt er på frifot, og hans medarbeidere gitt ekko i det kanadiske parlamentet også.

PTI rapporterte at Canadas utenriksminister Melanie Joly, som svarte på et spørsmål fra den indo-kanadiske parlamentsmedlemmet Iqwinder S Gaheer i Underhuset, torsdag sa: “Vi er klar over den utviklende situasjonen i Punjab, og vi følger det veldig tett. Vi ser frem til en tilbakevending til en mer stabil situasjon… Kanadiere kan alltid stole på at Canadas regjering sørger for at vi vil fortsette å ta opp bekymringene til mange medlemmer av samfunnet.»

Tirsdag sa den kanadiske statsministeren Justin Trudeau, på et spørsmål fra lederen for det nye demokratiske partiet Jagmeet Singh, “Vi ser frem til en rask tilbakevending til en mer stabil situasjon.” Singhs Twitter-håndtak har blitt holdt tilbake i India “som svar på et lovkrav”.

Annonse

Canada er hjemsted for en stor indisk diaspora, spesielt fra Punjab. I september i fjor hadde MEA utstedt et råd for indiske statsborgere og studenter som er i Canada med henvisning til en “skarp økning i tilfeller av hatkriminalitet, sekterisk vold og anti-India-aktiviteter” i landet.

De siste ukene har det vært hendelser med hærverk i indiske oppdrag i USA og Storbritannia. For to uker siden hadde demonstranter, som ropte pro-Khalistan slagord, tatt ned det indiske flagget ved den indiske høykommisjonen i London.

Sist søndag ble det indiske konsulatet i San Francisco angrepet av grupper av demonstranter som hevet proffe. -Khalistan slagord. De brøt opp de provisoriske sikkerhetsbarrierene og installerte to flagg inne i konsulatets lokaler.

Både Det hvite hus og det amerikanske utenriksdepartementet har fordømt hendelsen. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan tvitret 21. mars at utenriksdepartementet var i kontakt med lokale rettshåndhevelsesmyndigheter “om de neste trinnene i denne saken”, mens utenriksdepartementet i en uttalelse sa: “Vold mot diplomatiske anlegg i USA er en straffbar forbrytelse.»

Les også

< /figur>Lok Sabha ble hevet på sekunder da parlamentsmedlemmer kaster papirer mot Chair, protesterer igjen…

Parliament Budget Session 2023 Live Updates: After diskvalification, Cong…

Bilkis Bano-sak: SC ber Gujarat-regjeringen om å være klar med straffedømte' remissi…

< /figure>Rahul Gandhi ærekrenkelsessak live-oppdateringer: Forsøk på å begrense ytringsfriheten…

Etter sikkerhetsbruddet ved Indias London Mission, hadde Storbritannias utenriksminister Lord Tariq Ahmad beskrevet handlingen som “fullstendig uakseptabel”, og la til at den britiske regjeringen “vil alltid ta sikkerheten til den indiske høykommisjonen på alvor”.

© The Indian Express (P) Ltd