IGNCA lanserer Vedic Heritage Portal med 550 timer med audiovisuelt innhold

0
169

Den vediske kulturarvsportalen til Indira Gandhi National Center for the Arts (IGNCA) har endelig blitt lansert.

Syv år på vei, til en estimert kostnad på Rs 5 crore, er portalen en oppbevaringssted for vedisk kunnskap og tradisjoner fra hele landet.

Anbefalt for deg

  • 1Høyesterett lar UP-valgpanelet holde byavstemninger med OBC-kvote
  • 2For pensjonspanel, en rød linje: Å skru klokken tilbake på reformer
  • 3De (kongressen) er så frustrerte at de vil ty til 'svart magi': BJP< /li>

«Portalen er et forsøk på å kartlegge den vediske arven til landet. Det er en one-stop-løsning for forskere og andre som ønsker å søke etter informasjon om den vediske arven, sier en IGNCA-tjenestemann, og legger til at den gir detaljert informasjon om muntlige tradisjoner, teksttradisjoner i form av publiserte bøker/manuskripter, eller redskaper (yajna-relaterte objekter).

Tidligere denne uken ble portalen lansert av Unionens innenriksminister Amit Shah og Unionens kulturminister G Kishan Reddy.

Shah sa at regjeringen i Narendra Modi sikret kunnskapen om Indias eldgamle skrifter og manuskripter for fremtidige generasjoner gjennom teknologi. «Den yngre generasjonen vil være i stand til å videreføre kunnskapen og tradisjonen til Vedaer og Upanishads… verden vil bli tilrettelagt for å kjenne den rike historien til Indias strålende kultur,” sa han.

Over 550 timer med audiovisuelt innhold av mer enn 18 000 vediske mantraer har blitt lastet opp på nettstedet , utarbeidet i samarbeid med folk som kjenner vedaer, vediske forskningsinstitutter, vedapatifamilier og eksperter fra hele verden, ifølge IGNCA, som fungerer under kulturdepartementet.

IGNCA planlegger også å lage et museum dedikert til de vediske redskapene, eller fartøyene som brukes i yajna. “Vi planlegger et virtuelt galleri med vediske redskaper, som vil vise frem over 250 fartøyer fra de vediske tradisjonene i Karnataka, Kerala, Tamil Nadu og Andhra Pradesh,” sier en IGNCA-tjenestemann, og legger til at innsatsen er å bevare og fremme 'Vedaene ', som er en immateriell arv fra menneskeheten i henhold til FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO).

Annonse

Målet er å samle informasjon for å gjøre Vedaene tilgjengelige for folk og gi et forum for videre dialog. Vedic Heritage Portal er tilgjengelig i en blanding av engelsk og hindi, i tillegg til lydinnhold på sanskrit. Forskningsartikler og forelesninger om vitenskapelige emner som forklarer relevansen av 'vedisk kunnskap' i perspektivet til moderne vitenskap er også dokumentert, sier tjenestemannen.

Les også

Lok Sabha ble hevet på sekunder da parlamentsmedlemmer kaster papirer mot Chair, protesterer igjen…

Bilkis Bano-sak: SC ber Gujarat-regjeringen om å være klar med straffedømte' remissi…

< /figure>Rahul Gandhi ærekrenkelsessak direkteoppdateringer: Anstrengelser for å begrense ytringsfriheten…

Parliament Budget Session 2023 Live Updates: Etter diskvalifisering, Cong…

Lanseringen av portalen markerte organisasjonens 36. Foundation Day-feiring. Medlemssekretær Sachchidanand Joshi sa at IGNCA også jobbet med et prosjekt kalt Vrihattar Bharat, som vil utforske Indias kulturelle koblinger med 40 andre land, inkludert Sørøst-asiatiske nasjoner som Kambodsja, Vietnam, Laos og Mongolia.

© The Indian Express (P) Ltd