Hvorfor botox blir en hudløfter og pleiefavoritt blant kvinner

0
155

I lang tid har en ansiktsløftning blitt sett på som en øvelse i forfengelighet og en aldersbestridende arroganse som kom med sitt eget stigma. Men i økende grad går de fleste kvinner til trygge mindre tuck-and-lift-prosedyrer for mer enn bare å se bra ut. De ønsker å føle seg bra, bruke kroppsbildet sitt til å øke selvtilliten i offentlige rom og gjøre det like sømløst som hårpleie. Eller skjule urenheter som sminke ikke kan. Dette er en skjønnhetsrevolusjon som har kommet inn under huden på alle. Det er derfor Meeta Chaturvedi, 49, en Vasant Kunj-basert makeupartist, bestemte seg for å gå for sin første prosedyre før hun presenterte seg i sønnens bryllup i februar. Hun bestemte seg for å få et trådløft for å definere kjevelinjen og løfte øyenbrynene samt fyllstoffer for mørke ringer under øynene, latterlinjer og lepper.

“Endringen var synlig for meg i løpet av minutter med ett poliklinisk besøk til legen. Dessuten har disse korte prosedyrene midlertidige effekter og handler ikke om å skade andre kropps- og organsystemer. Og hvis du kjenner reglene, som å ikke overinjisere det samme stedet eller overbruke prosedyren og vite at du ikke kan slutte å eldes med dem, har du ingenting å bekymre deg, sier Chaturvedi, som var heldig å telle Dr DM Mahajan, seniorkonsulent for dermatologi ved Indraprastha Apollo Hospital, blant vennene hennes. Hun kunne henvende seg til ham for å få råd om prosedyrene. Hun hadde tidligere tatt ansiktsbehandlinger (lyskilder som brukes til å behandle hudproblemer) og fjerning av kroppshår.

Anbefalt for deg

  • 128 -åringen føder barn til tross for en sjelden hjertesykdom med innsnevrede arterier
  • 2Måling av hjertesykdom og fedmerisiko hos indere: Hvorfor BMI (kroppsmasseindeks) bør endres til forholdet WHtR (midje til høyde)
  • 3Hvorfor papaya er det beste alternativet for å bryte en faste og holde energinivået oppe

Selv om flere klinikker nå tilbyr disse tjenestene, sier Dr Mahajan at man bør være forsiktig med hvor de får det gjort, spesielt når det kommer til ansiktet. «Hvis det ikke gjøres riktig, kan prosedyrene føre til problemer. Hvis løftet ikke gjøres på riktig sted eller fyllstoffene er feil injisert, kan det føre til hengende øyelokk, skumle øyenbryn og avvikende munn. I noen tilfeller kan det også føre til alvorlige blåmerker eller problemer med å svelge. Ikke fall for markedsføringsgimmicker og gå kun til sertifiserte leger, legger han til. Det er mangel på kunnskap som demoniserer kosmetiske prosedyrer, føler han.

Standardisering, sikkerhet og kvalitet på prosedyrer det siste tiåret har imidlertid ført til at folk fra alle samfunnslag står frem og snakker åpent om dem. «Tidligere kosmetiske prosedyrer var den forbudte frukten, nå er det flere som velger dem. Det er hovedsakelig tre grunner til det – For det første er det mye snakk om prosedyrer på sosiale medier som har normalisert samtaler. For det andre har hudleger gjort en god jobb med å fremme sikkerhet og eliminere både frykt og stigma. For det tredje har folk uunnværlige penger som de ønsker å bruke på å se bra ut og stelle seg selv, sier Dr. Mahajan.

Botox er i utgangspunktet et nevrotoksisk protein som kan fryse muskler midlertidig og resulterer i jevnere hud. Det injiseres i overaktive muskler i ansiktet som forårsaker smilelinjer når de trekker seg sammen. Botox reduserer mobiliteten til disse musklene og linjene de forårsaker. Effekten av en behandling kan vare mellom tre og syv måneder. “Botox er en poliklinisk prosedyre med minimum til ingen nedetid. Når det gjøres av en kirurgisk hudlege eller plastikkirurg, kan det gi svært estetiske og naturlig utseende resultater. Den avgjørende kunnskapen gjelder hvor mye botox som kreves for hvilket vev og til hvilket formål. Når den injiseres i feil muskel, kan en botox-prosedyre gå dårlig. Og hvis du fortsetter å gå over bord i et bestemt område gjentatte ganger, uten å konsultere din kosmetiske kirurg, kan musklene på stedet naturlig svekkes over tid. Så for normale ansiktsuttrykk, begynner kroppen din å bruke andre muskler i ansiktet, noe som får deg til å se rar ut når du smiler eller føler. Dessuten er botox-prosedyrer kun tillatt i visse deler av ansiktet. Hvis du bruker den samme rutinen andre steder i ansiktet ditt eller en annen kroppsdel ​​der det ikke er ment, vil det oppstå uønskede reaksjoner,” forklarer Dr Mahajan.

De fleste prosedyrene som folk – inkludert et økende antall menn – kommer til Dr Mahajan for, er botoxfyllere for pannekant, kråketær og rynker. En prosedyre kalt mesobotox – der fortynnet botox injiseres i det overfladiske hudlaget for å redusere fine linjer og rynker – er også i ferd med å bli populær. Foruten ansiktsbotox, sier Dr. Mahajan, kommer mange pasienter inn for botox for å håndtere overdreven svette i hender, føtter og armhuler. Ukjent for mange har botox medisinske fordeler ved spastisitet i øvre lemmer, kryssede øyne, øyelokkspasmer og migrene. «Med mer og mer bruk av botox av ulike årsaker, har vi definert sikkerhetsparametrene og utviklet nyere teknikker. Nå kan vi tilby gode resultater uten bivirkninger,” forklarer han.

Dr. Mahajan advarer imidlertid om at de med tilstander som Myasthenia Gravis – svakhet og rask utmattelse av muskler – bør holde seg unna prosedyren . De med soyaallergi bør heller ikke få det, sa han. Når det slutter å fungere, brytes det ned til ufarlige aminosyrer og enten resirkuleres for bruk i andre proteiner eller skilles ut naturlig.

Annonse

Bortsett fra botox-terapier, kommer folk også til klinikken hans for trådløfter for å gi mer definisjon til ansiktet og hydroansiktsbehandlinger for det duggfriske utseendet. Trådløfter bruker suturer for å stramme huden i en poliklinisk prosedyre. Nyere tråder som brukes til prosedyren kan også bidra til å øke kollagen- og elastinavsetningen i områdene – begge er proteiner som kan få huden til å se yngre ut. Effekten av prosedyren varer mellom åtte og 12 måneder. En hydro-ansiktsbehandling er en rask løsning da den fjerner det øvre døde hudlaget, hydrerer det, reduserer porene og strammer opp huden. Effekten varer i en uke, hvoretter den begynner å avta.

Chaturvedi, som har veket unna slike prosedyrer hele livet, i frykt for dom fra familien og samfunnet, mener det er mer akseptabelt for slike prosedyrer og at Å snakke om det hjelper andre med å få riktig omsorg.

“For et tiår siden hørte vi bare om kjendiser som fikk slike prosedyrer. Nå er disse ikke bare lettere tilgjengelig på klinikker, de har også blitt rimelige. En av vennene mine hadde gjennomgått en neseoperasjon for mange år siden, men hun ville aldri fortelle noen om det. Jeg forteller vennene mine om min erfaring, slik at de lærer mer om prosedyrene som er der ute og tar informerte valg. Jeg ønsket å være den beste versjonen av meg selv, og hvis det er ved hjelp av noen mindre, trygge prosedyrer, hvorfor ikke? Jeg slutter ikke å bli eldre, jeg prøver bare å få mest mulig ut av det, sier Chaturvedi.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.