Waarom helpt witte ruis om te slapen en zijn er andere geluiden?

0
95
aslysun/Shutterstock.com

Heb je ooit moeite gehad om in slaap te vallen vanwege vervelende geluiden zoals verkeer of luide buren? Als dat zo is, heb je misschien wel eens gehoord van witte ruis als een manier om die afleiding te blokkeren en je te helpen beter te slapen.

Maar wat is witte ruis precies en hoe werkt het? Hier is wat u moet weten over de wetenschap achter witte ruis en de voordelen ervan voor de slaap, evenals andere soorten sonische tinten die u kunnen helpen een goede nachtrust te krijgen.

class=”moka_autotoc_heading”>Inhoudsopgave

Wat is witte ruis?
Hoe helpen Sonic Hues bij het slapen?
Welke andere soorten ruis kunnen helpen Slaap?
Roze ruis
Bruine ruis
Violet ruis
Hoe gebruik je ruis om te slapen

Wat is witte ruis?

Arsenii Palivoda/Shutterstock.com

Witte ruis is een term die verwijst naar een specifiek type geluid dat vaak wordt gebruikt om ontspanning, concentratie en slaap te bevorderen. Dit type geluid wordt gecreëerd door verschillende frequenties willekeurig met elkaar te combineren. De term “wit” ruis komt voort uit het feit dat dit geluid alle frequenties van het hoorbare spectrum bevat, net zoals wit licht alle kleuren van het zichtbare spectrum bevat.

“Witte ruis omspant het audiospectrum en bevat alle frequenties, waardoor het ene geluid het andere niet overweldigt,” zei Dr. Michael Breus, Ph.D., en oprichter van TheSleepDoctor.com.

Homedics SoundSleep White Noise Sound Machine

Een draagbare machine die u niet dwingt om op uw telefoon te vertrouwen.

Amazon

$ 17,59
$ 24,01 Bespaar 27%

Hoewel witte ruis vaak wordt geassocieerd met slaap, kan het ook nuttig zijn in verschillende andere omgevingen. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld witte ruis om zich te helpen concentreren tijdens het studeren of werken, omdat het kan helpen om storende achtergrondgeluiden te overstemmen.

Door witte ruis af te spelen terwijl u slaapt, kunt u helpen externe geluiden te maskeren en een meer vredige en rustgevende omgeving.

Hoe helpen Sonic Hues bij het slapen?

Monkey Business Images/Shutterstock.com

Lawaai kan een aanzienlijke invloed hebben op onze slaapkwaliteit. Wanneer we plotselinge of onverwachte geluiden horen, kunnen onze hersenen alerter worden, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen en door te slapen. Wanneer we echter naar constant, laag geluidsniveau luisteren, kan dit een kalmerend effect hebben en ons helpen ontspannen. Hier komen sonische tinten om de hoek kijken.

Sonische tinten zijn verschillende soorten ruis met verschillende frequentieverdelingen en kunnen verschillende effecten hebben op onze hersenen. Hoewel witte ruis het meest bekende type sonische tint is, zijn er andere kleuren ruis die ook kunnen worden gebruikt om een ​​betere slaap te bevorderen.

BrownNoise Sound Machine

30 rustgevende geluiden om uit te kiezen.

Amazon

$ 23,99
 

“Vergeet niet dat witte ruis een combinatie is van alle audiofrequenties, waardoor uw lichaam niet wordt overrompeld door een hard geluid,” zei dokter Breus. “Witte ruis verkleint het frequentieverschil tussen wat u hoort en een plotseling hard geluid.

Elke sonische tint vertegenwoordigt een andere reeks frequenties, waaronder bruine ruis, roze noise, en andere.

Welke andere soorten geluid kunnen slaap helpen?

David Prado Perucha/Shutterstock.com

Het type geluid dat u gebruikt om u te helpen slapen, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. De verschillen tussen beide zijn subtiel, dus u kunt ze het beste zelf uitproberen om te zien welke het beste bij u past.

Pink Noise

Roze ruis is vergelijkbaar met witte ruis, maar heeft een lager frequentiebereik. Het klinkt meer als een laag gerommel en wordt vaak vergeleken met het geluid van regen of golven die op het strand slaan. Omdat het op een lagere frequentie werkt, kan roze ruis u helpen beter te slapen als u witte ruis storend of hard vindt.

Bruine ruis

Bruine ruis heeft een nog lager frequentiebereik dan roze ruis en klinkt als een diepe, rommelende donder. Het kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stressniveaus, waardoor het een goede optie is voor mensen die moeite hebben met inslapen vanwege angst of snelle gedachten. Het kan ook mensen helpen die last hebben van oorsuizen.

Violet ruis

Violet ruis, ook wel paarse ruis genoemd, is een soort ruis die meer energie heeft in de hogere frequenties dan in de lagere frequenties, wat resulteert in een spectrale vorm die tegengesteld is aan bruine ruis. Hoewel het verschilt van bruine ruis, wordt violette ruis ook gebruikt om oorsuizen te behandelen.

< h3>Buffbee Geluidsmachine & Wekker

Een geluidsmachine en wekker die er geweldig uitziet in elke kamer.

Amazon

$ 36,99
$ 59,99 Bespaar 38%

Hoe te gebruiken Ruis om te slapen

Damir Khabirov/Shutterstock.com

Er zijn veel manieren om sonische tinten in je slaaproutine op te nemen. Een optie is om een ​​machine met witte ruis te gebruiken (Dr. Breus houdt van Zenergy van iHome), die verschillende soorten ruis kan produceren om externe geluiden te helpen blokkeren. Veel geluidsmachines worden ook geleverd met vooraf opgenomen natuurgeluiden, zoals regenwoud- of oceaangolven, die rustgevend kunnen zijn om naar te luisteren voordat je naar bed gaat.

ColourNoise-geluidsmachines

Meerdere geluiden en kleuren om uit te kiezen.

Amazon

$ 24,99
$ 34,99 Bespaar 29%

Een andere mogelijkheid is om een ​​slaap-app op je telefoon of tablet te gebruiken. Deze apps hebben vaak een verscheidenheid aan sonische tinten om uit te kiezen en kunnen ook geleide meditaties of ontspanningsoefeningen bevatten om je te helpen sneller in slaap te vallen. Enkele populaire slaap-apps zijn Calm, Headspace en Sleep Cycle.

GERELATEERDDe beste witte ruismachines

Als je liever naar muziek luistert voordat je naar bed gaat, overweeg dan om nummers te kiezen met een langzamer tempo en een lager frequentiebereik. Klassieke muziek of ambient muziek kunnen geweldige opties zijn om ontspanning te bevorderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Hatch Herstellen

Een uitspattingswaardige aankoop die een geluidsmachine combineert met een zonsopganglamp.

Amazon

$ 129,99
 

Best Buy

$ 129,99
 

Doel

$ 129,99
 

Het is belangrijk op te merken dat hoewel sonische tinten nuttig kunnen zijn om een ​​betere slaap te bevorderen, ze mogelijk niet voor iedereen werken . Sommige mensen merken misschien dat ze gevoeliger zijn voor lawaai en de voorkeur geven aan volledige stilte als ze slapen. Als u constant moeite heeft om in slaap te vallen, overleg dan met uw arts om erachter te komen waarom.

Lawaai kan een aanzienlijke invloed hebben op onze slaap, en het opnemen van geluidstinten in onze nachtelijke routines kan nuttig zijn manier om ontspanning te bevorderen en de algehele slaapkwaliteit te verbeteren. De volgende keer dat je merkt dat je moeite hebt om in slaap te vallen vanwege externe geluiden, overweeg dan om witte ruis of een ander soort sonische tint eens te proberen.