Rly lenke til Valley sannsynligvis innen utgangen av året: minister

0
57

Den mye etterlengtede Kashmir-forbindelsen til Indian Railways vil være klar innen slutten av dette året, og Vande Bharat Express vil kjøre på linjen innen neste år, sa jernbaneminister Ashwini Vaishnaw lørdag etter å ha inspisert fremdriften i arbeidet, ifølge departementets tjenestemenn i Delhi.

“Det er god fremgang på linjen Udhampur-Srinagar-Baramulla. Arbeidet med Chenab- og Anji-broer og større tunneler pågår også (fremover) og det er god fremgang…. Toget vil tøffe på denne ruten i desember eller januar-februar neste år,” sa Vaishnaw til journalister i Srinagar, ifølge en PTI-rapport.

Anbefalt for deg

  • 1‘PM Modi har ingen svar’, sier Mallikarjun Kharge mens kongressen protesterer over JPC-krav på Adani-påstander
  • 2Regjeringen abonnerer ikke på World Press Freedom Index-rangeringer : Unionsminister Anurag Thakur
  • 3Lok Sabha ble hevet på sekunder da parlamentsmedlemmer kastet papirer mot Chair, protesterte mot Rahul Gandhis “ulovlige diskvalifikasjon”

Han sa at en spesialdesignet Vande Bharat tog er under utvikling for denne linjen. Faktorer som temperatur, snø, etc, har blitt holdt i bakhodet under produksjonen av dette spesielle toget, sa han. «Når linjen er åpnet, vil du ha Vande Bharat-toget i midten av 2024,» sa ministeren.

Anji-broen over Anji-juvet, Indias første skråstagsbro, en viktig forbindelse på linjen, utvikler seg raskt, sa tjenestemenn. Chenab-broen, verdens høyeste jernbanebro, er klar, ble det informert.

Vaishnaw sa at det er mottatt et krav om å koble sammen tre områder – Sopore-Kupwara, Awantipora-Shopian og Bijbehara-Pahalgam – med jernbanelinjen, og “vi vil diskutere dette med J&K L-G, og deretter med Unionens innenriksminister (Amit Shah) og statsminister (Narendra Modi)”.

Anji Bridge, med et spenn på 450 meter, vil være klar til august, sa ministeren.

© The Indian Express (P) Ltd