Oppn kritiserer Karnataka-regjeringen for å “stjele” reservasjoner som tilbys til muslimer

0
93

Beslutningen Karnataka-kabinettet om å skrinlegge reservasjoner som tilbys muslimer under ‘2B’ kategorien mottok flak fra opposisjonspartiene i staten.

JD(S)-leder H D Kumaraswamy beskrev avgjørelsen som “å stjele fra noens tallerken for å fylle en annen persons mage”, som , sa han, var i motsetning til idealene til Dr B R Ambedkar.

Anbefalt for deg

  • 1JD(S) avslører fem- punktprogram for Karnataka; lover medisinsk hjelp opp til Rs 40 lakh
  • 2Jipet som skjærer dypt: BJP puster ild etter Rahul Gandhis “ikke Savarkar”-bemerkning
  • 3I fersk Bihar slugfest, endret navn på JD(U)-flagg av Jagjivan Ram sentral opplegg for å målrette BJP

Også i Political Pulse |Karnataka HC løfter forblir på OBC underkvoteordre, frigjør vei for CM Bommai til å avsløre nye planer

De fire prosent reservasjonene som ble gitt til det muslimske samfunnet under 2B-kategorien ble fjernet av statens kabinett fredag, som bestemte seg for å distribuere den til to dominerende samfunn i staten – Vokkaligas og Lingayats.

< p>“Karnataka var en modell for hele landet når det kom til sosial rettferdighet. Men bare med den hensikt å få stemmer, har BJP gravd en grav for sosial rettferdighet,” Kumaraswamy sa lørdag.

Han minnet om at det var JD(S) øverstkommanderende H D Deve Gowda som hadde gitt fire prosent reservasjoner til muslimer under 2B-kategorien, og sa at BJP planlegger å male muslimer som “økonomisk tilbakestående”, og dermed utvanne reservasjonsmålene. “Dette er ikke annet enn en ugjerning for å ødelegge liv,” sa han og anklaget BJP-regjeringen for å så splittelse mellom kaster og religioner i staten.

I Premium |Lingayats og Vokkaligas omkategorisert i kvotematrise, er BJP på vakt mot tilbakeslag

Selv om det ikke var galt å gi reservasjoner til lokalsamfunn, anklaget den tidligere sjefsministeren BJP for å presse sin skjulte agenda som er mot reservasjon.

Opposisjonsleder Siddaramaiah sa at ingen av samfunnene fra staten ville ha nytte av statsrådsvedtaket. “Folk bør ikke bli offer for slike gimmicker. BJPs intensjon er å så strid mellom lokalsamfunn ved å frarøve fordelene til ett fellesskap og overlate dem til andre,” sa han.

Annonse

Han la til at det ikke vil være lett å inkludere muslimer under EWS. “Reservasjon under EWS kan ikke omfordeles i én stat alene,” sa han, og la merke til at en enhetlig lov vil være nødvendig for å inkludere muslimer under kategorien.

MLA fra Kongressen og nestleder for opposisjonen i Karnataka lovgivende forsamling U T Khader sa at avgjørelsen avslørte anti-reservasjonsagendaen til BJP. “Deres agenda er å fjerne reservasjonen fullstendig. Sosial rettferdighet i staten har gått for en kast,” sa han.