Muslimsk organ i Karnataka vil søke rettslig klage for opphugging av 4 % kvote

0
112

Karnataka Sunni Ulema-styret har besluttet å lovlig bekjempe regjeringsbeslutningen om å trekke tilbake reservasjonen på 4 prosent som tilbys muslimer under 2B-kategorien, sa Karnataka State Board of Auqafs styreleder Shafi Saadi lørdag, og la til. at samfunnet kanskje til og med må gå ut i gatene og kreve at BJP-regjeringen gjeninnfører reservasjonen.

I en samtale med journalister sa han at avgjørelsen ble tatt etter et møte holdt av ulema (religiøse ledere) for å diskutere regjeringens trekk. . Statskabinettet besluttet mandag å skrote den 4 prosent muslimske kvoten og fordele den mellom Vokkaligas og Lingayats, de dominerende samfunnene i staten.

Anbefalt for deg

  • 1I UP team rejig balanserer BJP kaste, regionale ligninger, holder fokus på OBC, kvinnelige ledere
  • 2JD(S) avduker fempunktsprogram for Karnataka; lover medisinsk hjelp opp til Rs 40 lakh
  • 3Jipet som skjærer dypt: BJP puster ild etter Rahul Gandhis “ikke Savarkar”-bemerkning

Også i politisk puls |Oppn kritiserer Karnataka-regjeringen for 'stjele' reservasjoner tilbudt til muslimer

«Statens regjering er klar over at muslimer er svært tilbakestående. I henhold til funnene til Sachar-komiteen og Mandal-kommisjonen er de mer tilbakestående enn til og med SC/ST-samfunn,» sa han.

“Jeg er sikker på at delstatsregjeringen vil trekke tilbake avgjørelsen,” sa han og la til at det ikke var juridisk gyldig å skrinlegge reservasjonen. Hvis de grupperes under økonomisk svakere seksjoner (EWS), vil muslimer måtte kjempe for å få sin rettmessige del i reservasjonen, sa han. «Vi må kanskje til og med gå ut på gata over saken,» sa han.

Saadi sa at forskjellige kommisjoner satt ned i staten for å vurdere muslimenes økonomiske og sosiale status, til og med hadde anbefalt å vandre i antall. forbehold på grunn av deres tilbakestående. I henhold til folketellingsrapporten for 2011 utgjør muslimer rundt 13 prosent av statens befolkning.

Må leses |Karnataka HC løfter forblir på OBC-underkvoteorden, åpner veien for CM Bommai til å avsløre nye planer

Saadi, som ble utnevnt av regjeringen til å lede styret, sa at han hadde snakket med minister for lov og parlamentariske anliggender J C Madhuswamy om saken. “Jeg vil også snakke med sjefsminister Basavaraj Bommai og andre regjeringsrepresentanter for å uttrykke bekymringene fra ledere i samfunnet,” la han til.

© The Indian Express (P) Ltd.