Mamata Banerjee vil kampanje for JD(S) i meningsmålingene i Karnataka, sier H D Kumaraswamy

0
82

Timer etter møtet hans med øverste leder av Trinamool Congress (TMC) og Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee i Kolkata på fredag, sa Janata Dal (Secular) leder HD Kumaraswamy at TMC ville kampanje for hans parti i de kommende meningsmålingene i Karnataka Assembly.

“Banerjee sa at hun var klar til å kampanje på vegne av JD(S). Banerjee ba oss kartlegge en tidsplan for kampanjen hennes i staten,” Kumaraswamy fortalte reportere.

Anbefalt for deg

  • 1JD(S) avduker fempunktsprogram for Karnataka; lover medisinsk hjelp opp til Rs 40 lakh
  • 2Jipet som skjærer dypt: BJP puster ild etter Rahul Gandhis “ikke Savarkar”-bemerkning
  • 3I fersk Bihar slugfest, endret navn på JD(U)-flagg av Jagjivan Ram sentral opplegg for å målrette BJP

Også i Political Pulse |Oppn kritiserer Karnataka-regjeringen for å “stjele” reservasjoner tilbudt til muslimer

Etter møtet deres sa Kumarswamy at lederne diskuterte den “nåværende politiske situasjonen i landet og veien videre for å kjempe mot BJP i 2024 Lok Sabha-avstemninger».

Utviklingen kommer dager etter at Mamata møtte sin Odisha-kollega Naveen Patnaik i Bhubaneswar og diskuterte muligheten for å danne en koalisjon som ikke er BJP og ikke-kongress. Tidligere hadde Banerjee møtt Samajwadi-partiets president Akhilesh Yadav i Kolkata og holdt lignende samtaler med ham.

Hun vil være den andre CM fra et regionalt parti som har gått med på å kampanje for JD(S). Etter at Kumaraswamy deltok på lanseringen av Bharat Rashtra Samithi (BRS), ble det kunngjort at Telangana CM K Chandrasekhar Rao, populært kjent som KCR, ville ta opp samlinger for JD(S).

Les også |Mamata Banerjee, Naveen Patnaik slår ned den nasjonale alliansen, taler for å styrke den føderale strukturen

Sammen med sin Vokkaliga-dominerte høyborg i Sør-Karnataka har JD(S) forsøkt å nå ut til velgerne i Kalyana Karnataka, regionen som tidligere var en del av Hyderabad-staten, og Kittur Karnataka som var en del av Mumbai-staten.

Flere distrikter i Kalyana Karnataka grenser til Telangana og JD(S) håper KCR vil hjelpe partiet der. “De vil hjelpe oss med kampanje i Telugu-beltet,” Kumaraswamy sa nylig, og la til at BRS ikke ville stille med noen egne kandidater.

© The Indian Express (P) Ltd