London Letters: Sikh-offisers skjegg kuttet, bacon satt i muslimske offisersstøvler, sier rapport på Met Police

0
106

Skrevet av Kamal Preet Kaur 

På den tiden da noen medlemmer av sikh-diasporaen protesterer mot den “uforholdsmessige” og “vilkårlige” politiaksjonen i Punjab med hensyn til Waris Punjab De sjef Amritpal Singh og hans støttespillere, har Barones Louise Caseys gjennomgang fra Metropolitan Police konkludert med at Met Police er “institusjonelt rasistisk, kvinnefiendtlig og homofob”, og at rov og uakseptabel oppførsel har “fått blomstre”. Hun har sagt at Met Police trenger en fullstendig overhaling. Rapporten sier at Met-offiserer er 82 % hvite og 71 % menn, og flertallet bor ikke i byen de politi. Som sådan ser Mette ikke ut som flertallet av londonere.

Anbefalt for deg

  • 1Hundi-samlinger: FCRA på vent, Tirupati trust sitter på Rs 26 crore forex, søker utvei
  • 2Ladakh LAC sommerplanfaktorer i troppestyrke, luftressurs, patruljer
  • 15.00 oppfordrer folk til å donere organer: 1 person kan gi nytt liv til 8-9

I mellomtiden har kommissær Sir Mark Rowley sagt: “Denne rapporten vekker følelser av skam og sinne, men den øker også vår besluttsomhet. Jeg er stolt av disse menneskene, våre offiserer og ansatte, hvis lidenskap for politiarbeid og vilje til å reformere fikk dem til å dele sine erfaringer med en slik ærlighet. Dette er på mange måter deres rapport. Det må være en katalysator for politireformen.

Det kan bemerkes at Barones Casey fra Blackstock DBE CB, ble bestilt av Met i oktober 2021 etter voldtekten og drapet på Sarah Everard av en tjenestegjørende offiser. Barones Casey gjennomførte en uavhengig gjennomgang av standardene for atferd og intern kultur til Metropolitan Police Service. Hennes 350 sider lange rapport som registrerer opprivende beretninger om institusjonell kriminalitet begynner med hennes hyllest til ofrene for forbrytelser begått av politifolk. “Disse forbrytelsene, og disse svikene mot tillit, førte til at jeg ble utnevnt til å gjennomgå standarder og kultur i Met,” sa hun.

«Timingen for denne rapporten og dens tilfeldige tilpasning til det som skjer i Punjab er veldig talende. Vi antar normalt at alt er nesten i orden i denne delen av verden, men råtten i kjernen av en institusjon som Met Police viser at ingen institusjon er immun mot de negative effektene av dypt forankret kulturell atferd. Alle institusjoner trenger rettidige gjennomganger og kontroller og systemer må på plass for kontinuerlig å forbedre ansvarlighet og pålitelighet. Hope Met lærer av det. Jeg håper også at lignende anmeldelser blir gjort mulig i Punjab-politiet også, sier Sukhwinder Singh, president for International Khalsa Organisation, en humanitær og rettighetsforkjempergruppe.

I samtale med The Indian Express sa statssekretær Aysha Raza fra Ealing: “Dessverre er funnene i Casey-rapporten ikke noe nytt. Vi har alltid kjent til systemisk kvinnehat, rasisme, homofobi og fremmedfrykt som skjer innenfor tjenesten. Londonboere forventer med rette en effektiv polititjeneste som er tillitsfull av alle våre lokalsamfunn og en som er ansvarlig for alle deres handlinger. Å implementere anbefalingene fra Baroness Casey i rapporten hennes ville være et godt sted å begynne å gjenoppbygge tilliten og tilliten til Metropolitan Police Service, og jeg vet at vi i lokale myndigheter Safer Communities Teams står klare til å bidra til å forme en polititjeneste som passer for oss alle og for fremtiden.»

Da anmeldelsen ble offentliggjort, tvitret Metropolitan Police Sikh Association: «Ting du sier ikke skjer i Met er det vi har hørt om og om igjen. Og ingenting blir gjort med det. Vel, den er her offisielt. En sikh-offiser fikk klippet skjegget; mens en annen fikk satt turbanen i en skoboks; og en muslimsk offiser fant bacon i støvlene hans.»

Annonse

Midlands-basert strategisk kommunikasjonsrådgiver Jay Singh Sohal sa: «At skjegget til en sikh-offiser ble kuttet ‘fordi det var morsomt’ mens en annens turban satt i en skoeske er opprørende! Jeg jobbet for å utdanne politiet om turbanbevissthet via @turbanology og er forferdet. Met Police-ledelsen må endre denne kulturen ASAP.»

Dr Gurdeep Singh Devgon, fra Feltham, Middlesex, sa: “Disse hendelsene bør registreres og behandles som hatforbrytelser. Hvis han var en praktiserende sikh og som vi vet er Kesh en trosartikkel, så er å klippe skjegget til en sikh-offiser et angrep, og de andre involverte bør behandles deretter. En dastaar er mer enn en hodedekker – det er en krone gitt til oss av vår 10. guru: Guru Gobind Singh Ji. Akkurat som ingen ville gå bort til HKH kong Charles og røre kronen hans, burde ingen røre en sikh-offisers dastaar. av tilgang til raske rettsmedisinske tjenester, må offiserer slite med overfylte, falleferdige eller ødelagte kjøleskap og frysere som inneholder bevis, inkludert voldtektssettene til ofrene, og tåle lang ventetid på testresultater. Så, noen offiserer angriper eller voldtar ikke bare sine kolleger, de mister også viktige bevis mot hardkjerne kriminelle. Kan det bli verre?” sier synlig opprørt Rosalyn Desai (ikke hennes virkelige navn) som jobber med voldtektsofre fra etniske minoriteter i London.

Annonse

“Jeg visste at det indiske politisystemet var en arv fra britene, det viser seg på måten fattig og rik blir behandlet annerledes og også på en måte som politisystemet generelt er, sier Vrinda Sharma, en stipendiat i postkolonial historie.

(Forfatteren er en frilansjournalist basert i London som bidrar med innhold til digitalt, print, radio og TV-plattformer)