Home Norsk Krise i halvlederforsyning forsinket EVM-produksjonen, sier EC til House-panelet

Krise i halvlederforsyning forsinket EVM-produksjonen, sier EC til House-panelet

0

Valgkommisjonen hadde brukt bare 16 % av budsjettet til å skaffe elektroniske stemmemaskiner (EVM) i 2022-2023 til 31. januar ettersom global mangel på halvledere forsinket maskinproduksjonen, sa meningsmålingspanelet til et huspanel i februar.< /p>

EF informerte den parlamentariske stående komité for personell, offentlige klager, lov og rettferdighet at den ville være i stand til å bruke hele Rs 1500 crore til EVM-anskaffelser innen utgangen av regnskapsåret 31. mars.

p>Anbefalt for deg

  • 1Hundi samlinger: FCRA på vent, Tirupati trust sitter på Rs 26 crore forex, søker utvei
  • 2Ladakh LAC sommerplanfaktorer i troppestyrke, luftoppdrag, patruljer
  • 15.00 oppfordrer folk til å donere organer: 1 person kan gi nytt liv til 8-9

Les også |Chipmangel utgjør en stor utfordring for ECI før meningsmålingene i 2024: IITGN-direktør

Komiteen, som ledes av BJP-parlamentsmedlem Sushil Kumar Modi, la sin rapport om kravet om tilskudd (2023-2024) fra lov- og justisdepartementets lovgivende avdeling, som EU er finansiert gjennom, på bordet i Lok Sabha i mars. 20.

Kapitalutgiftene til «EVM-er for valgkommisjonen» hadde økt fra 1000 crore Rs i budsjettoverslaget 2021-2022 til 1500 crore Rs i 2022-2023 og 1866,78 crore til 22023 Rs. “Denne bestemmelsen er gjort for betalinger i forbindelse med kjøp av EVM-er for Lok Sabha-valget som skal gjennomføres i 2024,” heter det i rapporten.

Av Rs 1500 crore tildelt for 2022-23, hadde avdelingen brukt Rs 240,86 crore per 31. januar. EF informerte panelet, gjennom den lovgivende avdelingen, at regninger for Rs 598,84 crore hadde blitt sendt til lovdepartementet for sanksjon og vil bli utbetalt til produsentene når og når de blir sanksjonert.

“EC har videre uttalt at balansebudsjettallokeringen også vil bli brukt i inneværende regnskapsår ettersom forsinkelsen i produksjonen av EVM-er skjedde på grunn av alvorlig forsyningskrise for halvledere (en viktig komponent for produksjon av EVM og VVPAT) i globalt marked og dermed resulterte i ytterligere innsending av regninger til kommisjonen for å betale,” heter det i rapporten.

Les også |Gujarat-målinger: Kongressen klager over ikke-funksjonelle EVM-er i 50 båser

Bed om en kommentar angående status for EVM-innkjøp, svarte ikke en talsperson for EF, og sjefsvalgkommissær Rajiv Kumar kunne ikke nås.

Annonse

Prof Rajat Moona, direktør, Indian Institute of Technology-Gandhinagar og medlem av EFs teknisk komité for EVM, fortalte The Indian Express at mens mangelen på halvledere hadde påvirket industrier over hele linja etter utbruddet av Covid-19 og nedstengninger, hadde situasjonen nå forbedret seg.

“Det var en tid da halvsekund Uctor-produsentene var ikke i stand til å gi en tidslinje for når de ville være i stand til å levere, og prisene hadde også skutt i været. Situasjonen er bedre nå. Det er ikke alarmerende,” sa han og la til at dette var tilfelle for alle bransjer, ikke bare EVM-produksjon.

© The Indian Express (P) Ltd.