Je slaat een stap over bij het maken van je Franse perskoffie

0
93
Jason Montoya/LifeSavvy

Franse perskoffie zetten is een geweldige manier om het rustiger aan te doen en te genieten van de rijke, volle smaak van je favoriete melange. Weten hoe u een Franse pers moet gebruiken, is relatief eenvoudig, maar u zou een belangrijke stap kunnen missen die uw koffie een nog betere smaak zal geven.

U moet uw brouwsel roeren voordat u het onderdompelt.

< p>Als je kokend water over het koffiedik in je Franse pers giet, komen ze bovendrijven. De meeste mensen wachten ongeveer een minuut totdat het water het koffiedik heeft verzadigd en de koffie “bloeit”. Na die tijd gebruik je de zuiger om het koffiedik naar de bodem te duwen en te genieten van je dampende kop vloeibare cafeïne.

BAYKA Koffiezetapparaat met Franse pers

Roer en duik voor de perfecte kop koffie.

Amazon

$27.99
$32.99 Bespaar 15%< /p>

Voor een beter resultaat kunt u proberen het koffiedik te roeren voordat u erin duikt. Giet je water zoals gewoonlijk, laat het koffiedik een minuutje bloeien en roer dan voorzichtig met een lepel. Deze eenvoudige stap zorgt ervoor dat er geen gemalen koffie wordt gemist. Het zal ze wat meer uit elkaar halen zodat er geen “droge plekken” zijn. U krijgt de volle bloei van de koffie, wat zowel de smaak als het aroma kan verbeteren.

Als u het koffiedik eenmaal hebt geroerd, laat u het een minuut of twee bezinken en duikt u zoals je normaal zou doen. Het is een eenvoudige stap die slechts een paar seconden extra werk kost, maar die een groot verschil kan maken als het gaat om uw kopje koffie in de ochtend.

Als u elke keer een Franse pers gebruikt dag, ben je waarschijnlijk al behoorlijk serieus over je koffie. Zorg ervoor dat je er het maximale uit haalt door deze stap op te nemen in het brouwproces.