Is Parallels Desktop gratis op een Mac?

0
55
Hannah Stryker/How-To Geek

Parallels Desktop is niet gratis, maar door de proefpagina van Parallels Desktop te bezoeken, kunt u het downloaden met een gratis proefperiode van 14 dagen proefversie die u toegang geeft tot de volledige reeks functies, zodat u deze kunt uitproberen voordat u koopt.

Parallels Desktop is een van de gemakkelijkste manieren om Windows op een Mac uit te voeren. Het werkt op alles, van Apple Silicon-modellen met de M1- of M2-chip tot oudere Intel Macs, en het installatieproces is eenvoudig. Dus zijn er gratis versies van Parallels Desktop of kortingen beschikbaar?

Inhoudsopgave

Is Parallels Desktop gratis?
Hoe kan ik Parallels Desktop gratis downloaden (proefversie van 14 dagen)
De beste gratis alternatieven voor Parallels Desktop
U kunt ook helemaal geen Windows gebruiken

Is Parallels Desktop gratis?

Parallels Desktop voor Mac is een premium-app, wat betekent dat de volledige versie niet gratis beschikbaar is. De standaardversie van Parallels Desktop 18 begint bij $ 99,99 voor de thuis- en studenteneditie. Dit is een eenmalige betaling die u toegang geeft tot 8 GB VRAM, 4 virtuele CPU's en 30 dagen telefonische en e-mailondersteuning.

Je kunt ook de Pro-editie van Parallels Desktop kopen voor $ 119 per jaar, waarmee het VRAM wordt verhoogd tot 128 GB en het aantal virtuele CPU's tot 32, naast enkele andere leuke extra's zoals een Virtual Studio-plug-in, geavanceerde netwerktools, betere sortering voor je VM , en 24/7 telefonische en e-mailondersteuning. Daarnaast is er een Business-editie voor $ 149,99 per jaar die functies toevoegt die zijn gericht op zakelijke gebruikers.

U kunt deze edities vergelijken op de Parallels Desktop-website. Met alle versies van Parallels Desktop kunt u Windows, Linux en macOS installeren en uitvoeren, zolang uw onderliggende hardware compatibel is. Mac-gebruikers met een Apple Silicon-machine kunnen Windows 11 op ARM downloaden en installeren vanuit Parallels Desktop.

Parallels biedt kortingen voor studenten en docenten met een prijsdaling van 50% op de Standard- en Pro-edities. U moet verifiëren dat u een student bent voordat u aanspraak kunt maken op de korting. Deze korting is alleen beschikbaar op een Parallels Desktop-abonnement, er is geen eenmalige aankoop voor de halve prijs voor de Standard-editie.

Parallels biedt ook kortingen voor actieve militaire leden, overheidsmedewerkers en liefdadigheidsinstellingen en non-profitmedewerkers.

GERELATEERD: De beste technische kortingen en aanbiedingen voor studenten

Parallels Desktop gratis downloaden (14 dagen op proef)

Download Parallels Desktop gratis van de Parallels Desktop-proefpagina. Tijdens de installatie wordt u gevraagd om Parallels Desktop te activeren, waarna u op de knop “14 dagen gratis proberen” knop onderaan het venster om de betaling uit te stellen.

Dit geeft u twee weken de tijd om de software uit te proberen. U kunt verschillende besturingssystemen (inclusief Windows) downloaden en installeren, VM's optimaliseren voor gaming of andere taken of virtuele hardware-instellingen handmatig aanpassen, en alle gewenste software installeren om er zeker van te zijn dat de app alles doet wat u ervan verwacht.

Zodra uw 14 dagen voorbij zijn, meldt de app u dat de proefperiode is afgelopen en kunt u upgraden van een proefversie naar de volledige versie. Je kunt alle virtuele machines die je hebt gemaakt, behouden nadat je hebt geüpgraded. U kunt Parallels Desktop ook verwijderen zoals elke andere Mac-app om ruimte terug te krijgen.

De beste gratis alternatieven voor Parallels Desktop

Parallels Desktop is niet de enige app voor virtuele machines voor Mac, maar wel een van de gemakkelijkst te gebruiken. Wanneer u Parallels koopt, betaalt u voor een soepel installatieproces, superieure 3D-versnelling binnen uw VM's en het algemene gebruiksgemak dat andere virtualisatie-apps missen.

VMware Fusion ondersteunt nu Windows op Apple Silicon Mac-modellen, met een gratis versie genaamd VMware Fusion Player beschikbaar voor niet-commercieel gebruik. Hierdoor kunt u Windows op uw Mac uitvoeren, net als Parallels Desktop, hoewel het installatieproces veel praktischer is en wat werk van uw kant vereist.

Een andere optie is de al lang bestaande gratis virtuele machinesoftware VirtualBox. De applicatie is eind 2022 geüpdatet om ondersteuning voor Apple Silicon-chips toe te voegen, hoewel deze functionaliteit op het moment van schrijven nog steeds beperkt is tot de preview-versie van de ontwikkelaar.

U kunt ook helemaal geen Windows uitvoeren.

Er zijn andere opties voor het uitvoeren van Windows-apps op uw Mac waarbij geen virtuele machine betrokken is. Deze omvatten het gebruik van Wine via de Wineskin Winery-app of het gebruik van een premium wrapper-app genaamd CrossOver.

Vergeet niet dat het uitvoeren van Windows op een virtuele machine technisch gezien nog steeds een Windows-licentie vereist, zelfs voor de ARM-versie van Windows 11. U kunt Windows 11 zonder licentie installeren en gebruiken, zolang u tevreden bent met het feit dat Microsoft sommige functies achterhoudt en u lastigvalt om ze te activeren.

LEES VOLGENDE

  • › Vóór dvd's waren er vcd's: de videoschijf die iedereen is vergeten
  • › Het Always On Display voor Android in- of uitschakelen
  • › Apps toevoegen aan uw Discord-server
  • › Tesla Track-modus: wat het is en hoe het werkt
  • › .NET Framework 2.0 en 3.5 inschakelen in Windows 11
  • › Een Instagram-reel uploaden vanaf een computer