Ingen Adani-kobling, ikke BJP-feil hvis folk ikke stemmer på ham: Prasad

0
87

BESTANDT Kongressleder Rahul Gandhis påstand om at han ble diskvalifisert fra parlamentet for å stille spørsmål om Adani-spørsmålet, sa senior BJP-leder og tidligere unionsminister Ravi Shankar Prasad lørdag at tiltak ble iverksatt etter hans domfellelse og straffutmåling i to år av en Surat-domstol for hans bemerkning til Modi-etternavnet.

Snakker til journalister her like etter Rahuls pressekonferanse i Delhi, Prasad, BJPs parlamentsmedlem fra Patna Saheb, påsto også at kongressen ikke skyndte seg til høyere domstoler for å søke opphold på Rahuls domfellelse for å “vinne sympati” i Karnataka, der valg til forsamlingen snart skal skje. “Hva annet kan forklare deres manglende evne til å vise den skarpheten som ble utstilt i Pawan Kheras tilfelle,” sa han.

Anbefalt for deg

  • 1Hundi samlinger: FCRA på vent, Tirupati trust sitter på Rs 26 crore forex, søker vei ut
  • 2Ladakh LAC sommerplan faktorer i troppestyrke, luftoppdrag, patruljer
  • 15.00 oppfordrer folk til å donere organer: 1 person kan gi nytt liv til 8-9

Les også |Rahul Gandhi diskvalifisert: Hva betyr dette, hva skjer videre?

Han sa at Rahul hadde ikke respektert hele OBC-samfunnet med sin bemerkning — “hvorfor har alle tyvene navnet Modi”. «Som opposisjonsleder hadde Rahul rett til å kritisere, men ikke til å misbruke noen. Uttalelsene hans var fornærmende, ikke kritiske. Den nedverdiget OBC-ene, en sosial gruppe som statsminister Narendra Modi tilhører. BJP kommer til å ta opp denne ydmykelsen av OBC-er på alvor og starte en landsomfattende røre, sa Prasad.

«Vi er ikke her for å forsvare Adani. Men Rahul har forsøkt å villede folket ved å knytte hans inhabilitet til Adani. Han har blitt diskvalifisert på grunn av domfellelse i en sak som er relatert til ærekrenkende bemerkninger han kom med i 2019,” sa Prasad.

Hvis Rahul føler at han har rett til å respektere og misbruke mennesker, har de fornærmede også rett til å søke oppreisning i retten, sa han. “Purnesh Modi (BJP MLA fra Gujarat som sendte inn begjæringen mot Rahul) ville naturligvis ha følt seg fornærmet av hans bemerkning om Modi-etternavnet. Jeg ville ha følt det samme hvis han hadde sagt noe lignende om etternavnet mitt,” sa han.

Han avviste anklagen om politisk vendetta, og sa at flere politiske ledere over hele landet, inkludert fra BJP, hadde blitt diskvalifisert etter domfellelsen av retten. Det kan ikke være en annen lov for Rahul, sa han.

“Rahul Gandhi må innse at det ikke er BJPs feil at folket ikke er klare til å stemme på ham. Han må gi opp følelsen av å ha rett til at han er født til å styre, fordi han er sønn av Rajiv Gandhi og barnebarn av Indira Gandhi, begge tidligere statsministre,” sa Prasad.

Annonse

Som svar på spørsmål sa Prasad at Adani-gruppen hadde fått kontrakter i utlandet selv da UPA-regjeringen var ved makten i senteret, og også gjorde forretninger i kongressstyrte Rajasthan. BJP-lederen sa at Rahul ikke hadde rett til å snakke om korrupsjon siden han og Sonia Gandhi begge var ute mot kausjon i National Herald-saken.

Han kritiserte også Rahul for på sin pressekonferanse å ha anklaget en journalist for partiskhet overfor BJP. “Hadde vi oppført oss på en lignende måte, ville pressekonferansen vår blitt boikottet,” sa han.

Partiets nasjonale talsperson Gaurav Bhatia tok også opp saken. «En journalist som gjorde jobben sin stilte ærlig et spørsmål til Rahul Gandhi, og Rahul Gandhi mente at spørsmålet var ute av pensum og var dårlig forberedt til å svare. (Han) begynte å komme med personlige kommentarer og useriøse bemerkninger. Med sin oppførsel prøvde han å ødelegge den fjerde søylen i vårt demokrati,” sa han.

Annonse

I en uttalelse, som ber Rahul om unnskyldning overfor reporteren, sa Mumbai Press Club: “Det er uheldig at Gandhi, som leder av et av de eldste politiske partiene i landet, ikke respekterte verdigheten til Fjerde eiendom… politiske partier i alle fargetoner har forsøkt å slå journalister ved å bruke nedsettende språk og trusler som et svar på nyhetsrapportering de finner usmakelig. Vi appellerer nok en gang til alle politiske aktører om å opprettholde pressens frihet til å rapportere og komme med kritiske kommentarer.” Den la til: “…Det vil være passende for Mr Rahul Gandhi  å gjøre det godt igjen og tilby en unnskyldning til den aktuelle journalisten.”

I mellomtiden vil Union Information & Kringkastingsminister Anurag Thakur tvitret: «Vvalgte representanter blir automatisk diskvalifisert i det øyeblikket de blir dømt av retten til fengsel i to eller flere år. Regjeringen eller Lok Sabha har ingen rolle å spille; den kan ikke suspendere eller tilbakekalle diskvalifikasjon…»

Med PTI-innganger