Hvorfor ikke samme hurtighet med å gjeninnsette meg: Suspendert Lakshadweep MP får HC helt klart, venter på LS

0
86

Når kongressen ser på rettsmidler for å utfordre Rahul Gandhis inhabilitet som parlamentsmedlem, hevder Nationalist Congress Party (NCP) leder Mohammed Faizal, hvis domfellelse i en sak om forsøk på å drepe ble suspendert, at det har vært en “unormal forsinkelse” fra Lok Sabha-sekretariatets side i tilbaketrekkingen av diskvalifikasjonen hans.

Faizal sa til The Indian Express: «NCP-president Sharad Pawar, partileder Supriya Sule og jeg har begjært Lok Sabha-sekretariatet og foredragsholderen for å trekke tilbake diskvalifikasjonen min. Jeg har møtt taleren flere ganger. Hurtigheten til å diskvalifisere meg etter Sessions Court-dommen har manglet i tilbaketrekkingen av varselet etter at Kerala High Court opphevet domfellelsen. Lok Sabha-sekretariatets avgjørelse er vilkårlig og et brudd på mine konstitusjonelle rettigheter.»

Anbefalt for deg

  • 1Som Amritpal manhunt fortsetter, Akalis gjør et spill for Panthic-støtte, prøv å gjenvinne tapt terreng
  • 2Karnataka muslimsk organ for å søke rettslig klage for opphugging av 4 % kvote
  • 3Rahul Gandhi’s diskvalifikasjon: Svorne Kerala-rivaler CPM, Cong navigerer hvordan man kan være venner og forbli fiender

Også i Political Pulse |Før Rahul Gandhi var det Faizal, Azam, Lalu…

Faizal hevdet at “verken speakeren eller Lok Sabha-sekretariatet har nevnt noen grunn til den uforholdsmessige forsinkelsen med å trekke tilbake varselet som diskvalifiserte ham”. «Jeg er fortsatt ute av parlamentet. Denne forsinkelsen med å gjeninnsette meg som parlamentsmedlem er både bekymrende og overraskende.”

Faizal sa at avgjørelsen om Rahul gjorde “ting veldig klart”. «Regjeringen ønsker å utslette opposisjonen og dens medlemmer etter hverandre. Det er derfor de ikke ønsker å se meg tilbake på opposisjonsbenkene til Lok Sabha. Hver gang jeg henvender meg til Lok Sabha-sekretariatet, sier tjenestemenn at filen er hos speakeren. De forteller meg at en avgjørelse snart vil bli tatt. Men, to måneder har gått,’’ sa han.

Den 11. januar dømte en sesjonsdomstol i Lakshadweeps Karavatti Faisal i en sak om drapsforsøk og beordret en 10-års dom.

To dager senere utstedte Lok Sabha-sekretariatet et varsel som diskvalifiserte ham. Den 18. januar erklærte valgkommisjonen en avstemning for Lakshadweep-setet. Imidlertid suspenderte Kerala High Court den 25. januar Faizals domfellelse. Den bemerket at valget i Lok Sabha i 2024 bare var «ett og et halvt år unna» og at en «byavstemning på dette tidspunktet ville føre til sløsende utgifter».

Faizal hadde også utfordret EFs vedtak om -valgmelding, men den ble avhendet på bakgrunn av lagmannsrettens dom. EF hadde da informert toppretten om at den ville iverksette tiltak i henhold til loven og droppet avgjørelsen om en byavstemning. Union Territory of Lakshadweep hadde anket til Høyesterett mot High Courts avgjørelse. Den 20. februar nektet imidlertid høyesterett å utsette dommen og postet begjæringen til 28. mars.

© The Indian Express (P) Ltd