Hur man spelar in ett telefonsamtal på Android

0
96
Justin Duino/How-To Geek

Du kan spela in ett samtal på Android från standardappen Telefon—Google Phone eller Samsung telefon. I Google Phone-appen trycker du på “Spela in”-knappen under ett samtal. Med Samsung Phone-appen öppnar du menyn i ett samtal och trycker på “Spela in samtal.”

Det kan komma en tid då du behöver spela in ett telefonsamtal. Det finns några olika sätt att spela in ett telefonsamtal på Android—om det är möjligt där du befinner dig. Vi ger dig några alternativ att välja mellan.

Innehållsförteckning

Är det lagligt att spela in samtal?
Hur man spelar in telefonsamtal på Android
Hur man spelar in telefonsamtal med Google Voice
Spela in telefonsamtal med externa enheter
Tredjepartsappar är inte tillåtna

Är det lagligt att spela in samtal?

Att spela in telefonsamtal är inte lagligt i alla länder. I USA varierar lagligheten beroende på stat. Det är viktigt att förstå lagarna kring inspelning av telefonsamtal på din plats. Du kanske inte ens får göra det.

Vissa platser kräver att båda parter vet att de spelas in, medan andra bara kräver att en part vet vad som händer. Det senare kan bli lite grått, men förutsatt att du bor i en av dessa stater och du vet att samtalet spelas in, är det förmodligen säkert. Det är dock alltid olagligt för offentliga telefoner att spelas in utan samtycke.

För mer information om lagar för samtalsinspelning, kolla in Wikipedia-sidan för lagar för inspelning av telefonsamtal. FCC rekommenderar att du kontaktar din lokala statliga public service-kommission för mer information om lokala lagar

Hur man spelar in telefonsamtal på Android

Att spela in ett samtal på Android med Google Phone-appen eller Samsung Phone-appen är bara en fråga om att trycka på inspelningsknappen i ett samtal—förutsatt att din region tillåter det. Om du bor på en plats med strikta lagar om samtalsinspelning ser du inte alternativen som visas nedan.

Med “Phone by Google” app—som är standarduppringaren på Pixel-telefoner och vissa andra Android-enheter kan du helt enkelt trycka på “Spela in” knappen under ett samtal för att starta. Tryck på den igen för att stoppa inspelningen. Samtalsinspelningar finns på “Senaste” flik.

På en Samsung Galaxy-enhet med standardappen Samsung Phone trycker du på trepunktsmenyn ikonen i det övre högra hörnet under ett samtal. Välj “Spela in samtal” från menyn. Samtalsinspelningar finns i Inställningar > Spela in samtal > Inspelade samtal.

Det är egentligen ganska enkelt att göra det här, det beror bara på om din plats tillåter det. Om alternativen inte finns i din telefonapp, finns det en god chans att samtalsinspelning inte är laglig.

Hur man spelar in telefon Samtal med Google Voice

Google Voice gör det enkelt att spela in samtal, men du måste först aktivera funktionen för samtalsinspelning. Du kan göra detta på både webben och Android-appen, och stegen är i princip desamma i båda riktningarna.

På webben går du till Google Voice-webbplatsen och klickar på kugghjulsikonen uppe till höger .

Bläddra ner tills du ser avsnittet Samtal. Längst ner i avsnittet finns “Inkommande samtalsalternativ,” som du vill aktivera.

Öppna hamburgermenyn i Android-appen och gå till Inställningar > Alternativ för inkommande samtal.

Nu, nästa gång du behöver spela in ett telefonsamtal, tryck bara på “4” på knappsatsen under samtalet. En ljudprompt låter båda användare veta att samtalet spelas in. För att stoppa inspelningen trycker du bara på “4” igen—en annan prompt kommer att ange att inspelningen är avstängd.

< p>Den här funktionen synkroniseras mellan enheter, så du behöver bara göra det på ett eller annat ställe. Observera också att detta endast gäller för inkommande samtal—du kan inte spela in ett samtal när du’är den som initierade det.

Spela in telefonsamtal med externa enheter

Självklart finns det många sätt att spela in ljud som kommer ut från en enhet—du behöver tekniskt sett inte använda en app på själva enheten . Det är möjligt att använda en extern enhet för att spela in telefonsamtalet, även om samma lagar för samtalsinspelning gäller.

RELATERATHur man spelar in ljud på en Android-telefon

Du kunde helt enkelt använda en röstinspelare-app på en separat telefon för att spela in telefonsamtalet på högtalaren. Vi gillar Google Recorder-appen för Pixel-telefoner och “Voice Recorder & Röstmemon” för alla andra.

Om du inte har en sekundär telefon liggande kan du få en riktig röstinspelare. Återigen, lägg helt enkelt samtalet på högtalaren och spela in det med enheten. Du kan köpa en Sony Voice Recorder för cirka 50 USD.

Sony Mono Digital Voice Recorder< /h3>

Sonys digitala röstinspelare utlovar upp till 57 timmars batteritid och har en USB-anslutning så att du kan överföra dina inspelningar till en dator.

Amazon

48,88 USD
59,99 USD Spara 19 %

Kom ihåg att lagar om samtalsinspelning fortfarande gäller för externa enheter. En extern enhet kan enkelt användas för att spela in samtal som inte ska spelas in. Se till att leta upp lagen på din plats innan du använder den här metoden.

Tredjepartsappar är inte tillåtna

I april 2022 meddelade Google att Android-appar i Play Butik inte längre skulle kunna använda Androids tillgänglighets-API:er för icke-tillgänglighetsändamål. Eftersom det är metoden som tredjepartsappar för samtalsinspelning använde, dödades de i praktiken. Policyn trädde i kraft i maj 2022.

Samtalsinspelning är en rörig strävan på många ställen. Tyvärr är du i princip begränsad till att använda den officiella telefonappen för samtalsinspelning. Även på vissa platser där det är lagligt kommer alternativet inte att finnas, och tredjepartsappar är inte ett alternativ. Situationen är inte mycket bättre på en iPhone heller. Tack och lov är det mycket lättare att spela in din skärm på Android.

LÄS NÄSTA

  • › Hur man spelar in ett telefonsamtal på en iPhone
  • › Hur man spelar in ljud på en Android-telefon
  • › Så här spelar du in ett telefonsamtal eller röstchatt från din dator eller smartphone
  • › Så här ansluter du AirPods till Android
  • › Intel NUC 13 Pro Review: En liten dator som kan vara vad du vill att den ska vara
  • › HyperX gjorde en superladdad kontroll för PC och Xbox
  • › Sonos Era 300 recension: Spatial Audio is a Game Changer
  • › Webbläsarversioner spelar ingen roll längre