Fords nästa generation T3 elektriska lastbil kunde köra sig själv

0
90
Ford

Efter att ha lanserat sin första helelektriska lastbil, F-150 Lightning, slösar Ford inte bort någon tid på att hoppa in i en annan modell. Förra veckan tillkännagav Ford “Project T3,” en ny lastbil som kommer 2025. Nu har VD:n några djärva påståenden om vad som väntar.

Ford bekräftade att den nya T3, som står för Trust the Truck, kommer att tillverkas och släppas 2025, vilket betyder att vi& #8217;hoppas på en prototyp eller demomodell senare i år eller i början av 2024.

Tyvärr är det ungefär allt vi vet just nu. Biltillverkaren i Michigan delade inte med sig av några specifikationer om dess räckvidd, batteripaket, styling, eller om den kommer att falla under Lightning-varumärket eller något annat, som en elektrisk F-150 Raptor. Pressmeddelandet sa att den skulle vara “fullständigt uppdateringsbar, ständigt förbättrad och stöder bogsering, dragning, exporterbar kraft och oändliga innovationer som ägare vill ha.”

Vi har hört dessa typer av löften tidigare, och det är väldokumenterat att elbilar kämpar med bogsering på grund av minskad räckvidd. Det är dock inte de enda djärva påståenden som kommer från Ford.

Under avtäckningen gick Ford Motors vd Chris Farley full Elon Musk och hävdade att nästa elektriska Ford-lastbil skulle köra sig själv. Att säga, “på motorvägen en solig dag bör du kunna somna i din lastbil eller ringa ett samtal eller göra vad du vill med din lastbil medan den kör för dig. Det blir helt digitalt. Det är en verkligt genombrottsprodukt.”

Fordon som Ford Mustang Mach-E erbjuder redan handsfree-körfunktioner, känd som BlueCruise, tillgängliga på utvalda förkartade vägar och motorvägar överallt USA.

Med det sagt, den här senaste kommentaren tyder på att Ford år 2025 tror att dess självkörande teknik kan vara så bra att den kommer att köra åt dig, även när du sover. Idag kräver de flesta förarassistanssystem fortfarande att föraren är alert, medveten och redo att ta över när som helst.

Vi kan i alla fall inte vänta med att se vad Ford arbetar med för sin andra generationens elektriska lastbil, även om det troligen kommer att dröja ett tag innan vi vet mer.

via Bloomberg