De volgende generatie elektrische T3-vrachtwagen van Ford zou zichzelf kunnen besturen

0
84
Ford

Na de lancering van zijn eerste volledig elektrische truck, de F-150 Lightning, verspilt Ford geen tijd om over te stappen op een ander model. Vorige week kondigde Ford “Project T3,” een nieuwe truck komt in 2025. Nu heeft de CEO een aantal gedurfde beweringen over wat hij kan verwachten.

Ford heeft bevestigd dat de nieuwe T3, wat staat voor Trust the Truck, geproduceerd en uitgebracht zal worden in 2025, wat betekent dat we hopen op een prototype of demomodel later dit jaar of begin 2024.

Helaas is dat ongeveer alles wat we nu weten. De autofabrikant uit Michigan deelde geen specificaties over het bereik, de batterijpakketten, de styling, of het onder de merknaam Lightning zou vallen of iets anders, zoals een elektrische F-150 Raptor. Het persbericht zei dat het “volledig kan worden bijgewerkt, voortdurend wordt verbeterd, en ondersteuning biedt voor slepen, trekken, exporteerbaar vermogen en eindeloze innovaties die eigenaren willen.

GERELATEERDFord Explorer EV maakt zijn debuut, maar niet voor de VS

We hebben gehoord dat soort beloftes eerder, en het is goed gedocumenteerd dat EV's moeite hebben met slepen vanwege een afname van het bereik. Dat zijn echter niet de enige gedurfde beweringen van Ford.

Tijdens de onthulling ging Chris Farley, CEO van Ford Motor, volledig uit van Elon Musk en beweerde dat de volgende elektrische Ford-truck zelf zou rijden. Zeggen, 'op de snelweg op een zonnige dag, zou je in je vrachtwagen moeten kunnen gaan slapen of kunnen bellen of wat je maar wilt doen in je vrachtwagen terwijl hij voor je rijdt. Het zal volledig digitaal zijn. Het is echt een baanbrekend product.

Voertuigen zoals de Ford Mustang Mach-E bieden al handsfree rijfuncties, bekend als BlueCruise, beschikbaar op geselecteerde vooraf in kaart gebrachte wegen en snelwegen in heel de Verenigde Staten.

Dat gezegd hebbende, suggereert deze laatste opmerking dat Ford tegen 2025 denkt dat zijn zelfrijdende technologie zo goed zou kunnen zijn dat hij voor u rijdt, zelfs als u slaapt. Tegenwoordig vereisen de meeste rijhulpsystemen nog steeds dat de bestuurder alert en alert is en elk moment klaar staat om het roer over te nemen.

Hoe dan ook, we kunnen niet wachten om te zien waar Ford aan werkt voor zijn elektrische vrachtwagen van de tweede generatie, hoewel het waarschijnlijk nog even zal duren voordat we meer weten.

via Bloomberg