De beste slimme jaloezieën van 2023

0
93
Hannah Stryker/How-To Geek

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij slimme jaloezieën in 2023
Beste slimme jaloezieën in het algemeen: IKEA FYRTUR
Beste budget slimme jaloezieën: SwitchBot-gordijn
Beste spraakgestuurde slimme jaloezieën: Serena ( door Lutron)
Beste Smart Blinds op zonne-energie: MySmartBlinds
Beste Smart Blind Kit: MySmartBlinds Automation Kit
Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij slimme jaloezieën in 2023

Als u uw huis slimmer wilt maken, zijn slimme rolgordijnen de investering waard, en niet alleen voor uw gemak. De mogelijkheid om uw jaloezieën overal te bedienen, zelfs als u niet thuis bent, helpt enorm als u ze op specifieke tijden moet openen of sluiten – of het nu voor kinderen of huisdieren is, of om de illusie te wekken dat u 8217;re thuis om dieven af ​​te schrikken.

GERELATEERD Hoe worden slimme jaloezieën aangedreven?

Maar als je op zoek bent naar slimme jaloezieën, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. De eerste en belangrijkste is de stijl van het rolgordijn dat u koopt. Slimme jaloezieën zijn er in verschillende soorten, maten en soorten. Dit omvat rolgordijnen, lamellenjaloezieën, jaloezieën in honingraatstijl, verticale jaloezieën en meer. Voordat u de lijst met functies inperkt, moet u ervoor zorgen dat de jaloezieën die u koopt de juiste maat en stijl hebben voor uw huis.

Als het gaat om slimme blindfuncties, zijn er een paar factoren waarmee u rekening moet houden. Heeft u verduisteringsfiltering nodig om een ​​kamer volledig te verduisteren zodat u kunt slapen als het licht is? Wilt u het leven gemakkelijker maken door slimme rolgordijnen met ondersteuning voor spraakassistenten aan te schaffen? Geeft u er de voorkeur aan dat uw rolgordijnen bekabeld, op batterijen of op zonne-energie werken?

Afhankelijk van het merk moet u misschien sommige functies opofferen om voorrang te geven aan andere. Het is ook de moeite waard om te overwegen of u extra aankopen moet doen om bepaalde functies te laten werken. Met veel slimme jaloezieën kun je stemassistenten gebruiken, maar hiervoor heb je een bridge of hub nodig, die apart worden verkocht.

Het laatste aspect van slimme jaloezieën om over na te denken, is de installatie. Als je bestaande jaloezieën of gordijnen achteraf monteert met een slimme jaloezieset, kun je deze zelf installeren. Voor bedrade of slimme jaloezieën die grote gebieden bestrijken, kan echter extra hulp nodig zijn – soms zelfs professionele installatie, waarvoor extra kosten in rekening worden gebracht.

Als u eenmaal weet wat u nodig heeft van uw slimme jaloezieën, kunt u doe uw aankoop met vertrouwen, vooral als u kiest voor een van onze onderstaande aanbevelingen.

Beste slimme jaloezieën in het algemeen: IKEA FYRTUR

Ikea

Pro's

 • ✓ Eenvoudig te installeren
 • ✓ Niet te duur
 • ✓ Kan worden bediend via de IKEA Home-app

Nadelen

 • ✗ Signaalversterker moet binnen 10 meter van de jaloezie worden aangesloten.

De IKEA FYRTUR slimme rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en opties en behoren tot de meest veelzijdige die je op de markt kunt vinden. Deze jaloezieën variëren van 58,5 x 195 cm tot 122,0 x 195 cm, en je kunt ze bundelen met de benodigde DIRIGERA-hub, als je er zelf geen hebt.

Afgezien van de veelzijdigheid, maakt het vermogen om zonlicht volledig te blokkeren deze slimme jaloezieën bijzonder geweldig. Als je 's nachts werkt en overdag moet slapen, of hulp nodig hebt bij het reguleren van het slaappatroon van een kind, dan zijn deze rolgordijnen een geweldige aankoop.

GERELATEERDHoe lang gaan Smart Blind-batterijen mee?

Als je de IKEA TRETUR- of FYRTUR-rolgordijnen al in je huis hebt geïnstalleerd, zul je blij zijn te weten dat de wand- en plafondbeugels daarvoor geschikt zijn voor al deze modellen. Nog een knipoog naar IKEA& #8217;s manier om het leven makkelijker te maken.

Eenmaal geïnstalleerd en aangesloten, zijn de IKEA FYRTUR slimme rolgordijnen een fluitje van een cent in het gebruik. Je kunt de rolgordijnen handmatig openen en sluiten, op afstand bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of zelfs draadloos via de IKEA Home smart 1 app op Android of iPhone. Met de DIRIGERA-hub of TRÅDFRI-gateway kun je ook spraakbediening gebruiken met Amazon Alexa, Google Assistant of Apple HomeKit om je rolgordijnen te bedienen.

Als je op zoek bent naar slimme rolgordijnen die bijna alles wat je maar wilt, de IKEA FYRTUR jaloezieën zouden je eerste blik moeten zijn.

Beste Smart Blind Overall

IKEA FYRTUR

Bedienbaar via Met de IKEA Home-app of de meegeleverde afstandsbediening kun je deze slimme rolgordijnen zo instellen dat ze open en dicht gaan op verzoek of volgens jouw schema.

IKEA

Beste budget slimme jaloezieën: SwitchBot-gordijn

Mark LoProto/How-To Geek

Pro's

 • ✓ Kan plannen met behulp van het apparaat zonder app
 • ✓ Uitschuifbare hengelsteunen met Rod 2.0
 • ✓ Betaalbaar
 • ✓ Goed Bluetooth-bereik

Nadelen

 • ✗ Meerdere SwitchBot-gordijnen kunnen duur worden
 • ✗ Hub vereist voor Alexa-integratie

Het SwitchBot-gordijn is compatibel met een reeks gordijnen en ondersteunt jaloezieën die langs een stang, U-rails en I-rails lopen. De installatie is een makkie, maar misschien heb je meer dan één SwitchBot-gordijn nodig als je een paar gordijnen aan één stang hebt.

Dit apparaat ondersteunt gordijnroedes met een diameter van 15 mm tot 40 mm en een omtrek van 47 mm tot 125 mm. Koppel dit aan de mogelijkheid om gordijnen van 5 kg tot 8 kg te verplaatsen, en u zult merken dat de SwitchBot Curtain de meeste standaardgordijnen aankan, zelfs verduisteringsgordijnen.

Onze zustersite Review Geek beoordeelde het SwitchBot-gordijn en gaf het een 8 op 10 en een Editor's Choice-prijs:

De SwitchBot Curtain Rod slimme gordijnopener is een verrassend effectief apparaat dat dient als toegangspoort tot thuis automatisering. Ondanks zijn kleine gebreken, zoals zijn luide motor en hik bij de eerste aansluiting, is het een goed gemaakte eenheid die precies werkt zoals bedoeld – zolang de omstandigheden goed zijn.

Na installatie is het toevoegen van het apparaat aan de SwitchBot-app (op iPhone of Android) eenvoudig. Het apparaat wordt automatisch opgepikt, hoewel u het SwitchBot-gordijn moet kalibreren zodat het weet hoe ver het moet reizen. Dit is een beetje frustrerend omdat je precies moet zijn bij het gebruik van knoppen op het scherm om het begin- en eindpunt te bepalen.

In tegenstelling tot veel slimme gordijnen (of jaloezieën), kan het SwitchBot-gordijn niet via Wi-Fi worden bediend, en daarom kunt u uw gordijnen niet openen of sluiten als u buiten bereik bent. Het is echter een veel betaalbaarder apparaat voor slechts $ 99, waardoor het gemakkelijk wordt om van uw bestaande gordijnen slimme gordijnen te maken – voor die prijs is het begrijpelijk dat zo'n functie ontbreekt.

In de app kunt u dit doen zoek het SwitchBot-gordijn, open en sluit uw gordijnen, pas de bedieningsmodi aan en maak schema's. Bepaalde functies en stembesturing zijn echter vergrendeld, tenzij u investeert in een SwitchBot Hub, die niet bij het apparaat wordt geleverd.

Ondanks dat het een meer budgetvriendelijke optie is, biedt het SwitchBot-gordijn een lange batterijduur en kan het worden opgeladen via USB-C. U kunt een batterijlevensduur van 3 tot 6 maanden verwachten, maar dit kan eenvoudig worden verlengd met een zonnepaneel dat u bij SwitchBot kunt kopen. Het is een klein paneel dat weggestopt zit, en je hoeft het SwitchBot-gordijn nooit meer op te laden met USB-C nadat je het hebt gekocht.

Best Budget Smart Blind

SwitchBot Gordijnroede 2

☆☆☆☆☆Koppelingspictogram Lees recensie Volledige recensie van Geek

SwitchBot Curtain maakt van uw bestaande gordijnen slimme gordijnen. Het apparaat is eenvoudig te installeren en te bedienen via de SwitchBot-app, waardoor je meerdere apparaten op één plek kunt beheren.

Amazon

$79.20
$99.00 Bespaar 20%< /p>

Beste spraakgestuurde slimme jaloezieën: Serena (door Lutron)

Lutron

Pro's

 • ✓ Verscheidenheid aan verschillende stijlen
 • ✓ Werkt met veel slimme assistenten
 • ✓ Slimme verlichtingsintegratie

Nadelen

 • ✗ Lutron slimme hub niet inbegrepen
 • ✗ Duurder dan andere opties

Met de Serena Smart Shades kunt u een comfortabele ruimte in uw huis creëren die u kunt bedienen via een afstandsbediening, de Lutron-app op iPhone en Android of spraakassistent. Er zijn meerdere soorten tinten om uit te kiezen, en met honderden stoffen en kleuren die beschikbaar zijn, kun je Serena-tinten vinden die bij elk huis passen.

Hoewel de slimme tinten van Serena ongetwijfeld duurder zijn dan de meeste van onze andere aanbevelingen, zijn ze gemaakt om perfect bij je raam te passen. Bovendien kun je dit combineren met professionele installatie bij jou in de buurt, zodat je weet dat de jaloezieën perfect zijn geïnstalleerd.

Eenmaal geïnstalleerd, kunnen de Serena-rolgordijnen ook verbinding maken met de meeste smart home-ecosystemen, waaronder Alexa, Google Assistant, SONOS, SmartThings, Apple HomeKit en Caséta van Lutron. Je kunt je bestaande smarthome-producten, zoals slimme schermen, gebruiken om de jaloezieën eenvoudig te bedienen.

Met de Lutron-app kunt u schema's instellen zodat uw jaloezieën automatisch op specifieke tijden kunnen openen en sluiten of scènes kunnen maken die kunnen worden geïntegreerd met uw andere slimme apparaten. U kunt het licht binnenlaten en uw rolgordijnen elke ochtend op tijd laten openen en ze vervolgens 's avonds laten sluiten zonder enige handmatige tussenkomst.

De enige extra overweging die u misschien nodig heeft, is of u al dan niet in de Lutron wilt investeren Smart Hub. Deze afzonderlijke aankoop ontgrendelt functies zoals stembesturing, lichtoptimalisatie en planning, die u niet meer zonder kunt.

Beste spraakgestuurde slimme jaloezie

Serena door Lutron

Serena slimme tinten kunnen worden gekoppeld aan de slimme hub van Lutron om functionaliteit te bieden zoals planning, spraakbesturing en lichtoptimalisatie.

Serena Shades

Beste slimme jaloezieën op zonne-energie: MySmartBlinds

Tilt

Pro's

 • ✓ Geautomatiseerde schema's met ingebouwd geheugen
 • ✓ SmartLock-technologie zorgt voor eenvoudige installatie
 • ✓ Inclusief zonnepaneel

Nadelen

 • ✗ Zwaar
 • ✗ Spraakopdrachten zijn niet mogelijk zonder Tilt Bridge.

MySmartBlinds zijn eenvoudig te installeren en zijn verkrijgbaar in een reeks neutrale kleuren die passen bij de inrichting van uw huis. Deze kunt u met of zonder slimme motorisering aanschaffen; als u echter de slimme weg wilt inslaan, kost dit u extra.

MySmartBlinds zijn compatibel met raamkozijnen van 21 tot 73 inch breed en 120 inch lang en kozijnen met een diepte gelijk aan of groter dan 2,5 inch. Dit maakt ze tot een veelzijdige keuze, waarbij elk rolgordijn een SmartLock-montagesysteem, kantelstang en zonnepaneel bevat.

Een van de opvallende kenmerken van MySmartBlinds is dat het niet nodig is om deze slimme jaloezieën op een stopcontact aan te sluiten. Dankzij het meegeleverde zonnepaneel laden je rolgordijnen op in het zonlicht, dus je kunt ze installeren zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de batterij leegraakt.

Met de iPhone- en Android-app bedien je MySmartBlinds rechtstreeks vanaf je smartphone . U kunt schema's instellen zodat uw jaloezieën op vaste tijden openen en sluiten, en u kunt ze zelfs automatisch openen met behulp van de Sun Tracking-modus. Met de ingebouwde motor en het geheugen worden uw schema's en automatisering gestart, zelfs als u niet thuis bent.

Om spraakopdrachten te gebruiken, moet u de Tilt Bridge apart aanschaffen. Hoewel dit een beetje teleurstellend is, is het moeilijk om een ​​hekel te hebben aan MySmartBlinds, omdat ze dankzij de SmartLock-technologie zo eenvoudig te installeren zijn.

Beste op zonne-energie werkende slimme jaloezieën

MySmartBlinds

Installeer eenvoudig MySmartBlinds met SmartLock-technologie en geniet van automatisering, schema's en spraakbesturing met de Tilt Brug.

Slimmer huis

Beste Smart Blind Kit: MySmartBlinds Automation Kit

Kantelen

Pro's

 • ✓ Pas bestaande jaloezieën achteraf aan
 • ✓ Compatibel met veel jaloezieën
 • ✓ Vaste bedrading niet vereist
 • ✓ Zonne-energie

Nadelen

 • ✗ Alleen horizontale jaloezieën
 • ✗ Alexa en Google Assistant hebben SmartHome Bridge nodig

Als je zelfverzekerd bent met een beetje doe-het-zelf en niet wilt uitgeven aan gloednieuwe slimme jaloezieën, maakt de MySmartBlinds Automation Kit het gemakkelijk om bestaande jaloezieën achteraf te monteren. Deze Bluetooth-compatibele kit wordt geleverd met een zonnepaneel, net als de standaard MySmartBlinds, zodat u uw jaloezieën opgeladen kunt houden met behulp van de zon. Met andere woorden, geen verwarde draden en geen potentiële gevaren om over te struikelen.

De MySmartBlinds automatiseringskit is ontworpen om op de meeste horizontale jaloezieën van 2 tot 2,5 inch te passen. Het meegeleverde zonnepaneel kan eenvoudig aan de jaloezieën worden bevestigd met behulp van de meegeleverde verstelbare clips, en de zelfklevende achterkant van de handmatige bedieningsschakelaar maakt het eenvoudig te installeren. Als u uw jaloezieën toch handmatig wilt kunnen bedienen, is er een haak waarmee u de kantelstang van uw jaloezie zonder gedoe kunt bevestigen.

Met de iPhone- of Android-app kun je gepersonaliseerde schema's instellen om de jaloezieën op bepaalde tijden of dagen van de week open en dicht te laten gaan. Nieuwe evenementen toevoegen via de app, bestaande schema's bewerken of energiebesparing inschakelen is eenvoudig. U kunt zelfs individuele kamers een naam geven en uw jaloezieën groeperen voor extra gemak.

Net als MySmartBlinds werkt de MySmartBlinds Automation Kit met Google Assistant en Amazon Alexa. Dit is echter alleen mogelijk met de aanvullende aankoop van de Tilt Bridge, aangezien deze niet in de kit is inbegrepen. Maar als je tevreden genoeg bent met de app, is extra uitgeven niet nodig als je het niet echt nodig hebt.

Beste Smart Blind Kit

MySmartBlinds automatiseringskit

Retrofit bestaande rolgordijnen en bespaar op een dure aankoop met deze betaalbare slimme rolgordijnset.

Smarter Home

Veelgestelde vragen

Hoe werken slimme rolgordijnen?

Slimme rolgordijnen werken door verbinding te maken via Wi-Fi of Bluetooth met uw slimme apparaten. Eenmaal verbonden, kun je verschillende instellingen en functies bedienen via een app of spraakbesturing. U kunt bijvoorbeeld schema's instellen, uw rolgordijnen openen/sluiten, enz.

Kunt u uw huidige rolgordijnen slim maken?

U kunt uw huidige rolgordijnen slim maken door een slimme rolgordijnset te gebruiken. Dit zijn meestal kleine apparaten die aan uw normale rolgordijnen worden bevestigd en waarin een draadloze verbinding (zoals Wi-Fi of Bluetooth) is ingebouwd.

Hoe installeer ik slimme rolgordijnen?

Slimme jaloezieën verschillen over het algemeen niet veel van normale jaloezieën als het gaat om installatie. Net als traditionele jaloezieën, worden sommige slimme jaloezieën op maat gesneden, terwijl andere vaste afmetingen hebben. Na installatie moeten je slimme rolgordijnen verbinding maken met een ander wifi- of Bluetooth-apparaat zoals je smartphone om de slimme functies te kunnen gebruiken.

The Best Smart Home Devices of 2023 Best Smart Display Google Nest Hub (2nd Gen) Buy at Best Buy Best Smart Speaker Sonos Era 100 Buy at Best Buy Best Smart Light Bulb Philips Hue Buy at Amazon Beste Smart Switch Lutron Caseta Smart Start Kit Koop bij Amazon Beste Premium ecobee Smart Thermostat Premium Koop bij Amazon Beste Smart Lock Augustus Wi-Fi Smart Lock Koop bij Amazon Beste videodeurbel Ring Doorbell 4 Koop bij Amazon Beste beveiligingscamera voor binnen Arlo Pro 4 Spotlight-camera Koop bij Amazon LEES VOLGENDE

 • › Browserversies doen er niet meer toe
 • › De spraakgeschiedenis van uw Google Assistent zoeken en verwijderen
 • › Deze nieuwe SSD kan 10 GB/s bereiken
 • › Intel NUC 13 Pro Review: een kleine pc die kan zijn wat u maar wilt
 • › HyperX maakte een Super-Charged-controller voor pc en Xbox
 • › Sonos Era 300 Review: ruimtelijke audio is een game-wisselaar