Daglig orientering: Rahul diskvalifisert som MP; India vurderer å flytte noen få store katter til Kambodsja; og mer

0
57

God morgen!

🥳 Før vi begynner, er vi stolte over å kunngjøre at The Indian Express sin sjefredaktør (nyheter og undersøkelser) Ritu Sarin har blitt utnevnt til styret for International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Sarin har vært medlem av ICIJ siden 1999 og er grunnlegger-medlem av ICIJ Network Committee.

Anbefalt for deg

  • 1Daglig orientering: Hva er det neste for Rahul Gandhi; Ved RNG-priser understreker CJI fri presse og demokrati
  • 2Daily Briefing: Center on Covid alert; CJI Chandrachud sier at uenigheter ikke må forvredes til hat

Kom i gang med helgen din med disse topp 5 historiene fra The Indian Express

1) I en stor utvikling som kongressen kalte som et forsøk på å “stille” stemmen hans , Rahul Gandhi ble diskvalifisert som MP, en dag etter at han ble dømt av en Surat-domstol og dømt til to års fengsel i en ærekrenkelsessak. Wayanad-setet, som han representerte, er nå ledig.

🔴 En melding om det samme ble utstedt av Lok Sabha-sekretariatet på fredag. Men er talmannens autoritet endelig i denne forbindelse? Hva taper Rahul sammen med sitt LS-medlemskap? Hvilke alternativer er tilgjengelige for ham herfra og fremover? Vi forklarer

🔴 Selv om BJP sa at diskvalifikasjonen var “lovlig”, hevdet det store gamle partiet at det ville kjempe kampen juridisk og politisk. Kongressen håper også å snu utviklingen for å få offentlig stemning i sin favør.

🔴 I mellomtiden ser det ut til at Rahuls diskvalifikasjon har samlet forskjellige opposisjonspartiersom ikke var helt på samme side til nå. De fleste opposisjonspartier er av den oppfatning at dette kan sveises og projiseres som det regjerende BJPs forsøk på å tie opposisjonen.

Annonse

🔴 Samtidig har safranpartiet også bestemt seg for å gjøre det beste ut av dette utgave. Partiet fredag ​​hevdet at Rahul’s kommentarer var rettet mot OBC-ene og hans holdning “fornærmet” landets institusjoner.

🔴 I spalten hennes denne uken, Neerja Chowdhury skriver at Rahul’s diskvalifikasjon, bortsett fra å være et tilbakeslag for kongressen, “er en melding til alle opposisjonsledere om å vurdere ordene sine nøye før de uttaler seg – eller noen dommer i en del av India kan ta det til etterretning og kan avslutte sitt medlemskap av parlamentet eller forsamlingen.”

🔴 Men hvorfor er det slik at BJP elsker å hate Rahul?I vår meningsseksjon i dag skriver Suhas Palshikar at Rahul vil fortsette å være det politiske hete temaet, uansett: “Å ignorere Rahul Gandhi ville bety å gi plass til ham og en motideologi. Men å fortsette å målrette mot Rahul kan bare føre til å utvide plassen han kan okkupere.”

Annonse

2) Senteret har annonsert dannelsen av et panel for å se nærmere på forbedre pensjonssystemetfor statsansatte. Denne utviklingen kommer etter at minst fem opposisjonsstyrte stater vedtok den gamle pensjonsordningen. Panelet vil jobbe med en tilnærming som vil finne en balanse mellom ansattes behov og skattemessig forsvarlighet, med eventuelle endringer som foreslås vedtatt av både sentrale og statlige myndigheter.

3) Til tross for at hun kjempet tre ganger med tuberkulose, fortsetter Divya Sojal, en sykepleier fra Kerala, å ta seg av pasientene sine som hun fikk den potensielt livstruende sykdommen fra. Nedturene hennes har ikke stoppet henne fra å bygge bevissthet rundt det. “La vanskeligheter vite at du også er vanskelig, erklærer krigeren med selvtillit. The Indian Express’ Anuradha Mascarenhas forteller historien sin.

4) Kambodsja har aldri sett en tiger siden 2007. Arten antas å ha blitt utryddet her det siste tiåret. India, i mellomtiden, vurderer å flytte noen få store katter til det sørøstasiatiske landet, som «Project Tiger’ programmet feirer 50-årsjubileum i år. En indisk delegasjon har allerede avlagt et foreløpig besøk i Kambodsja, og et team fra Kambodsja har besøkt India for forhandlinger.

5) Denne uken vurderer Shubhra Gupta Bheed b>, med Ashutosh Rana, Rajkummar Rao, Bhumi Pednekar og Dia Mirza i hovedrollen. “Når konteksten mangler, blir denne velmenende filmen mindre enn dens kraftige bevegelige deler,” hun skriver. Gjett hvor mange stjerner Shubhra ga denne filmen… 😉

Inntil neste gang,

Anandu Suresh

© IE Online Media Services Pvt Ltd