CBSE utgir retningslinjer for egenkvalitetsvurdering for tilknyttede skoler

0
86

The Central Board of Secondary Education (CBSE) ga fredag ​​ut School Quality Assessment and Assurance (SQAA) Framework for å katalysere transformasjonsendring i de tilknyttede skolene. Styret har besluttet å implementere SQAA for alle tilknyttede skoler fra økten 2023-2024 mens de søker om ny tilknytning/bytte/oppgradering/utvidelse av skoler.

Alle tilknyttede skoler bør foreta egenevaluering på SQAA-portalen hvert år mellom 1. april til 31. desember. Egenvurderingen som er sendt inn av skolen på SQAA-portalen, vil være gyldig for en periode på ett år.

Anbefalt for deg

  • 1MHT CET 2023: Registreringsfrist forlenget for MAH-LLB 3 års eksamen
  • 2IIT Kanpur, Boehringer Ingelheim India går sammen for å utrydde tuberkulose
  • 3Haryana Board Exams 2023: BSEH re-eksamen av klasse 12., 10. timeplan utgitt

Les |Fravær av 50 000 studenter i Plus Two-eksamener 2023 ekko i Tamil Nadu-forsamlingen

SARAS-portalen vil godta søknader om tilknytning/bytte/oppgradering/utvidelse for økten 2024-25. Skolene vil bli pålagt å fullføre egenvurdering på SQAA-portalen og deretter sende inn søknad på SARAS-portalen på eller før siste dag for mottak av søknader.

Standarder er utarbeidet på forskjellige områder av skolen som fungerer som pensum. , pedagogikk, vurdering, infrastruktur, inkluderende praksis, menneskelige ressurser, ledelse og styring, ledelse og mottakertilfredshet som skolene kan vurdere seg mot for kvalitetsintervensjoner.

I mellomtiden har styret foretatt modifikasjoner i tilknytningen pr. -lover i henhold til det nasjonale læreplanverket. Skolene må forbedre infrastrukturen når det gjelder klasserom og andre krav for å implementere klassene på grunntrinnet.

 

© IE Online Media Services Pvt Ltd