Canada følger «veldig tett» utviklingen i Punjab: utenriksminister Melanie Joly

0
94

Canada er “veldig nært” etter utviklingen i Punjab og vil fortsette å ta tak i samfunnets bekymringer, har utenriksminister Melanie Joly sagt midt i Punjab-politiets angrep på den radikale predikanten Amritpal Singh.

Joly svarte på et spørsmål fra Indo -Canadian MP Iqwinder S Gaheer i Underhuset på torsdag.

Anbefalt for deg

  • 1Hongkonger holder første protest på flere år under strenge regler
  • 2Kina åpner bånd med Honduras, Taiwan avviser pengekrav
  • 3Ny russisk kampanje prøver å lokke menn til å kjempe i Ukraina

“Vi er klar over den utviklende situasjonen i Punjab, og vi følger den veldig nøye. Vi ser frem til en tilbakevending til en mer stabil situasjon,” sa hun.

“Canadiere kan alltid stole på at Canadas regjering sørger for at vi vil fortsette å ta opp bekymringene til mange medlemmer av samfunnet,” la hun til.

Gaheer sa at han hadde hørt om den pågående massesuspensjonen av Internett-tjenester i Punjab og ba Joly om å oppdatere huset om situasjonen i India. Som svar på spørsmål om utenlandske ledere og parlamentarikere som kommenterer aksjonen mot Amritpal Singh, oppfordret talsmann for utenriksdepartementet, Arindam Bagchi, folk som bor i utlandet til ikke å tro på “unøyaktige og motiverte fortellinger” som blir sirkulert av enkelte elementer på sosiale medier.

“Myndigheter i Punjab gjennomfører operasjoner for å fange en flyktning. Informasjon om den operasjonen deles av berørte myndigheter med jevne mellomrom,” sa talsmannen i New Delhi.

Myndighetene i Punjab suspenderte forrige uke internett- og SMS-tjenester i delstaten etter politiets aksjon mot elementer av ‘Waris Punjab De,’ ledet av den radikale predikanten. Politiet i Punjab leter fortsatt etter Amritpal Singh.

Annonse

Tidligere onsdag sa den kanadiske statsministeren Justin Trudeau i Underhuset: «Vi ser frem til en rask tilbakevending til en mer stabil situasjon.” Canada har også sett en økning i anti-India-aktiviteter nylig av Khalistan-tilhengere som har vandalisert noen hinduistiske templer.

En Ram Mandir i Mississauga ble ødelagt av ‘Khalistani-ekstremister’ med anti-India-graffiti 13. februar, noe som trakk sterke reaksjoner fra det indiske konsulatet i Toronto.

“Vi fordømmer på det sterkeste krenkingen av Ram Mandir i Mississauga med anti-India-graffiti. Vi har bedt kanadiske myndigheter om å undersøke hendelsen og iverksette raske tiltak mot gjerningsmennene,” Indias konsulat i Toronto hadde tvitret.