Bli med på et treningsstudio: Hvilke tester må jeg gjøre? Hvordan vet jeg hvilken trening som passer meg?

0
106

Skrevet av Vijay Thakkar

Nesten 30 prosent av indianerne lider av vektproblemer, ifølge studien fra Indian Council of Medical Research-India Diabetes (ICMR-INDIAB). I dag rammer fedme til og med ungdomsbefolkningen i 20-årene og øker i et alarmerende tempo. Noen av årsakene til denne økningen i antall er dårlige matvaner og en stillesittende livsstil. Dårlige kostholdsvaner betyr at utilstrekkelig essensielle næringsstoffer som proteiner, vitaminer og mineraler blir konsumert for å holde kroppen, sinnet og organene våre sunne. På den annen side gjør det å føre en stadig mer stillesittende livsstil kroppene våre svake og degenerere raskere. Disse moderne livsstilsfaktorene øker sannsynligheten for å gå opp i vekt, spesielt i 20-årene og utover.

Anbefalt for deg

  • 1Hvorfor botox blir en favoritt for hudløfting og pleie blant kvinner
  • 2AI-verktøy undersøker kreft under koloskopi og fjerner vekst på et tidlig stadium, og reduserer sykdomsrisikoen med opptil 90 prosent
  • 3Bekymret om influensa? Fem asanas som kan bidra til å øke immuniteten mot virus, feber, hoste og forkjølelse

Heldigvis, hvis vi begynner å trene i en tidlig alder av 20 år, kan vi få mange fordeler og forhindre vektøkningsproblemer senere i livet. En av de effektive måtene vi kan få vår daglige dose av fysisk aktivitet på er ved å bli med på et treningsstudio. Mens noen treningssentre bare tilbyr et standardoppsett av kondisjons- og styrkemaskiner, tilbyr andre flere tjenester, for eksempel gruppetimer, gruppesykling samt andre stiler som Zumba, MMA og så videre.

Mens det er en utmerket beslutning om å begynne å trene fra 20 år fordi det oppmuntrer til fordelaktige egenskaper som å bygge selvdisiplin og redusere stress og angst. Det er noen nødvendige tester å gjøre før du starter et program for å vurdere viktige kondisjons- og helsekomponenter.

Kvalifiserende tester: Det ville hjelpe om du fikk sjekket disse viktige helserelaterte testene før du starter treningsprogrammet, inkludert

1) Blodtrykk som ikke bør være >120/80 mmHg< /p>

2) Stresstest av hjertet

3) HOMA-IR-score som vurderer kroppens respons på insulinbehov for å fjerne forhøyet blodsukker, som bør være <1. 4) SpO2, som indikerer lungefunksjon, bør være >95 %.

5) Fortell også om ditt fysiske aktivitetsmønster før du blir med på et treningsstudio. Vi trenger at du bygger opp et minimum av gå- eller aktivitetsrutiner før du gjør deg klar til å trene.

Annonse

Når du har passert disse markørene, vil følgende hjelpe deg med å bestemme arten og intensiteten til treningsøkten.

Kardiovaskulær utholdenhet:Utholdenhet er hjertets og lungenes evne til å gi kroppen din med oksygenrikt blod i en lengre periode under fysisk anstrengelse. Dette kan enkelt testes i treningsstudioet ved hjelp av en tredemølle og Cooper 2,4 km Run/Walk-testprotokoll. Målet med testen er å gjennomføre en 2,4 km på kortest mulig tid. Denne testen tar sikte på å kvalifisere individet til å ha god utholdenhet og fullføre testen innen 10 minutter og 49 sekunder for menn og 12 minutter og 51 sekunder for kvinner. Men hvis en person bruker lengre tid på å fullføre 2,4 km, kan han forbedre denne komponenten ved regelmessig å delta i lav til moderat kardioaktivitet i 20-30 minutter.

Muskulær kondisjon i overkroppen:

sterk>Muskelkondisjon er definert som evnen til en gruppe muskler til å trekke seg sammen gjentatte ganger over en periode for å opprettholde et spesifikt antall frivillige sammentrekninger uten å bli sliten. For å teste det, bestemmer en enkel push-up-test i et minutt muskelkondisjonen til overkroppen. Standard push-ups på tærne bør gjøres for menn, mens kvinner kan gjøre push-ups på knærne. Målet er å gjennomføre minst 30 push-ups med riktig form innen den perioden. God form er definert som å være i en push-up-plankeposisjon gjennom repetisjonen, og hver reps komplette bevegelsesområde er det skulderkryssende albueleddet før du kommer opp i startposisjonen. God muskelkondisjon er nødvendig for å unngå sykdommer som osteoporose og sarkopeni, som resulterer i fysisk funksjonshemming i høy alder.

Annonse

Kjernestyrke:Kjernestyrke er definert som evnen til kjernemuskulaturen, slik som magemusklene, tverrgående, skrå- og setemuskler, til å trekke seg isometrisk sammen (uten å bøye seg) under belastning uten å bli sliten for å holde ryggraden i en nøytral posisjon. Denne testen gjøres ved å bruke plankeposisjonen som holdes i minimum ett minutt. Manglende evne til å holde plankeposisjonen i minst ett minutt indikerer høy risiko for korsryggskade. Kjernemuskulaturen kan styrkes ved hjelp av en treningsplan fokusert på å trene kjernemuskulaturen, som deretter støtter ryggraden din

Fleksibilitet:Fleksibilitet er definert som ledds evne til å bevege seg gjennom et komplett bevegelsesområde uten skader og smerte. En utmerket måte å teste dette på er sit and reach-testen, som tester fleksibiliteten til kroppens bakre kjede, hele bakmusklene. Tanken er at du i det minste skal kunne berøre tærne komfortabelt i en lang sittestilling med knærne utstrakt. Hvis du ikke kan gjøre det, så er det en god indikasjon på at du må jobbe med kroppens fleksibilitet med et relevant program som legger vekt på dype diafragmatiske pusteteknikker og rytmiske kroppstøyninger som Yoga, 2-3 ganger i uken i minimum 40 minutter .

Ideell kroppssammensetning:Kroppssammensetning er fettmasseprosenten i forhold til total kroppsvekt. Kroppsvekten vår består av mager (fettfri) og fettmasse. Fettfri masse inkluderer summen av bein, muskler, organer og vann, mens fettmasse i hovedsak refererer til fettet under huden (subkutant fett). I henhold til store vitenskapelige institusjoner som American College of Sports Medicine (ACSM), bør menn sikte på å ha mellom 5-15 prosent kroppsfett; for kvinner er det 12-20 prosent kroppsfett. Treningsstudioets bioimpedansanalyse (BIA)-maskin hjelper deg vanligvis med å bestemme kroppssammensetningen din. Hvis en persons kroppsfettprosent er over disse områdene, må han konsultere en kvalifisert helsepersonell for å lage en diett- og treningsplan for å redusere den. En høy kroppsfettprosent er vanligvis assosiert med dårlig metabolsk helse, reduserer livskvaliteten og øker risikoen for livsstilssykdommer som diabetes, hjerteinfarkt og leddgikt.

Vitenskapelig nærme deg treningsprogrammet ditt ved å etablere baseline. helse og kondisjon gjennom disse testene vil hjelpe deg og treneren din med å utarbeide en sikker treningsplan. En treningsplan som vil sikre din langsiktige overholdelse og kontinuerlig progresjon samtidig som du gjør din innsats, høste enorme frukter sett gjennom en forbedret livskvalitet.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.