Utvidelse av Smart Cities Mission er en «åpen sak», sier Ministry til House-panelet

0
98

Ettersom noen av de 100 byene i Smart Cities Mission har bedt om mer tid til å fullføre prosjekter, har Union Housing and Urban Affairs Ministry informert en parlamentarisk stående komité om at forlengelsen av oppdraget utover den nåværende fristen 30. juni er et “åpent problem”, i henhold til panelets rapport.

I sin rapport om departementets krav om tilskudd (2023-2024) presentert for Lok Sabha på mandag, sa den stående komiteen for bolig- og byspørsmål at den spurte bolig- og bysekretær Manoj Joshi 21. februar om “sakte fremdrift av oppdraget”. Sekretæren sa at det var 25 byer hvor fremgangen var mindre. Han sa at disse byene hadde reist kravet om å forlenge fristen utover 30. juni. Han la til at det å gi en forlengelse var et spørsmål om diskusjon med Utgiftsdepartementet. Sekretæren sa at hvis fristen ble forlenget, ville arbeidet gå sakte, og hvis ikke, ville prosjektene være ufullstendige.

Anbefalt for deg

  • 1Se: Ta et glimt av verdens høyeste jernbanebro på Chenab-elven
  • 2Museum of London Docklands for å få en ny utstilling som viser historien om indisk innflytting i British Caribbean
  • 3Snakket da lederens språk: Khushbu Sundar på Cong velger henne for gammel tweet mot statsminister Modi

“Yeh ek open issue hai jo hamare saamne hai [dette er et åpent problem før oss] ,” sa han, i henhold til rapporten.

Panelet bemerket den “kontrastforskjellen” i ytelsen til byer. “På den ene siden har 32 smarte byer fullført mer enn antallet prosjekter som er planlagt for implementering under SCM, i noen tilfeller til og med fire ganger mer enn det faktiske målet. På den annen side har de resterende 68 smarte byene ennå ikke nådd målene for prosjektgjennomføring, hvor ytelsen til noen byer er ganske dyster. Derfor gir det totale antallet fullførte prosjekter et misvisende bilde fordi det også tar hensyn til overskuddsprosjektene som er oppnådd av 32 smarte byer, heter det i rapporten.

Som 15. februar, heter det i rapporten, 7 821 prosjekter verdt Rs.181 lakh crore, 5.343 prosjekter verdt Rs.1 lakh crore hadde blitt fullført. De 100 byene ble valgt ut i runder fra 2016 til 2018 og skulle fullføre prosjektene sine innen fem år etter valg. Fristen for alle 100 byer ble flyttet til juni 2023 i 2021. Så langt var 36 561 crore Rs av den totale andelen Rs 48 000 crore for oppdraget frigitt. Av det har 90 % av midlene blitt brukt av byene, sa departementet.

I sine anbefalinger sa panelet, som ledes av JD(U) MP Rajiv Ranjan Singh, at departementet bør ikke forlenge fristen uten å vurdere de reelle årsakene til forsinkelsen i enkelte byer. “Ingen ytterligere forlengelse av tid bør gis uten en detaljert vurdering og adressering av årsaker som fører til slike urimelige forsinkelser i fullføringen av disse prosjektene,” anbefalte panelet.

© The Indian Express (P) Ltd