Storbritannia skal gjennomgå sikkerheten ved den indiske høykommisjonen i London etter protester

0
110

Den britiske utenriksministeren James Cleverly sa onsdag at landet vil gjennomgå sikkerheten ved den indiske høykommisjonen i London etter “uakseptable voldshandlinger” mot misjonens stab.

Tidligere denne uken tilkalte India den høyeste britiske diplomaten i New Delhi for å protestere mot handlingene utført av &#8220 ;separatistiske og ekstremistiske elementer” mot landets misjon i London.

Anbefalt for deg

    li>1 Mississippi-tornadoer dreper 23, skader dusinvis over natten

  • 2 Pro-Khalistan-grupper protesterer mot Londons Parliament Square
  • 3Canada ‘veldig tett’ følger utviklingen i Punjab: Utenriksminister Melanie Joly

BBC og indiske medier rapporterte at demonstranter med “Khalistan” bannere løsnet det indiske flagget fra balkongen i første etasje i det diplomatiske oppdragets bygning tidligere, for å protestere mot den nylige politiaksjonen i Indias Punjab-stat. Khalistan viser til en uavhengig sikh-stat som er søkt av noen grupper, men som ikke eksisterer.

Ifølge BBC hadde folkemengder samlet seg utenfor høykommisjonens bygning på søndag og vinduer ble knust, hvoretter India krevde en forklaring på “fullstendig fravær av den britiske sikkerheten” rundt i lokalene.

Onsdag rapporterte det indiske avisen The Hindu at minst hundre politifolk sto vakt på begge sider av veien utenfor høykommisjonen i London onsdag.

Cleverly sa at politiets etterforskning pågikk etter voldshandlingene, og at landet vil gjøre de nødvendige endringene for å sikre sikkerheten til den indiske misjonens ansatte, slik det gjorde under demonstrasjoner på onsdag.