SpaceX Rocket fångar en fantastisk Timelapse av jorden

0
109
SpaceX

Att se en vy av jorden på tusentals kilometers avstånd i en Hollywood-film är snyggt, men det är ännu mer fantastiskt när det händer i verkligheten. En ny video och timelapse som delas av Elon Musks SpaceX-företag gjorde precis det, och det är ganska fantastiskt.

Under den andra etappen av sitt Falcon 9-raketuppdrag den 17 mars, laget fångade vyer av jorden som påminner mig om den ursprungliga “blå marmor” foto av NASA 1972. SpaceX delade det otroliga landskapet och en kort video på Twitter, som du kan se nedan.

SpaceX sa att dess raket var upptagen med att leverera två telekommunikationssatelliter för det Luxemburg-baserade företaget SES, som kommer att betjäna användare högt -snabbt internet och andra tjänster.

Men under uppdraget riktade Falcon 9-raketen sin uppmärksamhet mot stenen vi kallar hem, vilket gav oss en klar vy över det blå vattnet, strimmor av moln och alla bitar av land. Det är ett kort och gott klipp, men spännande ändå.

Både NASA och SpaceX har varit upptagna när det kommer till rymdflyg. NASAs Artemis SLS-raket är upptagen med att göra sitt, och de två har kommande uppdrag för att landa en astronaut på månen. Efter att ha sett det här kan jag inte vänta på att se bilderna från dessa uppdrag.

via Space