Senteret utlyser komité under finanssekretær for å «forbedre» NPS

0
56

Finansminister Nirmala Sitharaman kunngjorde fredag ​​dannelsen av en komité for å “forbedre” det nasjonale pensjonssystemet (NPS) for offentlig ansatte, et trekk som kommer på bakgrunn av at minst fire opposisjonsstyrte stater vedtar den gamle pensjonsordningen.

Da Sitharaman snakket i Lok Sabha under behandlingen og vedtakelsen av finanslovforslaget, 2023, sa Sitharaman at komiteen, som vil bli ledet av finanssekretæren, vil finne en balanse mellom behovene til de ansatte og finanspolitikken. forsiktighet.

Anbefalt for deg

  • 1‘Identifiser stresspunkter, uønskede eksponeringer’: Sitharaman til statsstyrt banker midt i global uro
  • 2Kvinnelige gründere lyktes
  • 3Regjeringen forlenger Ujjwala-tilskuddet for ytterligere ett år

“Representasjoner er mottatt om at det nasjonale pensjonssystemet for offentlige ansatte må forbedres. Jeg foreslår å sette ned en komité under finanssekretæren for å se nærmere på dette spørsmålet om pensjoner og utvikle en tilnærming som imøtekommer de ansattes behov samtidig som man opprettholder skattemessig forsiktighet for å beskytte de vanlige innbyggerne. Tilnærmingen vil bli utformet for vedtak av både sentrale og statlige myndigheter,” sa Sitharaman.

Tasury-benkene ønsket kunngjøringen velkommen ved å banke på benkene, selv om opposisjonsmedlemmene fortsatte å reise slagord som krever opprettelsen av en Joint Parlamentarisk komité (JPC) for å undersøke anklagene mot Adani-gruppen.

Mens den gamle pensjonsordningen tilbyr definerte ytelser, under NPS, som dekker ansatte som begynte i tjeneste etter januar 2004, er bidrag definert, men ytelsene avhenger på markedet.