Rajya Sabha: Resolusjon om muslimers tilbakefall avvist

0
79

Rajya Sabha avviste fredag ​​resolusjonen som oppfordret regjeringen til å implementere anbefalingene fra Sachar-komiteen og andre paneler angående muslimers pedagogiske og sosiale tilbakestående, spesielt kvinner.

Resolusjonen ble flyttet av Indian Union Muslim League-medlem Abdul Wahab 10. februar og hadde funnet støtte på tvers av partigrenser, inkludert Congress, Trinamool Congress og Samajwadi Party.

Anbefalt for deg

  • 1Rahul Gandhi endrer Twitter-bio til ‘Dis’Qualified MP’ etter diskvalifikasjon fra Stortinget
  • 2India logger 1890 nye Covid-saker, det høyeste på 149 dager  
  • 3India innkaller høykommissær for Canada på grunn av handlinger fra separatistelementer

Da saken ble tatt opp på fredag, midt i gjentatte utsettelser, motsatte Union Minority Affairs og kvinne- og barneutviklingsminister Smriti Irani det. Hun sa: «Et nytt India som har blitt sett for seg, kan ikke brytes ned på grunnlag av religion. Jeg vil be … hele huset enstemmig avvise denne resolusjonen slik at vi som bygger det nye India under ledelse av den ærede statsministeren kan bygge det på spørsmål om inkludering, rettferdighet og likhet.»

Mens vi introduserer resolusjon sa Wahab at muslimer utgjorde 14 % av befolkningen, men bare 5,5 % av dem fikk høyere utdanning og bare 13 % muslimske kvinner nådde nivået for høyere utdanning.

Det eneste andre medlemmet å snakke om resolusjonen var BJP MP fra Madhya Pradesh Ajay Pratap Singh. Han motsatte seg resolusjonen og sa at legitimiteten til selve komiteen har blitt utfordret i retten.

Wahab var ikke til stede for å svare på diskusjonen, hvoretter resolusjonen ble forkastet ved en stemmeavstemning. Det var den eneste resolusjonen som ble tatt opp på fredag, og huset ble forstyrret gjentatte ganger.

Da sammenkalte kl. 02:30 etter at morgensesjonen ble avbrutt, ble huset hevet igjen i løpet av minutter med medlemmer som hevet seg. slagord av “Rahul Gandhi maafi maango (Rahul Gandhi beklager).”

© The Indian Express (P) Ltd