Rahul fornærmet OBC-er, familien hans vil ha en egen IPC for seg selv: BJP-teller

0
88

Da opposisjonen stengte rekkene etter kongressleder Rahul Gandhis inhabilitet som parlamentsmedlem i Lok Sabha etter at han ble dømt i en ærekrenkelsessak for hans bemerkninger om Modi-etternavnet fra 2019, gikk BJP til å motarbeide det og sa at uttalelsene hans var rettet mot OBC-ene og holdningen hans “fornærmet” landets institusjoner.

Partiet har planlagt en kampanje fra 6. april til 14. april for å møte Gandhi og kongressen.

Anbefalt for deg

  • 1Rahul Gandhi endrer Twitter-bio til ‘Dis’Qualified MP’ etter diskvalifikasjon fra parlamentet
  • 2India registrerer 1890 nye Covid-saker, det høyeste på 149 dager  
  • 3India innkaller høykommissær for Canada på grunn av handlinger fra separatistelementer

Topp BJP-ledere ga separate uttalelser på lignende linjer: at Rahuls bemerkning «hvorfor har alle tyver navnet Modi» var et «misbruk» av hele OBC-samfunnet, og reflekterte hans “arroganse” når det gjaldt institusjoner som domstolene og høyttaleren.

Unionsministrene Dharmendra Pradhan og Anurag Thakur, som henvendte seg til media ved BJP-hovedkvarteret, sa at Gandhis inhabilitet var et naturlig resultat av loven siden det var blitt gjort klart at en lovgiver ville bli diskvalifisert fra tidspunktet for domfellelsen. Lok Sabha-taleren, sa de, hadde bare bekreftet denne juridiske posisjonen.

Thakur sa at Gandhi må finne ut om det var en “konspirasjon” mot ham i partiet hans. “Du (Gandhi) må grave i saken og finne ut hvem som dannet denne godt planlagte konspirasjonen for å bli kvitt deg … Det er et batteri av advokater som medlemmer av kongressen, er det ingen igjen til å gi rett råd?”.
“Rahul Gandhi er en vaneforbryter… Han trodde han kunne si hva som helst uten å få noen konsekvenser,” sa Thakur og la til at kongresslederen var på kausjon i syv saker.

Pradhan sa at “hovedfamilien” til kongressen ønsker en egen IPC (indisk straffelov) der de ikke blir siktet for noen lovbrudd.

Pradhan sa at Nehru-Gandhi-familien lider av en “føydal tankegang” og en “følelse av rettighet” ettersom medlemmene tror på et eget sett med lover og demokratisk system for seg selv.

Annonse

“Lov er lik for alle,” sa Pradhan, og anklaget Gandhi for å “misbruke” tilbakestående kaster med sin “tyver”-bemerkning om Modi-etternavnet.

Slo mot kongresspresident Mallikarjun Kharge som sa at Gandhi hadde blitt straffet for å ha snakket sannheten. i Adani-Hindenburg-spørsmålet spurte Pradhan om å “misbruke” de berøvede og tilbakestående samfunnene betydde å snakke sannheten.

I følge BJP fortsatte Gandhi med slike kommentarer til tross for en rap fra Høyesterett over en tale som hadde endt med en unnskyldning fra ham. Fredag, etter at Gandhi dukket opp i parlamentet til tross for “automatisk diskvalifikasjon”, krevde noen BJP-ledere at han ble stilt for retten for forakt.

Annonse

Kilder sa at BJP bestemte seg for å målrette mot Gandhi og Kongressens protester over hans diskvalifikasjon etter at opposisjonsledere som RJDs Tejashwi Yadav, AAPs Arvind Kejriwal og NCPs Sharad Pawar støttet ham.

Etter konsultasjon blant toppledere satte BJP-president JP Nadda tonen for festen fredag ​​morgen. I et Twitter-innlegg sa han: «Nå kaller Mr. @RahulGandhi hele OBC-samfunnet for tyver. Han blir flau i domstolene, men nekter å be om unnskyldning, og viser dermed hvor dypt rotfestet hatet hans til OBC-er er. Folket i India tilga ham ikke i 2019… i 2024 vil straffen bli strengere.»

«Ved å sammenligne OBC-samfunn med tyver, har Mr. @RahulGandhi vist en patetisk og kasteistisk tankegang. Hans siste tirade er imidlertid ikke overraskende. De siste mange årene har han alltid redusert nivåene av politisk diskurs,” sa han.

I en annen tweet sa Nadda: “Så mye for Chowkidar Chor Hai at verken kongressledere eller kongressallierte satte stor pris på dette. bakvaskelse mot statsminister @narendramodi. Faktisk ble dette spørsmålet også tatt opp i CWC, hvor seniorkongresslederne til og med angivelig uttrykte sin ulykkelighet over det.»

Senior BJP-leder og unionsminister Bhupender Yadav fulgte. «Er Kongresspartiet og Rahul Gandhi høyere enn loven i landet? Er det en nasjonal leders jobb å misbruke og fornærme etternavnet til OBC-samfunnet?… Jeg tror Congress Party og Rahul Gandhi personlig er skyldige i å ha kastet overgrep mot hele OBC-samfunnet i landet, sa han.

Annonse

“Vi tror at hvis du fornærmer et bestemt samfunn på en slik måte, er det ikke Bharat Jodo (forene India), men Bharat Todo (deler India),” sa Yadav. “Ordene hans gjenspeiler tankegangen hans om OBC-samfunnet og andre mindre samfunn,” sa han.

Han slo også ut mot kongressen for å stille spørsmål ved Surat-rettskjennelsen. Han fastholdt at Gandhis domfellelse fulgte rettslig prosess, sa han at kongresslederen og hans parti ikke var i stand til å akseptere dommen på grunn av deres “arroganse”. Han sa at dette var grunnen til at Rahul heller ikke hadde bedt om unnskyldning i retten til tross for at han fikk muligheten til det.

Annonse

Yadav fortsatte med å advare Kejriwal, blant de første opposisjonslederne som støttet Rahul, og sa politisk ledere må forstå at ingen har rett til å fornærme noe samfunn. «Ledere bør ha kontroll over språket sitt. Vi bør bruke alle muligheter for sunne politiske diskusjoner,” sa han.

For BJP, som forbereder seg på en direkte valgkamp med kongressen i Karnataka, Chhattisgarh, Madhya Pradesh og Rajasthan senere i år, OBCs utgjør en avgjørende stemmebank, en partiet har dyrket gjennom årene.

© The Indian Express (P) Ltd