Med RSS som presser på sosial sektor, har Rashtriya Sewa Bharati satt i gang sine NGOs største møte.

0
118

Sosialtjenestefløyen til RSS, Rashtriya Sewa Bharati (RSB), arrangerer en konferanse for alle frivillige organisasjoner knyttet til den i løpet av 7.-9. april i Jaipur. Konklavet, som forventes å bli den største samlingen av Sangh-tilknyttede frivillige organer, vil bli innviet av RSS sarsanghchalak Mohan Bhagwat, selv om organisasjonens generalsekretær Dattatreya Hosabale vil holde sin avsluttende tale.

Konferansen vil markere RSS’ fornyet tilbud om å aktivt nå den sosiale tjenestesektoren ettersom Sangh er av den oppfatning at landets sosiale tjenestelandskap er dominert av de venstreorienterte frivillige organisasjonene og at det er viktig for sektorens engasjementer. å være “røtter i indisk kultur”.

Anbefalt for deg

  • 1Karnataka muslimske organ for å søke rettslig klage over skraping av 4 % kvote
  • 2Rahul Gandhi’s diskvalifikasjon: De svorne Kerala-rivalene CPM, Cong navigerer hvordan man kan være venner og forbli fiender
  • 15.00 Modi søker fullt flertall i Karnataka, sier staten ‘en minibank’ for kongressen

Les også |RSS til demonetisering, Gauri Lankesh til Assam kloster: Bemerkninger over hvilke Rahul Gandhi står overfor ærekrenkelsessaker

Arrangementet kommer også på et tidspunkt da den BJP-ledede sentralregjeringen har strammet reguleringsskruene til de frivillige organisasjonene som mottar utenlandsk finansiering. Mange slike frivillige enheter som arbeider i sosialsektoren har fått sine registreringer under Foreign Contribution Regulation Act (FCRA) kansellert for påstått brudd på regler de siste årene. Dette har ført til at aktivitetene til mange frivillige organisasjoner i forskjellige deler av landet har blitt mindre.

Sangh har trent sitt fokus på RSB – en paraplyorganisasjon som støtter over 1000 samordnede frivillige organisasjoner og selvhjelpsgrupper (SHGs) – etter sitt arbeid under Covid-pandemien, da RSS’ ordinære aktiviteter har stoppet opp. RSB’s arbeid ble da oppfattet å ha skapt betydelig goodwill blant massene for RSS.

RSB ble etablert på begynnelsen av 1980-tallet etter en oppfordring fra daværende RSS-sjef Balasaheb Deoras for å gi en formell form til alt det sosiale arbeidet som ble utført av Sangh Parivar. Den fokuserer på å gi støtte, opplæring, forskning og analyse og oppgradering til dets tilknyttede selskaper og deres representanter. Disse frivillige organisasjonene jobber i stor grad innen helse, utdanning og levebrød. RSB gir dem også støtte og veiledning i sosiale aktiviteter og katastrofe- og hjelpearbeid.

RSB’s uttalte mål er “ikke bare å bringe økonomisk bærekraft, men å utvikle plikten til sosialt ansvar, likhet , og tenkte på nasjonalitet blant mottakerne.

Ifølge RSB vil rundt 5000 representanter fra mer enn 1000 frivillige organisasjoner delta på konferansen, kalt Rashtriya Sewa Sangam, hvis tema er “Selvhjulpne og velstående India».

Annonse Også i politisk puls |Dialog med kristne for å fortsette, åpen for samtaler med muslimer i Kerala: RSS

RSB’s president Pannalal Bhansali har hevdet at den i løpet av det siste året alene har vært i stand til å skaffe arbeid til 25.000 ungdom. Det har gjennomført 43 045 sosiale tjenesteprosjekter, inkludert 16 184 effektivitetsprosjekter, 10 513 helseprosjekter, 6 805 selvhjelpsprosjekter og 9 543 sosiale prosjekter, sa Bhansali.

Så mange som 12 187 SHG-er kjører i 117 distrikter i landet, der det er rundt 1 20 000 medlemmer, sa Bhansali. Blant dem er 2451 grupper aktive i arbeidet med selvhjulpenhet, la han til.

“Det primære fokuset til Rashtriya Sewa Bharati er å gi like utdannings- og opplæringsmuligheter for alle for å styrke alle individer i land mot å realisere regjeringens visjon om Atmanirbhar Bharat eller det selvhjulpne India. Det viktigste og implisitte målet for RSB er å bygge et harmonisk, dyktig og selvhjulpen samfunn og et velstående India ved å etablere synergi mellom den kollektive innsatsen til de frivillige organisasjonene knyttet til det, sa Bhansali.

Annonse < p>Betegnende nok er RSB en del av RSS' Swawalamban Abhiyan, som ble annonsert i fjor for å ta frem regjeringens Atmanirbhar Bharat Abhiyan gjennom grasrotengasjementer. Sangh’s-kampanjen som gjennomføres gjennom sine ulike tilknyttede selskaper, har som mål å oppmuntre ungdommene til å starte selvstendig næringsvirksomhet i stedet for å søke jobb ved å identifisere og støtte deres gründerpotensial.