“Mahatma Gandhi hadde ikke en eneste universitetsgrad”: J&K L-G Manoj Sinha

0
88

Guvernørløytnant i Jammu og Kashmir Manoj Sinha sa fredag ​​at Mahatma Gandhi ikke hadde en eneste universitetsgrad, enn si noen jusgrad — “en misforståelse som mange mennesker har”.

Sinha sa: “En veldig få mennesker vet … til og med mange utdannede mennesker har misforståelsen om at Gandhiji hadde en juridisk grad. Gandhiji hadde ikke noen grad.”

Anbefalt for deg

  • 1Se: Ta et glimt av verden&#8217 ;s høyeste jernbanebro på Chenab-elven
  • 2Museum of London Docklands skal få en ny utstilling med historien om indisk innflytting i Britisk Karibia
  • 3Snakket den daværende lederens språk: Khushbu Sundar på Cong som valgte henne for gammel tweet mot statsminister Modi

“Hvem ville si at Gandhiji ikke var utdannet? Ingen har mot til å si det. Men visste du at han ikke hadde en eneste universitetsgrad eller kvalifikasjon. Det er mange av oss som tror at Mahatma Gandhi hadde juridisk embetseksamen. Nei det gjorde han ikke. Hans eneste kvalifikasjon var et vitnemål på videregående skole. Han kvalifiserte seg til å drive advokatvirksomhet. Han hadde ikke juridisk embetseksamen…. (Men) Bare se hvor utdannet han var…Nasjonens far,” la han til.

J&K L-G la videre til at han ønsker å gjøre det klart at man bør ikke “bare hengi seg til en formell forbindelse med en grad eller det du tror er utdanning”.

Sinha’s uttalelse kommer bare en dag etter at Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal gravde i statsminister Narendra Modi og spurte om det er mulig for en mindre utdannet statsminister å bygge et India fra det 21. århundre. Kejriwal hevdet at tusenvis av offentlige skoler ble stengt over hele landet, og sa: “I dag ønsker jeg å stille et spørsmål foran landet – kan en mindre utdannet statsminister bygge det 21. århundres India? Indias statsminister må være utdannet … Hvis vi hadde en utdannet statsminister, ville han ha forstått viktigheten av skoler og åpnet flere skoler i stedet for å stenge dem, sa han. Arvind Kejriwal sa: “Jeg er bekymret for at statsministeren i landet ikke er utdannet. Hvem som helst kan få ham til å gjøre hva som helst. Spørsmålet mitt er om det ikke er behov for en utdannet statsminister i det 21. århundre? Kan en mindre utdannet statsminister hjelpe til med å bygge det 21. århundre?

© IE Online Media Services Pvt Ltd