Indiske sjøfolk under rettslig varetekt i Iran for å returnere til India

0
89

Fem indiske sjøfolk, som ble holdt under rettslig varetekt i Irans Chabahar sentrale fengsel, skal returnere til India på fredag. De vil ankomme Mumbai fra Teheran via et Iran Air-fly, rapporterte nyhetsbyrået ANI og siterer kilder.

Aniket Sham Yenpure, Mandar Milind Worlikar, Naveen Singh, Pranav Kumar og Thamizhselvan Rengasamy satt i varetekt i Teheran uten noen siktelser ettersom undersøkelser ble fullført av myndighetene i Chabahar og Konark, Sistan og Baluchestan-provinsene i Iran. De var varetektsfengslet i 403 dager.

Anbefalt for deg

  • 1Ry link to Valley sannsynligvis innen utgangen av året: minister
  • 2NREGS-lønnssatsene økte med 2–10 %
  • 3RSS planlegger en undersøkelse over hele India for å utvide basen, nå ut

Indias ambassade i Teheran sørget for kost og losji til sjøfolkene i retning av Delhi High Court til senteret. Før det var de prisgitt lokale samaritaner.

Puneet Singh Chandhok, presidenten for Indian World Forum, hadde tatt opp spørsmålet om sjøfolk med statsminister Narendra Modi 12. juli 2021, kilder fortalte ANI.

Lokal domstol dømmer dem som uskyldige

I sin dom 8. mars 2021 avgjorde en lokal domstol i Chabahar, en havneby i Iran, de tiltalte uskyldige. Retten beordret også deres umiddelbare løslatelse. Sjømennene ble løslatt fra fengselet 9. mars 2021, og ført til den nærliggende byen Konarak for å fullføre formaliteter.

Selv om sjøfolkene fikk utlevert eiendelene sine, fikk de ikke tilbake pass og identitetsdokumenter, inkludert deres Continuous Discharge Certificate-cum-Seafarer’s Identity Document (CDC) av lokale myndigheter, fortalte kilder til ANI.

En begjæring ble deretter sendt inn av familiemedlemmer til sjøfolk ved Delhi High Court gjennom den juridiske rådgiveren Gurinder Pal Singh. De søkte juridisk bistand fra indiske myndigheter samt utstedelse av et dokument for å bevise deres identitet.

Annonse

Repatriering av sjøfolk er tilrettelagt av Indian World Forum og kostnadene bæres av den indiske regjeringen , sa Chandok.

(Med innspill fra ANI)