Hoe Playstation 5 (PS5) in de veilige modus te zetten

0
127

Als je Sony PlayStation 5 steeds hapert of niet correct start, moet je hem in de Veilige modus zetten. Het is een speciale opstartmodus waarmee u toegang krijgt tot verschillende geavanceerde opties voor probleemoplossing en herstel.

In deze tutorial leiden we je door de stappen om je PS5-gameconsole op te starten in de veilige modus en leren we je hoe je deze moet gebruiken.

Inhoudsopgave

  Wat is de veilige modus op PS5?

  Veilige modus is een speciale opstartomgeving op de PlayStation 5 waarmee je talloze problemen die zich voordoen op de console kunt oplossen en oplossen. Het is vergelijkbaar met de veilige modus op de PS4.

  Wanneer de PS5 in Veilige modus start, werkt deze met een minimale set stuurprogramma's, instellingen en functies, waardoor het gemakkelijker wordt om hardware- en softwareconflicten op te lossen die voorkomen dat de console opstart of correct functioneert.

  De voordelen van de veilige modus op de PS5 zijn onder meer het updaten van de console, het opnieuw opbouwen van de database en het initialiseren van de systeemsoftware, die allemaal helpen bij het oplossen van problemen zoals consolecrashes, bevriezingen en andere fouten.

  De veilige modus van PS5 openen

  Veilige modus op de PlayStation 5 functioneert buiten de normale opstartmodus op je console, dus je moet een specifieke reeks stappen volgen om deze te openen.

  Dit is wat je moet doen om je PS5 op te starten in Veilige modus:

  1. Druk op de PS-knop op je DualSense draadloze controller, kies het Power-pictogram en selecteer PS5 uitschakelen. Als de console is vastgelopen of het scherm leeg is, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt om geforceerd uit te schakelen.
  1. Wacht tot de voedingsindicator van de behuizing uitgaat. Druk vervolgens op de aan/uit-knop van de PS5. Houd na de eerste pieptoon zeven seconden ingedrukt totdat u een tweede pieptoon hoort.

  1. Sluit je DualSense-controller via een kabel aan op een USB-poort aan de voor- of achterkant van de console.
  1. Druk op de PS-knop op de DualSense draadloze controller.

  1. Veilige modus zou even moeten laden.

  Als je problemen hebt om de veilige modus in te gaan, probeer dan je PS5 uit en weer aan te zetten. Om dat te doen, schakelt u de console uit, koppelt u de stroom- en HDMI-kabels los en wacht u een minuut. Sluit vervolgens de kabels opnieuw aan en probeer stap 3–6 opnieuw.

  De veilige modus van PS5 gebruiken

  Veilige modus voor de PlayStation 5-console verschijnt als een eenvoudig menu met opties. Gebruik de knoppen Omhoog en Omlaag op het D-pad van uw DualSense-controller voor navigatie. Druk op de X-toets om een ​​optie te selecteren en aanvullende subopties te bekijken; druk op de O-knop om een ​​submenu te verlaten.

  Belangrijk: de DualSense-controller kan niet draadloos werken met je PS5 in Veilige modus. Koppel de USB-kabel niet los.

  In de volgende secties wordt uitgelegd wat de opties in de veilige modus van de PS5 doen en hoe je ze kunt gebruiken voor het oplossen van problemen met een defecte console.

  Herstart PS5

  Herstart de PS5 in de normale modus. Selecteer het nadat u klaar bent met interactie met Veilige modus om problemen met de console op te lossen.

  Video-uitvoer wijzigen

  Biedt een suboptie genaamd Resolutie wijzigen waarmee u kunt overschakelen naar een alternatieve uitvoerresolutie, waarmee u problemen met een zwart scherm en andere grafische afwijkingen kunt oplossen.

  Bovendien, als je lege schermen, vervaagde kleuren van videogames of problemen met de framesnelheid tegenkomt, selecteer je de Wijzig de suboptie HDCP-modus en kies HDCP 1.4.

  Systeemsoftware bijwerken

  Hiermee kunt u de systeemsoftware van de PS5 bijwerken om prestatieproblemen en bekende bugs op te lossen. Gebruik de suboptie Bijwerken vanaf internet om een ​​systeemsoftware-update via internet uit te voeren. Veilige modus detecteert automatisch en maakt verbinding met Wi-Fi-netwerken waar u eerder lid van bent geworden of maakt gebruik van Ethernet.

  Als dat niet lukt, gebruik dan een pc of Mac om een ​​map te maken met de naam PS5 en een UPDATE-submap in een FAT32/exFAT-geformatteerde USB-drive. Download vervolgens het PS5-systeemsoftwarebestand via PlayStation.com en kopieer het naar de map UPDATE. Sluit daarna de USB-drive aan op je PS5 en kies Update vanaf USB-drive.

  Standaardinstellingen herstellen

  Zet alle systeeminstellingen op de PS5 terug naar de fabrieksinstellingen en PS5-problemen die optreden als gevolg van corrupte of conflicterende configuraties. Het is snel en veilig; je verliest geen gegevens op de opslag van de console.

  Cache wissen en database opnieuw opbouwen

  Hiermee kun je PS5-problemen oplossen die voortkomen uit een verouderde systeemcache en een kapotte opslagdatabase. Selecteer de suboptie Systeemsoftwarecache om de systeemcache van de console en Rebuild Database leeg te maken om een ​​nieuwe database te maken van alle inhoud op de interne solid-state drive (SSD).

  PS5 resetten

  Herstelt de PS5-console naar de standaard fabrieksinstellingen. Op de SSD raak je alle gebruikersdata kwijt, zoals games, apps en opgeslagen data. Doe dat alleen als je van plan bent de console te verkopen of als geen van de bovenstaande opties voor probleemoplossing je PS5 verhelpt.

  Opmerking: als je een PlayStation Plus-abonnee bent, wordt je game automatisch opgeslagen op de servers van Sony . Je zou ze terug moeten kunnen krijgen als je besluit om je weer aan te melden bij de console.

  PS5 resetten (systeemsoftware opnieuw installeren)

  Gaat verder dan een standaard fabrieksreset en installeert de systeemsoftware en firmware van de PS5 opnieuw. Het is de laatste op software gebaseerde oplossing voor ernstige problemen waardoor u de console niet normaal kunt gebruiken.

  Voordat je de optie selecteert, moet je echter een desktopapparaat gebruiken om het herinstallatiebestand van de PS5-console te downloaden. Maak vervolgens een PS5-map en een UPDATE-submap in een USB-flashstation, kopieer het bestand naar binnen en sluit het aan op de console.

  Speel veilig

  Je PlayStation 5 in de veilige modus zetten is een uitstekende methode om crashes, vastlopers en andere anomalieën die op een bepaald moment opduiken, op te lossen. Het is echter niet de oplossing voor alle problemen op de console. Als een probleem aanhoudt, zelfs nadat je de systeemsoftware opnieuw hebt geïnstalleerd, kun je het beste contact opnemen met PlayStation Support voor deskundig advies over het oplossen van problemen.