Fravær av 50 000 studenter i Plus Two-eksamener 2023 gjenlyder i Tamil Nadu-forsamlingen

0
89

Det sjokkerende fraværet av rundt 50 000 elever i Plus Two-eksamenen gjentok seg i Tamil Nadu-forsamlingen på fredag, noe som fikk skoleutdanningsminister Anbil Mahesh Poyyamozhi til å forsikre huset om at det vil bli tatt skritt for å identifisere potensielle frafall og oppmuntre dem til å skrive tilleggseksamen.

Det vil skapes tilstrekkelig bevissthet blant elevene og foreldrene om viktigheten av å møte til styreeksamen for å fullføre skoleutdanningen, sa statsråden.

Anbefalt for deg

  • 1Mine kjære studenter | Notater om politisk engasjement og undersøkelser
  • 2Life in an IIT: ‘How IIT Gandhinagar forbedret mine sosiale og kommunikasjonsevner’, forklarer BTech-student
  • 3CBSE Class 12th Business Studies Eksamensanalyse: 'Avsnitt vurdert enkelt, spørsmål basert på eksempeloppgave'

BSEB Bihar Board 10. resultatoppdateringer |Matrikkeksamenresultat før 31. mars, BSEB bekrefter offisiell

Poyyamozhi svarte på en spesiell oppfordring av oppmerksomhet fra hovedopposisjonen AIADMK og andre partier i forsamlingen, sa Poyyamozhi: “Chief Minister M K Stalin var den første som tok opp spørsmålet om hvorfor så mange studenter ikke møtte opp for språkavisen. på den første dagen.” Statens regjering har gitt Rs 40 299 crore til skoleundervisningsavdelingen og utvidet en rekke fordeler, inkludert å tilby gratis uniformer og notatbøker til offentlige skoleelever. “Til tross for dette er spørsmålet ‘hvor ble disse elevene av’ er øverst i hodet til folk,” sa han.

Den nåværende gruppen med elever i klasse 12 hadde blitt erklært “alle bestått” da de gikk i klasse 10 på grunn av covid-pålagt lockdown.

“Ettersom den hadde påvirket andre sektorer, påvirket pandemien også studenter negativt. Post-COVID, myndighetene når ut til studenter for å sørge for at skoleutdanningssystemet blir levende,” sa han.

BSEB Bihar Board 10. resultat 2023-oppdateringer |Kjenn til kriteriene for bestått karakterer for matrikkeksamener

I løpet av 2021-22 registrerte omtrent 8,85 lakh studenter seg til Plus One-eksamenen. Av dem avsto 41 366 fra å skrive eksamen mens 83 811 mislyktes. Omtrent 7,59 lakh studenter bestod. Totalt 1,25 lakh-studenter, som inkluderte fravær i Plus One og de som hadde mislyktes, ble inkludert i Plus Two-styreeksamenen i 2022-23.

Av 1,25 lakh ble nesten 75 000 tvunget til å skrive eksamen. “Hadde de ikke blitt oppfordret til å skrive eksamen, hadde de gått ut av utdanningssystemet,” Poyyamozhi hevdet.

Annonse

Han sa at totalt 49 000 studenter hadde uteblitt fra eksamen i 2019, et år før COVID-19-utbruddet. “Så, den største utfordringen nå er å få dem til å gå tilbake til skolene,” sa ministeren.

Av de 8,36 lakh studentene som var registrert for Plus Two styreeksamen, inkludert de 1,25 lakh som enten var fraværende eller mislyktes i Plus One, dukket 47 943 ikke opp 13. mars.

Han forsikret at det ville bli iverksatt tiltak for å få studentene til å skrive tilleggseksamen i juli, og sa at 75 prosent oppmøte vil bli gjort obligatorisk for studentene fra det kommende studieåret. De som fortsetter å fravære seg selv vil bli betraktet som potensielle frafall og vil bli sporet og oppmuntret til å delta på spesielle trenerklasser på skolene sine.

Annonse

For å adressere bekymringene til elever og deres foreldre, gratisnummeret 14417 er satt opp, sa ministeren, og la til at regjeringen ville vurdere å gi sosioøkonomiske fordeler til potensielle frafallere og deres foreldre, i et forsøk på å få elevene tilbake til skolen.