Faktarapport om Leicester-sammenstøt advarer om etniske enklaver i Storbritannia

0
88

En faktarapport om de voldelige sammenstøtene mellom grupper av menn på gatene i Leicester etter en India-Pakistan Asia Cup cricketkamp i Dubai i fjor har advart om etniske enklaver eller ghettoer av migranter i den østlige England byen som en nøkkelfaktor bak felles spenning.

Den Delhi-baserte tenketanken Senter for demokrati, pluralisme og menneskerettigheter (CDPHR), som lanserte sin rapport i et komitérom i Underhuset torsdag, kaster lys over hendelsene som fant sted i august-september i fjor og deres menneskerettighetsimplikasjoner.

Anbefalt for deg

  • 1Domstolen i Pakistan dømmer mann til døden for å dele ‘blasfemisk’ innhold på sosiale medier
  • 2Når Honduras forsøker å åpne forbindelser med Beijing, avslutter Taiwan flere tiår lange diplomatiske bånd
  • 3‘Det er ingenting igjen’: Deep Sør-tornadoer dreper 26 i USA

I sin 'Fakta-finnende rapport om Leicester Violence 2022 – The rise of territorial majoritarianism and Hinduphobia’, ber tenketanken om umiddelbar handling for å ta opp de underliggende problemene som førte til Leicester-volden, som fremveksten av ekstremisme og hatytringer .

“Det var to typer historier som sirkulerte rundt volden som skjedde, som er motivasjonen bak denne faktarapporten,” forklarte Rashmi Samant fra den ideelle organisasjonen ATMAH og en av medarbeiderne. forfattere av rapporten.

«Det vi fant var at forskjellige religiøse grupper i øst-Leicester, urolighetens grunnpunkt, lever i etniske enklaver – med noen etnisiteter som er klubbet opp i noen områder mer enn andre. Dette fenomenet er ikke vanlig i Storbritannia, men vi fant ut at det fortsetter å skje i Leicester på grunn av spillover-effekten som involverer migranter fra land som Pakistan og Bangladesh, sa hun.

Rapporten hevder at tilstedeværelsen av disse etniske enklavene ga opphav til territorielle spenninger og lokalisert majoritarisme, som ble sett både før og under urolighetene i øst-Leicester – den etniske enklaven til det muslimske samfunnet bosatt i Leicester med en minoritetstilstedeværelse av det hinduistiske samfunnet. .

Det konservative partiets parlamentsmedlem Bob Blackman, leder av India (handel og investeringer) All Party Parliamentary Group (APPG), sa på lanseringsarrangementet at “falske nyheter” som spres på sosiale medier er identifisert som en hovedfaktoren bak eskaleringen av sammenstøtene.
«Lærer må tas. Det var en falsk fortelling som ble spredt for å skape splittelse i samfunnene. I Leicester har mennesker av alle religioner levd ved siden av hverandre i mange, mange år, sa Blackman.

Annonse

Funnene i rapporten sier at angriperne forsøkte å undergrave de grunnleggende prinsippene for demokrati og pluralisme, inkludert ytringsfrihet ved å spre feilinformasjon.

Angrepet var også rettet mot individer basert på deres religiøse tro og tilhørighet, spesielt utøvere av hinduisme, som er et klart brudd på menneskerettighetene, bemerker rapporten.

CDPHR oppfordrer alle interessenter, inkludert regjeringen, rettshåndhevelsesbyråer, sivilsamfunnet og media, til å iverksette umiddelbare tiltak for å løse de underliggende problemene som førte til volden i Leicester.

Annonse

“Dette inkluderer adressering fremveksten av ekstremisme og hatefulle ytringer, beskyttelse av rettighetene til alle individer til å bo i sitt område med valg uten frykt for territoriell majoritarisme, takle partisk medierapportering og sikre at rettshåndhevende byråer har ressursene og opplæringen de trenger for å forebygge og reagere på slike hendelser,” heter det.

Politiet i Leicestershire foretok flere arrestasjoner i kjølvannet av de voldelige sammenstøtene da grupper av menn, som i stor grad antas å være fra lokale hinduistiske og muslimske samfunn, kolliderte i kjølvannet av India- Pakistan Asia Cup cricketkamp i Dubai i slutten av august 2022.
Den indiske høykommisjonen i London ga ut en uttalelse for å “på det sterkeste fordømme volden som ble utført mot det indiske samfunnet i Leic ester og vandalisering av lokaler og symboler for hinduistisk religion” på den tiden.