DNA-profilering av 270 fangede elefanter fullført: Govt

0
100

DNA-profileringen av 270 av de 2675 elefantene i landet er fullført, sa tjenestemenn i miljødepartementet fredag.

Da kunngjorde 30-årsfeiringen av “Project Elephant”, sa tjenestemenn at DNA-profilering av elefanter, som vil fungere som «Adhaar-kortet for elefanter i fangenskap», ble startet i august i fjor for mobilapplikasjonen «Gaj Soochna» for skogfunksjonærer.

Anbefalt for deg

  • 1‘Du har kalt en martyrsønn anti-nasjonal, Mir Jafar’: Det Priyanka Gandhi sa på dagens kongress ‘Satyagraha’
  • 2Rahul Gandhi’s diskvalifikasjon vil sette inn mer stål i Kongressen: Chidambaram
  • 3Rahul Gandhi endrer Twitter-bio til ‘Dis’Qualified MP’ etter diskvalifikasjon fra parlamentet

Prosessen utføres i samarbeid med Wildlife Institute of India.

Ikke gå glipp av |Dummy rasjonsbutikk, 4 kumki-elefanter, solid bur: Keralas forsøk på å fange vill jumbo «Arikomban»

De fangede elefantene hadde tidligere blitt chippet elektronisk, men metoden var ingen suksess. «Med appen kan skogoffiserer identifisere hver elefant og spore den, og derfor kan overføringen – som ofte skjer når det gjelder elefanter i fangenskap – registreres. Etter elefantprofileringen vil vi fokusere på elefantpleie – med unik informasjon om elefanter kan vi gi bedre medisinsk behandling for dem, sier Ramesh Pandey, IG Forest, ansvarlig for Project Elephant.

I motsetning til Project Tiger, Project Elephant ser også på velferden og helsen til elefanter i fangenskap, sa han.

India er hjemsted for 20 % av den globale asiatiske elefantbestanden i fangenskap, men en telling av elefanter i fangenskap er det ikke. gjort regelmessig. Siste folketelling ble gjort i 2018. Project Elephant ble lansert i 1992 som en sentralt sponset ordning med et mål om å beskytte elefanter og forbedre deres habitat og korridorer, redusere menneske-elefant-konflikter og sikre deres velferd. Så mange som 33 elefantreservater, som strekker seg over 80 777 kvadratkilometer, har blitt varslet.

For å minnes den vellykkede gjennomføringen av 30 år med Project Elephant i 2022, har departementet besluttet å organisere Gaj Utsav 2023 i Kaziranga nasjonalpark 7.-8. april, som innvies av president Draupadi Murmu. Assam har den nest største bestanden av ville elefanter i India. Den har også et stort antall fangede elefanter.

© The Indian Express (P) Ltd