De bästa stereomottagarna 2023

0
126
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en stereomottagare 2023
Bästa stereomottagare totalt: Sony STR-DH190
Bästa budgetstereomottagare: Pyle Pro PT270AIU
Bästa Bluetooth-mottagare: Yamaha R-S202BL
Bästa vintage stereomottagare: Dayton Audio HTA100BT
Bästa stereomottagare för vinyler: Onkyo TX-8220
Bästa lågprofilstereomottagare: Cambridge Audio AXA35
Vanliga frågor< /p>

Uppdatering, 2023-03-16: Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att dessa fortfarande är de bästa stereoreceiverna du kan köpa.

Vad du ska leta efter i en stereomottagare 2023

En av de första sakerna du måste tänka på när du köper en stereoreceiver är watttalet. Om du antar att du redan har en uppsättning högtalare, måste du se till att din mottagare kan driva dem ordentligt, annars kan det sluta med att du blåser ur högtalarna. Om du köper både högtalare och mottagare samtidigt, tänk på detta när du väljer var och en.

Nästa är hur du kopplar allt. Detta betyder inte bara att du matchar typen av kabel och kontakter mellan din mottagare och högtalare. Du måste också tänka på vilka uppspelningsenheter du kommer att ansluta och hur du kommer att använda dem.

Ett område som är särskilt viktigt att tänka på är om du kopplar upp en skivspelare. Dessa har vanligtvis lägre uteffekt än de flesta andra enheter som CD-spelare eller Blu-ray-spelare, och de behöver ofta antingen en mottagare med en phono-ingång eller en förförstärkare för att få upp volymen.

RELATERATKan du mixa och matcha ljudkomponenter för hela hemmet?

Trådlös anslutning är en annan viktig punkt att tänka på. Detta inkluderar Bluetooth, vilket är praktiskt om du vill lyssna på musik från din telefon. Det är dock inte bara Bluetooth, eftersom vissa mottagare stöder Wi-Fi eller Ethernet, så att du kan streama direkt från Spotify och andra.

Vissa stereomottagare stöder även ljud i flera rum eller hela hemmet. Oftast i stereomottagare kommer detta att vara i form av A- och B-högtalarutgångar, som låter dig ansluta två uppsättningar högtalare till en enda mottagare. Vissa avancerade modeller har även trådlöst flerrumsljud.

Något annat som kan vara viktigt för dig är mottagarens övergripande profil. Om du placerar mottagaren på ett öppet skrivbord eller en öppen hylla spelar det ingen roll. Som sagt, om du placerar mottagaren i ett hemmabioskåp eller liknande hölje, kanske du vill välja en lågprofilmodell för bättre passform.

Slutligen behöver inte alla en mottagare i traditionell mening, vilket innebär att den har en inbyggd radio. Några av våra val är tekniskt integrerade förstärkare, eftersom de inte har någon radio.

Bästa stereomottagare totalt: Sony STR-DH190

Sony

Proffs

 • ✓ Phono-ingång för anslutning av skivspelare
 • ✓ Bluetooth-stöd
 • ✓ Utgång för subwoofer eller anslutning av inspelare
 • ✓ Ljudmatchat med Sonys skivspelare PS-HX500 och PS-LX310BT
 • ✓ A/B-högtalare för kabelanslutna flerrumsanslutningar

Nackdelar

 • ✗ Inga trådbundna digitala ingångar
 • ✗ Ingen dedikerad subwooferutgång

Om du letar efter en stereomottagare letar du förmodligen efter något med många anslutningsmöjligheter och flexibilitet men vill inte spendera för mycket. Sony STR-DH190 fyller den rollen perfekt, med stöd för alla sorters uppspelning och 100 watt solidt, kraftfullt ljud. Det är inte billigt, men det är också mycket billigare än många andra mottagare.

STR-DH190 har fyra ingångar, varav en är en phono-ingång, så att du kan koppla in din skivspelare om du äger en. Det finns även en linjeutgång, som du kan använda för en subwoofer med lämplig delningsfilter. Du kan också använda detta för att ansluta en digital ljudinspelare eller till och med ett kassettdäck.

RELATERATDe bästa hemmabiosystemen 2023

Det stannar inte vid trådbundna anslutningar. STR-DH190 har även stöd för Bluetooth, så att du kan spela musik trådlöst från din telefon eller surfplatta. Ännu bättre, mottagaren stöder Bluetooth Standby, som automatiskt slår på mottagaren när du börjar streama musik.

STR-DH190 stöder även separata A- och B-högtalarutgångar. Det betyder att om du vill ansluta en andra uppsättning högtalare i ett separat rum för kabelanslutet multirumsljud behöver du ingen annan mottagare.

Med cirka fem tum hög och 17 tum bred är detta inte den smalaste mottagaren på långa vägar, och inte heller den lättaste på cirka 15 pund. Som sagt, det borde inte ha problem med att passa i de flesta underhållningscentra.

Bästa stereomottagare totalt sett

Sony STR-DH190

Sony STR-DH190 är inte perfekt, men den har alla funktioner du behöver för att lyssna på musik på en fantastisk uppsättning högtalare, inklusive Bluetooth och en phono-ingång för att koppla in din skivspelare.

Amazon

148,00 USD
199,99 USD Spara 26 %

Bästa köp

149,99 USD
199,99 USD Spara 25 %

Crutchfield

148,00 USD
 

Bästa budgetstereomottagare: Pyle Pro PT270AIU

Pyle

Proffs

 • ✓ Briljant display visar mer än många mottagare
 • ✓ Mikrofoningångar gör karaokekvällar möjliga
 • ✓ Dedikerad subwoofer ut
 • ✓ SD- och USB-portar för att spela upp filer från flyttbara media

Nackdelar

 • ✗ Endast en stereo RCA-ingång
 • ✗ Inbyggd iPod-docka kommer inte att vara användbar för många människor

Du skulle inte nödvändigtvis tro att Pyle Pro PT270AIU är en budgetmottagare, främst tack vare den briljanta displayen på framsidan. Även om det här är en mer prisvärd mottagare, har Pyle ett gediget rykte, och maxeffekten på 300 watt visar att företaget betyder affärer med PT270AIU.

PT270AIU har en enda RCA-anslutning för att ansluta CD-spelare eller liknande enheter, inte de tre som ofta nämns. Det här är inte heller en phonoingång, så om du planerar att koppla in en skivspelare behöver du en modell med en inbyggd förförstärkare eller en egen förförstärkare.

Den singel RCA-jack är inte det enda sättet att spela musik på den här receivern. Frontpanelen har en USB-port och en SD-kortplats. Om du ansluter en USB-enhet eller ett SD-kort fullt med MP3-filer kan du spela upp dem direkt från mottagaren med den medföljande fjärrkontrollen.

Även om Pyle Pro PT270AIU kan vara begränsad när det gäller ingångar, är det mindre så när det gäller utgångar. Receivern har inte bara A- och B-högtalare för antingen växling eller simultan uppspelning, utan den har också en subwoofer-utgång för att lägga till en strömförsörjd subwoofer till ditt system.

Receivern har också ett par 1/4 -tums mikrofoningångar på framsidan. Detta är inte en vanlig funktion, men om du letar efter en stereoreceiver som du kan använda för karaoke, varsågod.

Best Budget Stereo Receiver

Pyle Pro PT270AIU

Pyle Pro PT270AIU erbjuder en överraskande mängd kraft och en större funktionsuppsättning än du kan föreställa dig med tanke på priset. Lägg till roliga funktioner som mikrofoningångar för karaoke och du har en fantastisk budgetmottagare.

Amazon

110,99 $
148,99 $ Spara 26 %

Bästa Bluetooth-mottagare: Yamaha R-S202BL

< figur style="width: 1200px" class="wp-caption alignnone">Yamaha

Proffs

 • ✓ Bluetooth 4.1 levererar SBC- och AAC-ljud
 • ✓ A/B trådbundna flerrumsutgångar
 • ✓ Line out för subwoofer eller annan anslutning
 • ✓ Snygg, minimalistisk look

Nackdelar

 • ✗ Inga avancerade codecs som LDAC eller aptX HD
 • ✗ Inga trådbundna digitala ingångar

Enligt själva definitionen verkar stereoreceivers allt mer retro nu för tiden. Om du letar efter en mottagare som känns modernare och har moderna funktioner men som kommer från ett företag med en historia inom ljudvärlden, är Yamaha R-S202BL ett perfekt val.

R -S202BL har Bluetooth 4.1, som inte är den senaste versionen, men som fortfarande fungerar bra för ljudändamål. Mottagaren har de vanliga SBC- och AAC-codecs, och även om det skulle ha varit trevligt att se mer avancerade codecs, blir dessa inte ofta till stereomottagare.

Utanför Bluetooth fokuserar R-S202BL på att hålla saker enkelt och analogt. Du får fyra stereo RCA-ingångar, men ingen är en phono-ingång. Du får också en stereoutgång, som du kan använda för att ansluta en inspelningsenhet eller koppla upp en strömförsörjd subwoofer.

Frontpanelen är relativt enkel och låter dig växla mellan de olika trådbundna ingångarna och Bluetooth. Du kan också växla mellan A- och B-högtalarset eller slå på båda. Slutligen har frontpanelen också ett 1/4-tums hörlursuttag för tyst lyssning.

Utseendet på R-S202BL är enkelt och elegant, och även om den bara kommer i svart, bör den se bra ut nästan var som helst.

Bästa Bluetooth-mottagare

Yamaha R-S202BL

Medan den erbjuder Bluetooth 4.1, håller Yamaha R-S202BL annars saker enkelt och mestadels analogt. Detta ger en lättanvänd, enkel att ansluta mottagare som erbjuder ljudkvaliteten Yamaha är känd för.

Amazon

179,95 USD
249,95 USD Spara 28 %

Bäst Köp

179,95 USD
249,95 USD Spara 28 %

Mål

179,95 USD
249,95 USD Spara 28 %

Bästa vintage stereomottagare: Dayton Audio HTA100BT

Dayton Audio

Fördelar

 • ✓ Flera analoga och digitala kabelanslutna ljudanslutningar
 • ✓ Rör och VU-mätare ger ett fantastiskt utseende
 • ✓ Stöd för Bluetooth och USB
 • ✓ Dedikerad subwooferutgång

Nackdelar

 • ✗ Använder endast en rörförförstärkarsektion
 • ✗ Ingen inbyggd radio

Vintage kan betyda många saker för människor, och för den här kategorin tar vi hänsyn till allt detta. Dayton Audio HTA100BT har inte bara ett vintageutseende med sina VU-mätare och enkla kontroller, utan den använder vakuumrör, precis som gamla stereoreceivrar.

Tekniskt sett är detta en hybridförstärkare, vilket betyder att den använder rör för förförstärkarsektionen och sedan en solid state-klass AB-sektion för kraften. Detta låter den driva upp till 50 watt per kanal utan all värme du skulle få från kraftrören i en helrörsförstärkare.

Även om HTA100BT kan verka vintage, har den inte fastnat i det förflutna. Förutom ett par stereo RCA-ingångar på baksidan, varav en är en phono-ingång, får du även digitalt ljud över optiska och koaxiala anslutningar. Det finns också en subwooferutgång för en powered subwoofer.

Utöver de trådbundna anslutningarna får du trådlös Bluetooth 5.0-anslutning. Det finns också en USB-port på baksidan av HTA100BT som låter dig koppla in en enhet laddad med ljudfiler. Den här mottagaren är inte begränsad till MP3 utan stöder även format som WMA, WAV och APE.

Trots allt den här receivern kan göra, håller frontpanelen det ganska enkelt. Du får en volymratt och tvåbands EQ, plus grundläggande uppspelningskontroller och en enda knapp för att bläddra genom ingångarna.

Best Vintage Stereo Receiver

Dayton Audio HTA100BT

Med sina framstående VU-mätare och rör har Dayton Audio HTA100BT utseendet av en gammal ljudutrustning. Låt inte det lura dig, eftersom det här har alla anslutningsmöjligheter du behöver, oavsett om det är analogt eller digitalt.

Amazon

209,99 USD
 

Bästa stereomottagare för vinyler: Onkyo TX-8220

Onkyo

Proffs

 • ✓ Rörlig magnet phono-steg för din skivspelare
 • ✓ Bluetooth-anslutning kommer ihåg upp till åtta enheter
 • ✓ Innehåller både en line out och en dedikerad subwoofer out
 • ✓ Både optiska och koaxiala digitala ingångar

Nackdelar

 • ✗ Bluetooth-volymen kan vara låg jämfört med trådbundna anslutningar
 • ✗ På den större sidan

Onkyo-namnet har funnits i åratal, och även om ägandet kan ha bytt ägare på vägen, betyder det fortfarande att du kan förvänta dig bra kvalitet. Onkyo TX-8220 kombinerar gammalt och nytt, matchande bakåtkompatibilitet med moderna funktioner och estetik.

TX-8220 har totalt fem stereo RCA-ingångar, varav en är en rörlig magnet phono-steg. Dessa förenas av ett par digitala ingångar, en optisk och en koaxial. Mottagaren har även en linjeutgång och en separat subwooferutgång.

Du kan också ansluta till TX-8220 via Bluetooth för att spela musik från dina andra enheter. Mottagaren kommer ihåg upp till åtta enheter, så när du väl har parat ihop en gång är det lätt att börja spela upp på TX-8220 när du känner för det.

Som de flesta av de mottagare på den här listan har TX-8220 stöd för A- och B-högtalare, växla mellan par eller spela båda samtidigt. Även om du bara lyssnar på en uppsättning, ger den massiva EI-transformatorn och andra noggrant utvalda komponenter en rejäl tyngd åt ljudet.

Frontpanelen på TX-8220 är mycket ren, med fyra framträdande par knappar under huvudremsan för att kontrollera bas, diskant, balans och ingången du spelar upp. Lägg till strömbrytaren, volymkontrollen och 1/4-tums hörlursuttag, och du har fortfarande en snygg, stilren mottagare.

Bästa stereomottagare för vinyler

Onkyo TX-8220

Med Bluetooth, massor av både analoga och digitala trådbundna anslutningar, och en rörlig magnet phono-steg, har Onkyo TX-8220 all den anslutning du kan tänkas behöva, plus att den låter bra.

Amazon

249,00 USD
 

Crutchfield

249,00 USD
 

Macy's

266,95 USD
 

Bäst Lågprofilstereomottagare: Cambridge Audio AXA35

Cambridge

Proffs

 • ✓ Snygg design med låg profil
 • ✓ Rörlig magnet phono scen
 • ✓ Frontpanelens extrauttag är utmärkt för bärbara spelare
 • ✓ USB-porten låter dig ansluta en Bluetooth-mottagare

Nackdelar

 • ✗ Inga digitala ljudingångar
 • ✗ USB-porten tillåter inte flash-enheter

Att hitta en mottagare som passar ett trångt utrymme är alltid svårt, men det är särskilt svårt om du letar efter något estetiskt tilltalande som också låter bra. Cambridge Audio AXA35 ser det välkända engelska varumärket utöka sitt utbud en aning, och det är perfekt om du letar efter en lågprofilmodell.

Naturligtvis är detta tekniskt sett en integrerad förstärkare, inte en mottagare, eftersom den inte har någon inbyggd radio. Den är också lite mindre kraftfull än vissa andra mottagare vi tittar på, med bara 35 watt per kanal, men det är mer än tillräckligt för de flesta musiklyssnande. Du kanske måste höja volymen något mer än du är van vid.

AXA35 har fyra analoga stereo RCA-ingångar, varav en är en rörlig magnet phono-steg. Du får också ett 1/4-tums hörlursuttag och en 3,5 mm aux-ingång på framsidan av mottagaren. Detta är särskilt praktiskt för att koppla in en MP3-spelare.

Du hittar inte Bluetooth på AXA35, men den erbjuder alternativ för digitalt ljud. En USB-port på baksidan fungerar inte som du förväntar dig, du kan till exempel inte koppla in en USB-enhet laddad med MP3-filer. Istället kan du använda den här porten för att koppla in en USB Bluetooth-mottagare.

Frontpanelen är nästan för barbent, eftersom du måste dyka in i menyer för att justera balans- eller tonkontrollerna. Som sagt, om du föredrar ett minimalistiskt utseende bör AXA35 passa bra.

Bästa lågprofilstereomottagare

Cambridge Audio AXA35

Även om det tekniskt sett är en integrerad förstärkare, passar Cambridge Audio AXA35 platser som andra mottagare inte passar. Effekten kan vara i underkant, men AXA35 erbjuder fortfarande gott om ljudkraft.

Amazon

399,00 $
 

Vanliga frågor

Hur ansluter jag min TV till en stereomottagare?

Många TV-apparater har både analoga RCA- och digitala ljudutgångar. Att dra en stereo RCA-kabel från din TV:s röda och vita utgångar till samma ingångar på din stereo är det enklaste sättet att ansluta.

Hur ansluter jag min förstärkare till en stereomottagare?

Ansluter en förstärkare till en stereo mottagaren kan skada den. Om du kopplar in en förförstärkare kan denna gå in i en RCA-linjeingång. Eftersom en mottagare är en förstärkare, är det inte nödvändigt att ansluta en annan förstärkare till den.

Kan jag sätta något ovanpå min stereoreceiver?

Du bör inte placera något ovanpå din mottagare, eftersom det kan göra att mottagaren överhettas och kan skada den. Värmeuppbyggnaden kan också skada vad du än placerar ovanpå mottagaren.

Behöver jag en stereoreceiver till mitt hemmabiosystem?

Nej. Det är mer troligt att du behöver en 5.1-kanals eller högre mottagare för ditt hemmabiosystem. Som sagt, om du redan använder en soundbar eller hemmabio i en låda behöver du inte lägga till en stereoreceiver.

The Best Stereo Amplifiers of 2023 Best Stereo Amplifier Overall Sony STRDH190 Buy at Amazon Bästa budgetstereoförstärkare Fosi Audio BT20A Köp på Amazon Bästa avancerade stereoförstärkare Marantz PM6007 Köp på Amazon Bästa Bluetooth-stereoförstärkare Yamaha R-S202BL Köp på Amazon Bästa stereoförstärkare för vinyler Cambridge Audio AXA35 Köp på Amazon LÄS NÄSTA

 • › Bluetooth vs. Wi-Fi-musik: Vilken har bättre ljudkvalitet?
 • › De bästa stereoförstärkarna 2023
 • › Vad är den optiska ljudporten och när ska jag använda den?
 • › Så här matchar du högtalare med din förstärkare eller mottagare
 • › Så här aktiverar du .NET Framework 2.0 och 3.5 i Windows 11
 • › Är Parallels Desktop gratis på en Mac?
 • › Hur man laddar upp en Instagram-rulle från en dator
 • › Innan DVD-skivor fanns det VCD-skivor: The Video Disc Everyone Forgot