De 5 beste eReaders die GEEN Kindles zijn

0
84
Kobo

Als je op zoek gaat naar een eReader, lijkt het misschien alsof je enige optie een Kindle van Amazon is. Hoewel deze apparaten het populairst zijn, bevat de wereld van eReaders andere geweldige opties voor boekenwurmen.

Om je te helpen een apparaat te vinden waar je dol op bent, belichten we vijf van de beste eReaders die geen Kindles zijn. We hebben apparaten van vier verschillende makers opgenomen en elk heeft iets unieks te bieden.

Inhoudsopgave

Beste algehele alternatief voor Kindle: Kobo Libra 2
Beste concurrent uit een boekhandel: NOOK GlowLight 4e
Beste eReader voor het maken van aantekeningen: Boox Note Air2
Beste milieuvriendelijke eReader: Kobo Clara 2E
Beste alternatief van Apple: iPad Mini

Beste algehele alternatief voor Kindle: Kobo Libra 2

Kobo

Het valt niet te ontkennen dat er veel liefde is aan Kindles. Het is echter mogelijk dat u dit Amazon-merk om de een of andere reden niet wilt kopen. Als je op zoek bent naar een alternatief dat een Kindle-achtige ervaring biedt, dan wil je de Kobo Libra 2 eens bekijken.

Voortbouwend op het succes van de originele Kobo Libra, versie van het toestel biedt meer opslagruimte (32GB) en een sneller E Ink-scherm. Met deze functies kunt u nog meer e-boeken op uw apparaat opslaan en genieten van een leeservaring die sterk lijkt op wat u leuk vindt bij het lezen van een fysiek boek.

De Kobo Libra 2 wordt ook geleverd met Bluetooth, zodat je naar Kobo-audioboeken kunt luisteren. U zult genieten van het ergonomische, waterdichte ontwerp en de knoppen voor het omslaan van pagina's waarmee u gemakkelijk kunt lezen, wat u ook doet. Met zijn 7-inch scherm en al deze functies is de Kobo Libra 2 vergelijkbaar met de Kindle Oasis, maar voor een fractie van de prijs.

Beste algehele alternatief voor Kindle

Kobo Libra 2

De Kobo Libra 2 is als de Kindle Oasis – voor een fractie van de prijs.

Winkel

Beste concurrent uit een boekhandel: NOOK GlowLight 4e

NOOK

De kans is groot dat je hebt gehoord van de NOOK eReader van Barnes & Edele. Sinds november 2009 biedt dit merk een respectabel alternatief voor de Kindle. Het model dat we op dit moment leuk vinden, is de NOOK GlowLight 4e.

Met een verstelbaar voorlicht, weken batterijduur en een 6-inch papierachtig scherm, is de NOOK GlowLight 4e vergelijkbaar met het basismodel Kindle. Het heeft echter wel minder opslagruimte dan dit Kindle-model (8 GB tegenover 16 GB). Om het goed te maken, kunt u met deze NOOK eReader op fysieke knoppen tikken of met uw vingers vegen om de pagina's van uw boek om te slaan. Met de standaard Kindle kun je daarentegen alleen de pagina omslaan via het touchscreen.

Als bonus wordt de NOOK GlowLight 4e geleverd met gratis ondersteuning in de winkel gedurende de levensduur van uw apparaat. Hierdoor kunt u elke Barnes & Edele locatie om te helpen met alles, van het instellen van uw apparaat tot het organiseren van uw bibliotheek.

Beste concurrent van een boekhandel

NOOK GlowLight 4e

Geniet van veel van de voordelen van de standaard Kindle in de NOOK GlowLight 4e.

Winkel

Beste eReader voor het maken van aantekeningen: Boox Note Air2

Boox

Hoewel je misschien hebt gehoord van Kobo en NOOK, is de kans groot dat de naam “Boox” is nieuw voor je. Als lezer die van e-boeken houdt, wilt u echter dit merk leren kennen, met name de Boox Note Air2.

U zult genieten van een moeiteloze leeservaring met de Boox Note Air2. Het scherm biedt een scherm dat bijna op papier lijkt, terwijl de behuizing met 5,8 mm ongelooflijk dun is. Ondanks zijn dunheid kunt u erop vertrouwen dat uw apparaat is gebouwd om lang mee te gaan, dankzij het meerlaagse scherm en de aluminium behuizing. Om het lezen te vergemakkelijken, draait uw 10,3-inch scherm zichzelf onmiddellijk, en als u liever naar uw verhalen luistert, verandert de ingebouwde tekst-naar-spraak-tool eBooks in audioboeken.

Je kunt dit apparaat niet alleen als eReader gebruiken, maar ook als tablet om andere taken uit te voeren, zoals het maken van aantekeningen en het gebruik van apps voor werk of ontspanning. Dat kan door de combinatie van Android 11 en een krachtige CPU met 4GB+64GB opslag. Wanneer we alle functies van de Boox Note Air2 overwegen, komt deze het meest overeen met de Kindle Scribe.

Beste eReader voor het maken van aantekeningen

Boox Note Air2

Je zult merken dat de Boox Note Air2 veel lijkt op de Kindle Scribe.

Winkel

Beste milieuvriendelijke eReader: Kobo Clara 2E

Kobo

Als u probeert milieubewuster om te gaan met uw aankopen, zoekt u wellicht naar een eReader die is gebrandmerkt als milieuvriendelijk. Naarmate je meer over deze apparaten leert, zul je merken dat de Kobo Clara 2E een duurzamere optie is.

De buitenkant van deze eReader is gemaakt van oceaangebonden en gerecycled plastic, dus je kunt met een goed gevoel deze materialen een nieuw doel geven. De voordelen van de Kobo Clara 2E gaan echter verder dan alleen milieubewust zijn.

Deze 6 inch HD eReader heeft een touchscreen met Dark Mode en ComfortLight Pro. Hierdoor kunt u 's nachts lezen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over blauw licht dat uw slaap verstoort. Op de 16 GB opslagruimte kun je al je eBooks en luisterboeken kwijt, die je via Bluetooth beluistert. Ten slotte is dit model waterdicht, waardoor het perfect is om in bad of bij het zwembad te lezen. Gezien de kenmerken en afmetingen kun je deze eReader beschouwen als een waterdichte en milieuvriendelijke versie van het basismodel Kindle.

Beste milieuvriendelijke eReader

Kobo Clara 2E

Help het milieu te sparen terwijl je je leesvaardigheid verbetert met de Kobo Clara 2E.

Winkel

Beste alternatief van Apple: iPad Mini

Apple

Je hebt misschien gehoord dat je een tablet niet als eReader moet gebruiken. Soms wil je echter een apparaat dat wat veelzijdiger is dan een digitale lezer. Het goede nieuws is dat sommige tablets dubbel werk kunnen doen, en de iPad Mini is daar een goed voorbeeld van.

Met een 8,3-inch vloeibaar retina-display en antireflectiecoating biedt de iPad mini een geweldig formaat en scherm om te lezen. Wanneer u de Books-app gebruikt, kunt u een breed scala aan bestanden openen en lezen, waaronder pdf en epub. Niet alleen dat, maar de iPad mini kan boeken synchroniseren met andere Apple-apparaten met behulp van iCloud. Wat de opslag op dit apparaat betreft, deze is beschikbaar in twee indrukwekkende opties: 64 GB en 256 GB. Al deze opslag kan worden vertaald naar een groot aantal eBooks.

Wat betreft de tabletfuncties schittert de iPad Mini echt in vergelijking met de andere apparaten op deze lijst. De iPad Mini biedt alles wat je van een tablet mag verwachten, zodat je bijvoorbeeld apps kunt gebruiken en foto's kunt maken. Het is ook compatibel met Apple Pencil (tweede generatie) en Bluetooth-toetsenborden.

Beste alternatief van Apple

iPad Mini

Geniet van een geweldige leeservaring op een tablet met de iPad Mini.

Winkel