De 5 bästa e-läsarna som inte tänds

0
84
Kobo

När du börjar handla efter en e-läsare kan det verka som att ditt enda alternativ är en Kindle från Amazon. Även om dessa enheter är de mest populära, innehåller e-läsarnas värld andra fantastiska alternativ för bokmaskar.

För att hjälpa dig att hitta en enhet du kommer att älska lyfter vi fram fem av de bästa e-läsarna som inte är Kindles. Vi har inkluderat enheter från fyra olika tillverkare och var och en har något unikt att erbjuda.

Innehållsförteckning

Bästa övergripande alternativet till Kindle: Kobo Libra 2
Bästa konkurrent från en bokhandel: NOOK GlowLight 4e
Bästa e-läsare för anteckningar: Boox Note Air2
Bästa miljövänliga e-läsare: Kobo Clara 2E
Bästa alternativet från Apple: iPad Mini

Bästa övergripande alternativet till Kindle: Kobo Libra 2

Kobo

Det går inte att förneka att det finns mycket att älska med Kindles. Men du kanske inte vill köpa detta Amazon-märke av en eller annan anledning. Om du letar efter ett alternativ som ger en Kindle-liknande upplevelse, vill du kolla in Kobo Libra 2.

Detta bygger på framgången med den ursprungliga Kobo Libra. versionen av enheten erbjuder mer lagringsutrymme (32GB) och en snabbare E Ink-skärm. Dessa funktioner gör att du kan lagra ännu fler e-böcker på din enhet och njuta av en läsupplevelse som nära efterliknar det du kommer att uppskatta när du läser en fysisk bok.

Kobo Libra 2 kommer också med Bluetooth så att du kan lyssna på Kobo Audiobooks. Du kommer att älska den ergonomiska, vattentäta designen och bläddringsknapparna som gör att du enkelt kan läsa, oavsett vad du gör. Med sin 7-tumsskärm och alla dessa funktioner liknar Kobo Libra 2 Kindle Oasis men för en bråkdel av priset.

Bästa övergripande alternativet till Kindle

Kobo Libra 2

Kobo Libra 2 är som Kindle Oasis – för en bråkdel av priset.

Handla

Bästa konkurrent från en bokhandel: NOOK GlowLight 4e

NOOK

Det finns en god chans att du har hört talas om NOOK eReader från Barnes & Ädel. Sedan november 2009 har detta märke erbjudit ett respektabelt alternativ till Kindle. Modellen som vi gillar just nu är NOOK GlowLight 4e.

Med ett justerbart frontljus, veckors batteritid och en 6-tums pappersliknande display, liknar NOOK GlowLight 4e basmodellen Kindle. Den har dock mindre lagringsutrymme än denna Kindle-modell (8 GB jämfört med 16 GB). För att kompensera för det låter denna NOOK eReader dig trycka på fysiska knappar eller använda fingersvepning för att vända sidorna i din bok. Däremot låter den grundläggande Kindle dig bara vända sidan med hjälp av pekskärmen.

Som en bonus kommer NOOK GlowLight 4e med gratis support i butik under hela din enhets livstid. Som ett resultat kan du besöka alla Barnes & Nobel plats för att hjälpa till med allt från att ställa in din enhet till att organisera ditt bibliotek.

Bästa konkurrent från en bokhandel

NOOK GlowLight 4e

Njut av många av fördelarna med den grundläggande Kindle i NOOK GlowLight 4e.

Handla

Bästa e-läsare för anteckningar: Boox Note Air2

Boox

Medan du kanske har hört talas om Kobo och NOOK, finns det en god chans att namnet “Boox” är nytt för dig. Men som en läsare som älskar e-böcker vill du lära känna detta varumärke, närmare bestämt Boox Note Air2.

Du kommer att njuta av en enkel läsupplevelse med Boox Note Air2. Skärmen erbjuder en skärm som är nära papper, medan kroppen är otroligt tunn med 5,8 mm. Trots dess tunnhet kan du känna dig säker på att din enhet är byggd för att hålla, tack vare flerskiktsskärmen och aluminiumhöljet. För att underlätta läsningen roterar din 10,3-tumsskärm omedelbart sig själv, och om du föredrar att lyssna på dina berättelser förvandlar det inbyggda text-till-tal-verktyget e-böcker till ljudböcker.

Förutom att använda den här enheten som en e-läsare kan du också använda den som en surfplatta för att hjälpa dig göra andra uppgifter, inklusive att göra anteckningar och använda appar för arbete eller lek. Det är möjligt tack vare kombinationen av Android 11 och en kraftfull CPU med 4GB+64GB lagring. När man överväger alla funktioner i Boox Note Air2 är den närmast i linje med Kindle Scribe.

Bästa e-läsaren för att ta anteckningar

Boox Note Air2

Du kommer att upptäcka att Boox Note Air2 är mycket lik Kindle Scribe.

Handla

Bästa miljövänliga e-läsare: Kobo Clara 2E

Kobo

Om du försöker vara mer miljömedveten om dina inköp kanske du letar efter en e-läsare som är märkt som miljövänlig. När du lär dig mer om dessa enheter kommer du att upptäcka att Kobo Clara 2E är ett mer hållbart alternativ.

Utsidan av denna eReader är gjord av havsbunden och återvunnen plast, så du kan må bra av att ge dessa material ett nytt syfte. Fördelarna med Kobo Clara 2E sträcker sig dock längre än att vara miljömedveten.

Denna 6-tums HD eReader har en pekskärm med Dark Mode och ComfortLight Pro. Som ett resultat kan du läsa på natten utan att oroa dig för att blått ljus stör din sömn. 16 GB lagringsutrymme rymmer alla dina e-böcker och ljudböcker, som du kan lyssna på med Bluetooth. Slutligen är den här modellen vattentät, vilket gör den perfekt för läsning i badkaret eller vid poolen. Med tanke på dess egenskaper och storlek kan du tänka dig den här e-läsaren som en vattentät och miljövänlig version av basmodellen Kindle.

Bästa miljövänliga e-läsaren

Kobo Clara 2E

Hjälp till att rädda miljön medan du får din läsfix med Kobo Clara 2E.

Handla

Bästa alternativet från Apple: iPad Mini

Apple

Du kanske har hört att du inte ska använda en surfplatta som e-läsare. Men ibland vill du ha en enhet som är lite mer mångsidig än en digital läsare. Den goda nyheten är att vissa surfplattor kan fungera dubbelt, och iPad Mini är ett bra exempel.

Med en 8,3-tums flytande retina-skärm och antireflekterande beläggning erbjuder iPad mini en fantastisk storlek och skärm för läsning. När du använder appen Böcker kan du öppna och läsa en mängd olika filer, inklusive PDF och EPUB. Inte bara det, men iPad mini kan synkronisera böcker till andra Apple-enheter med iCloud. När det gäller lagring på den här enheten finns den i två imponerande alternativ: 64 GB och 256 GB. All denna lagring kan översättas till många e-böcker.

När det gäller surfplattans funktioner så lyser iPad Mini verkligen jämfört med de andra enheterna på den här listan. iPad Mini erbjuder allt du har förväntat dig av en surfplatta, så att du kan göra saker som att använda appar och ta bilder. Den är också kompatibel med Apple Pencil (andra generationen) och Bluetooth-tangentbord.

Bästa alternativet från Apple

iPad Mini

Njut av en fantastisk läsupplevelse på en surfplatta med iPad Mini.

Handla