Daglig orientering: Hva er det neste for Rahul Gandhi; Ved RNG-priser legger CJI vekt på fri presse og demokrati

0
61

God morgen, 

I dagens utgave: Hva er det neste for Rahul Gandhi; Ved RNG-priser legger CJI vekt på fri presse og demokrati; og mer.

Stor historie

Anbefalt for deg

  • 1Daglig orientering: Rahul diskvalifisert som MP; India vurderer å flytte noen få store katter til Kambodsja; og mer
  • 2Daglig orientering: Senter for Covid-varsel; CJI Chandrachud sier at uenigheter ikke må forvrenges til hat
  • 3Daglig orientering: Siste om Amritpal Singh-nedbrudd; logjam i parlamentet og skjebnen til budsjettøkten

Kongressleder Rahul Gandhi ble dømt av en Surat-domstol i en ærekrenkelsessak for hans bemerkning fra 2019 om «tyver med etternavnet Modi» og dømt til to års fengsel.

Hva er det neste? Øyeblikk etter at han ble holdt skyldig, ga retten ham kausjon og suspenderte straffen i 30 dager slik at han kan anke til en høyere domstol.

Men betyr dette han kan bli diskvalifisert som MP? Teknisk sett kan han bli det. Domfellelsen utløser prosessen med hans inhabilitet som lovgiver. Slik fungerer det.

Politisk nedfall:Som forventet ønsket BJP dommen velkommen, mens kongressen ikke var så fornøyd.

Bare i Express

Chief Justice of India DY Chandrachud var hovedgjest ved den 16. Ramnath Goenka Awards. Under seremonien snakket Chandrachud om hvordan pressen må forbli fri hvis et land skal forbli et demokrati.

Her er hele talen hans.

< strong>Fra forsiden

Annonse

Amritpal Singh, Waris Punjab De-sjefen som har vært på flukt i omtrent en uke nå, ble oppdaget i Haryana 20. mars. Politiet har arrestert Baljit Kaur, en 30-åring kvinne, for angivelig å ha gitt ham og hans medarbeider husly i hennes hjem i Kurukshetra-distriktet.

Storbritannia sa at de vil evaluere sikkerheten ved den indiske høykommisjonen i London >etter «uakseptable voldshandlinger» mot misjonens stab. Tidligere denne uken tilkalte India den høyeste britiske diplomaten i New Delhi for å protestere mot handlingene til demonstranter med «Khalistan»-bannere, som løsnet det indiske flagget fra balkongen i første etasje i den diplomatiske misjonens bygning.

Må lese

BJP-president JP Nadda har kunngjort nye sjefer for partiets enheter i Rajasthan, Odisha, Bihar og Delhi, alle opposisjonsstyrte stater, og balanserer interne og kastelikninger. Hvis i meningsmåling-bundet Rajasthan og i Delhi, den største bekymringen ser ut til å ha vært enhet i det fraksjonsrammede partiet, i Bihar, har BJP gått for et aggressivt nytt ansikt fra en kaste som tradisjonelt har stemt for JD(U) supremo Nitish Kumar, mens den var i Odisha, har den gått inn for en OBC-leder i håp om å skape en lojal støttebase.

Annonse

Da Federal Reserve økte renten med 25 basispunkter på onsdag, var det < strong>sendte et viktig signal: at den amerikanske sentralbanken vil prioritere kampen mot inflasjon fremfor uroen i banksektoren. George Mathew forklarer hva dette betyr for investorer, og legger til at renteøkningen betyr at utenlandske investorer vil gå for investeringer i amerikansk gjeld og andre veier, noe som vil påvirke strømmen av midler til indiske aksjemarkeder.

Og til slutt

Cricket: Å fremskynde Jasprit Bumrahs retur kan resultere i karrieretruende skade. Bumrah, som etter sigende ble operert på sin skadeutsatte korsrygg nylig i New Zealand, skal returnere til India mot slutten av måneden eller i den første uken i april.

Delhi Confidential : BJPs Lok Sabha-parlamentsmedlem fra Darjeeling, Raju Bista, har vært en forkjemper for det nepalesiske språket helt siden han vant fra setet. Han har nylig vunnet — fra 1. april vil alle AIR-nepalispråklige programmer som sender nepalesiske nyheter internasjonalt, bli produsert i Darjeelings AIR Kurseong som har blitt oppgradert under hans vakt.

🎧 I dagens episode av de ‘3 ting’ podcast, vi dykker ned i Amritpal-saken – hvem er Amritpal Singh, hvorfor har politiet satt i gang et intenst angrep mot ham, og hvilke utfordringer ligger foran Punjab-regjeringen i en tid da Khalistani-stemningene har dukket opp igjen.

Til i morgen,

Rahel Philipose og Navmi Krishna

Business As Usual av EP Unny