Home Svenska Är Parallels Desktop gratis på en Mac?

Är Parallels Desktop gratis på en Mac?

0
Hannah Stryker/How-To Geek

Parallels Desktop är inte gratis, men genom att besöka Parallels Desktops provsida kan du ladda ner det med en gratis 14-dagars testversion som ger dig tillgång till alla funktioner så att du kan prova innan du köper.

Parallels Desktop är ett av de enklaste sätten att köra Windows på en Mac. Det fungerar på allt från Apple Silicon-modeller med M1- eller M2-chip till äldre Intel Mac-datorer, plus att installationsprocessen är enkel. Så finns det några gratisversioner av Parallels Desktop eller rabatter tillgängliga?

Innehållsförteckning

Är Parallels Desktop gratis?
Hur laddar man ner Parallels Desktop gratis (14-dagars provversion)
De bästa gratisalternativen till Parallels Desktop
Alternativt, kör inte Windows alls

Är Parallels Desktop gratis?

Parallels Desktop för Mac är en premiumapp, vilket innebär att den fullständiga versionen inte är tillgänglig gratis. Standardversionen av Parallels Desktop 18 börjar på 99,99 USD för hem- och studentutgåvan, vilket är en engångsbetalning som ger dig tillgång till 8 GB VRAM, 4 virtuella processorer och 30 dagars telefon- och e-postsupport.

Du kan också köpa Pro Edition av Parallels Desktop för $119 per år, vilket ökar VRAM till 128GB och virtuell CPU-antalet till 32 tillsammans med några andra trevliga extrafunktioner som ett Virtual Studio-plugin, avancerade nätverksverktyg, bättre sortering för din virtuella dator , och 24/7 telefon- och e-postsupport. Utöver detta finns det en Business-utgåva för 149,99 USD per år som lägger till funktioner riktade till företagsanvändare.

Du kan jämföra dessa utgåvor på Parallels Desktop-webbplatsen. Alla versioner av Parallels Desktop låter dig installera och köra Windows, Linux och macOS så länge din underliggande hårdvara är kompatibel. Mac-användare med en Apple Silicon-maskin kan ladda ner och installera Windows 11 på ARM från Parallels Desktop.

Parallels erbjuder rabatter för studenter och lärare med 50 % prissänkning på Standard- och Pro-utgåvorna. Du måste verifiera att du är student innan du kan göra anspråk på rabatten. Den här rabatten är endast tillgänglig på en Parallels Desktop-prenumeration, det finns inget engångsköp till halva priset för standardutgåvan.

Parallels erbjuder även rabatter för aktiva militärmedlemmar, statligt anställda och välgörenhetsorganisationer och ideella anställda.

RELATERAT: De bästa tekniska rabatterna och erbjudandena för högskolestudenter

Hur man laddar ner Parallels Desktop gratis (14-dagars provperiod)

Ladda ner Parallels Desktop gratis från Parallels Desktops testsida. Under installationen blir du ombedd att aktivera Parallels Desktop, varvid du kan klicka på “Prova gratis i 14 dagar” knappen längst ned i fönstret för att skjuta upp betalningen.

Detta ger dig två veckor på dig att testa programvaran. Du kan ladda ner och installera olika operativsystem (inklusive Windows), optimera virtuella datorer för spel eller andra uppgifter eller manuellt justera virtuella hårdvaruinställningar och installera vilken programvara du vill för att se till att appen gör allt du förväntar dig.

När dina 14 dagar är slut kommer appen att meddela dig om att provperioden är slut och att du kan uppgradera från en testversion till den fullständiga versionen. Du kommer att kunna behålla alla virtuella maskiner som du har skapat när du uppgraderar. Alternativt kan du avinstallera Parallels Desktop som vilken annan Mac-app som helst för att få tillbaka utrymmet.

De bästa gratisalternativen till Parallels Desktop

Parallels Desktop är inte den enda virtuella maskinappen för Mac, men den är en av de enklaste att använda. När du köper Parallels betalar du för en smidig installationsprocess, överlägsen 3D-acceleration i dina virtuella datorer och den allmänna användarvänligheten som andra virtualiseringsappar avstår från.

VMware Fusion stöder nu Windows på Apple Silicon Mac-modeller, med en gratisversion som heter VMware Fusion Player tillgänglig för icke-kommersiell användning. Detta gör att du kan köra Windows på din Mac precis som Parallels Desktop, även om installationsprocessen är mycket mer praktisk och kräver en del arbete från din sida.

Ett annat alternativ är Oracles långvariga gratis virtuella maskinprogramvara VirtualBox. Applikationen uppdaterades i slutet av 2022 för att lägga till stöd för Apple Silicon-chips, men i skrivande stund är den här funktionen fortfarande begränsad till utvecklarens förhandsversion.

Alternativt, Kör inte Windows alls

Det finns andra alternativ för att köra Windows-appar på din Mac som inte involverar en virtuell maskin. Dessa inkluderar att använda Wine via Wineskin Winery-appen eller att använda en premium-omslagsapp som heter CrossOver.

Glöm inte att körning av Windows i en virtuell maskin fortfarande tekniskt sett kräver en Windows-licens, även för ARM-versionen av Windows 11. Du kan installera och använda Windows 11 utan licens så länge du är nöjd med att Microsoft undanhåller vissa funktioner och buggar dig att aktivera.

LÄS NÄSTA

  • › Innan DVD-skivor fanns VCD-skivor: Videoskivan som alla glömde
  • › Så här sätter du på eller stänger av alltid på skärmen för Android
  • › Så här lägger du till appar på din Discord-server
  • › Tesla Track Mode: Vad det är och hur det fungerar
  • › Så här aktiverar du .NET Framework 2.0 och 3.5 i Windows 11
  • › Hur man laddar upp en Instagram-rulle från en dator