7th Pay Commission: Regjeringen øker DA med 4 %, jute MSP med Rs 300

0
103

Siste nyheter fra DA-vandring: Regjeringen godkjente fredag ​​en økning på fire prosent i kjærlighetstillegg (DA) og kjæretillegg (DR) for statsansatte og pensjonister . Med dette går den nye effektive DA-satsen opp til 42 prosent.

Unionskabinettet ledet av statsminister Narendra Modi har godkjent utgivelsen av et tilleggsavdrag av kjæretillegg for sentralt ansatte og kjæretiltak for pensjonister, Fagforeningsinformasjon & Kringkastingsminister Anurag Thakur kunngjorde fredag ​​kveld.

Anbefalt for deg

  • 1Rahul Gandhi endrer Twitter-bio til ‘Dis‘ 8217;Kvalifisert MP’ etter diskvalifikasjon fra parlamentet
  • 2India registrerer 1890 nye Covid-saker, det høyeste på 149 dager  
  • 3India innkaller høykommissær i Canada for handlinger fra separatistelementer

Vedtaket vil gjelde med tilbakevirkende kraft fra 1. januar 2023, sa han, og la til at tilleggsavdraget vil representere en økning i forhold til den eksisterende satsen på 38 prosent av grunnlønnen/pensjonen, for å kompensere mot prisstigning. Turen er i tråd med anbefalingene fra 7th Central Pay Commission. Den siste økningen ble annonsert i september 2022, gjeldende fra 1. juli i fjor.

Den samlede innvirkningen på statskassen på grunn av både DA og DR vil beløpe seg til Rs 12 815,60 crore per år. Flyttingen forventes å komme ikke mindre enn 47,58 lakh sentralt ansatte og 69,76 lakh pensjonister til gode.

DA og DR betales til sentralansatte eller pensjonister for å justere levekostnadene deres og for å beskytte grunnlønnen eller pensjon fra erosjon i reell verdi.

Thakur kunngjorde også at regjeringskomiteen for økonomiske saker har besluttet å øke MSP på jute med Rs 300 til Rs 5050 per kvintal. Dette vil sikre en avkastning på 63,20 prosent over de gjennomsnittlige produksjonskostnadene for hele India, og sikre minst 50 prosent som fortjenestemargin, sa han.

© The Indian Express (P) Ltd.