Waarom elektrische fietsen zo zwaar zijn

0
133
Cory Gunther/Review Geek

Het feit dat e-bikes zwaar zijn, betekent niet dat je er geen zou moeten kopen. Er zijn verschillende lichtgewicht stijlen beschikbaar, en de motor compenseert het gewicht, waardoor ze plezierig rijden.

Elektrische fietsen zijn geweldig om op te rijden en daarom blijven ze overal aan populariteit winnen. Als je op zoek bent naar je eerste e-bike, er een proefrit mee hebt gemaakt en geschrokken bent van het gewicht, dan ben je niet de enige.

Veel starters hebben veel vragen, waaronder “hoeveel weegt een ebike?” maar het antwoord is niet zo eenvoudig. Elektrische fietsen zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt er zelfs een krijgen die bijna lijkt op een motorfiets die snelheden van meer dan 30 mph haalt.

Verschillende factoren bepalen hoeveel een ebike weegt en er zijn lichtere opties, dus dit is wat je kunt weten en verwachten.< /p> Inhoudsopgave

Hoe werken elektrische fietsen?
Hoeveel wegen e-bikes ?
De motor, het scherm en de ingebouwde verlichting voegen allemaal gewicht toe
Batterijpakketten zijn zwaar
Verschillende stijlen wegen meer (of minder)
Is een e-bike het waard?

Hoe werken elektrische fietsen?

Cory Gunther/Review Geek

Voordat we te veel praten over het gemiddelde gewicht van een ebike versus een gewone fiets, willen we bespreken hoe e-bikes werken, zodat je een idee hebt van wat al dat gewicht toevoegt en waarom. Uiteraard hebben ze motoren en een batterij, maar er komt meer bij kijken.

Elektrische fietsen gebruiken een motor op batterijen om de wielen te laten draaien of een steile heuvel op te trappen. Dit maakt een ebike makkelijker en leuker om te rijden. Sommige e-bikes werken op dezelfde manier als een scooter en hebben zelfs een duimgashendel en een display voor het bedienen van verschillende modi, afhankelijk van de “fietsklasse” u bent geïnteresseerd in kopen.

GERELATEERDWat de verschillende elektrische fietsklassen betekenen

De meeste e-bikes met schermen, gashendels en al die leuke dingen zullen veel zwaarder zijn dan verwacht. Neem een ​​gewone fiets, voeg elektrische componenten toe, waaronder een motor, naaf, batterijpakket, betere remmen, een controller, wat bagagedragers en andere accessoires, en combineer dat allemaal in het ontwerp. Al die upgrades, zoals betere hydraulische schijfremmen om het extra gewicht aan te kunnen, zullen allemaal kloppen.

Sommige e-bikes hebben een motor in de pedaalconstructie, terwijl andere merken een naafmotor in de velg gebruiken. Welk type fiets je kunt kopen, hangt af van waar je woont en in de VS zijn er drie hoofdklassen e-bikes waarmee je rekening moet houden.

  • Klasse 1: Pedaal -ondersteunde fiets terwijl de gebruiker trapt met snelheden tot 20 MPH.
  • Klasse 2: Deze e-bikes hebben pedalen, maar kunnen ook de motor gebruiken om tot 20 MPH te rijden. li>
  • Klasse 3:De meest populaire (en snelste stijl) biedt gemotoriseerde ondersteuning terwijl de berijder trapt (of het gaspedaal indrukt) en snelheden bereikt van meer dan 28 MPH.

En terwijl dit de belangrijkste e-bike is klassen beschikbaar in de Verenigde Staten, bieden veel merken pakketten die veel verder gaan dan deze snelheden en limieten voor offroad-gebruik. Een gewone strandcruiser van klasse 1 of klasse 2 heeft misschien niet al die extra's, waardoor het gewicht laag blijft. Toch zijn de meeste e-bikes zwaarder dan gewone fietsen.

Hoeveel wegen e-bikes?

Cory Gunther/Review Geek

Het gewicht van een ebike hangt af van de grootte, stijl, batterijspecificaties en functies. Als je een e-bike kiest voor transport of plezier, is het totale gewicht een essentiële factor waarmee je rekening moet houden voordat je er een koopt.

GERELATEERDWaarom ik in de toekomst alleen een elektrische fiets koop

Gemiddeld wegen de meeste e-bikes ongeveer 35-65 lbs, zo niet meer. Mijn Super73-RX Mojave weegt bijvoorbeeld meer dan 80 lbs, mijn Velotric Discover 1 weegt iets meer dan 60 lbs en ik heb een derde fiets die 38 lbs weegt. Uw gemiddelde trapfiets weegt ongeveer 15-35 lbs.

Dat is een groot verschil, vooral als je hem achterin een vrachtwagen gooit of naar boven naar een appartement draagt. Maar als je van plan bent hem in de garage te laten staan ​​en de ebike alleen gebruikt voor informele ritten door de stad, is het gewicht niet zo'n belangrijke factor. Bovendien bieden verschillende merken lichtgewicht e-bikes voor on- of off-road gebruik.

De motor, het scherm en de ingebouwde verlichting voegen allemaal gewicht toe

Cory Gunther/Review Geek

Zoals eerder vermeld, hebben e-bikes een motor, batterij, display, besturingssysteem en high-end e-bikes hebben ook ingebouwde voor- en achterlichten voor een betere zichtbaarheid. En natuurlijk zijn er gewone fietsen verkrijgbaar met dikke banden of bagagedragers, maar dat zijn beide populaire aspecten van e-bikes dankzij het extra vermogen. Combineer al die veranderingen en je zou kunnen eindigen met een stevige tweewieler.

Wat nog belangrijker is, als je al die extra's (zoals een bagagedrager en accu) aan een fiets toevoegt, gebruiken veel fabrikanten een zwaarder, duurzamer stalen frame voor extra veiligheid.

Het zwaarste onderdeel van een elektrische fiets is typisch de motor, die het wiel draait. Nogmaals, dit verschilt per model, maar sommige motoren van elektrische fietsen kunnen op zichzelf gemakkelijk ongeveer 15 lbs wegen, wat bijna hetzelfde is als mijn Trek-racefiets. Ja, in sommige gevallen weegt de motor evenveel als een hele fiets.

Begrijp me niet verkeerd; niet iedereen pakt een fiets, dus dit is geen grote zorg. Toch wilt u het gewichtsverschil weten voordat u tot aanschaf overgaat.

Accu's zijn zwaar

Cory Gunther/Review Geek

< p>Veel elektrische fietsen hebben grote 750 Wh (of grotere) lithium-ionbatterijen die ze meer dan 28 mph kunnen duwen of een bereik van 50-60 mijl per lading kunnen leveren. Hoewel een lithium-ionbatterij niet zoveel weegt als die vierkante loodzuurbatterij onder de motorkap van je auto, zijn ze nog steeds behoorlijk fors.

GERELATEERDHoe lang Gaan de batterijen van elektrische fietsen mee?

De elektromotor voegt waarschijnlijk het meeste gewicht toe, maar dat accupakket is een goede tweede. Afhankelijk van hoe groot de batterij is, kan deze gemakkelijk ongeveer 7+ lbs wegen. Het is niet veel, maar alles bij elkaar optellen begint een groot verschil te maken.

Gemiddeld is het gewicht van de accu en motor samen vaak hoger dan het totale gewicht van een gewone trapfiets. Het resultaat is een fiets die aanzienlijk zwaarder is dan je typische trapfiets.

Verschillende stijlen wegen meer (of minder)

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Aventon

Niet alle elektrische fietsen zijn zwaar. Verschillende fabrikanten bieden zeer lichte fietsen aan die er niet eens uitzien als elektrische fietsen, dankzij het verbergen van alle extra componenten.

Trek heeft bijvoorbeeld onlangs een e-bike voor de weg uitgebracht die slechts 25 lbs weegt. Ja, dat is zwaarder dan een traditionele racefiets, maar het is zeker niet genoeg om een ​​groot probleem te zijn. Bovendien compenseert de motor het extra gewicht, zodat je lange ritten en steile hellingen aankunt, en hij kan 100 km rijden op een enkele lading.

GERELATEERDWat is een Cargo Ebike en wie zou er een moeten kopen?

Elektrische fietsen zijn er in talloze verschillende stijlen, elk met een ander gewicht. Veel fietsen met dikke banden of vouwfietsen zijn bijvoorbeeld superzwaar vanwege de extra mechanismen en structurele integriteit.

Of, zoals hierboven getoond, hebben e-bikes voor vracht vaak reksystemen en langwerpige ontwerpen die geschikt zijn voor meer dan één passagier. Een e-bike voor vracht zal waarschijnlijk meer dan 50 kg wegen.

Is een e-bike het waard?

Cory Gunther/Review Geek

Absoluut. Vergeet niet dat een elektrische fiets gemakkelijker te rijden is dankzij de motoren en trapondersteuningsniveaus. Dus alleen omdat het een beetje zwaarder is, wil nog niet zeggen dat er meer getrapt moet worden. Het is eigenlijk het tegenovergestelde, en het voelt net zo gemakkelijk of moeiteloos aan als een gewone trapfiets.

Elektrische fietsen zijn efficiënt, capabel en leuk. Als je een leuke strandcruiser, een stadsfiets voor transport of een krachtige offroad-fiets met dikke banden wilt, koop er dan een en geniet van alles wat hij te bieden heeft.

GERELATEERDWaarom jij Een betere helm nodig voor je e-bike

Als je in een grote stad woont en van plan bent om een ​​fiets naar boven te dragen naar een appartement, wil je waarschijnlijk een lichtgewicht e-bike of een niet-elektrisch model kopen. Voor alle anderen zijn e-bikes echter buitengewoon leuk, en het extra gewicht is een voordeel, geen nadeel, dankzij het extra vermogen en bereik. Nu je weet wat je kunt verwachten, zoek je een elektrische fiets die bij je past en geniet je van wat wind door je haren. Vergeet alleen niet een kwaliteitshelm en misschien een fietsslot mee te nemen voor op reis.