Tesla Track-modus: wat het is en hoe het werkt

0
138
Justin Duino/How-To Geek

Tesla Track Mode is een functie die beschikbaar is voor sommige Tesla's en die je meer controle over je EV geeft door je stroom te laten omleiden naar systemen die de prestaties verbeteren, waaronder tractie, handling en koeling.

Terwijl de “track-modus” klinkt misschien als “vind mijn iPhone” voor Tesla is het eigenlijk een verbeterde rijfunctie. Laten we eens kijken wat de Track-modus is, hoe deze de prestaties verbetert en hoe u deze kunt inschakelen op uw Tesla.

Wat is de Track-modus Op een Tesla EV?

De Track-modus van Tesla biedt bezitters van Model 3 Performance, Model Y Performance en Model 3 Plaid een racewagenachtige rijervaring door het vermogen van gebieden als het entertainmentsysteem om te leiden naar tractiecontrole, wegligging, koeling en de motor. Het werd oorspronkelijk uitgebracht als een draadloze software-update voor de Tesla Model 3 Performance EV, met de Model Y Performance en Model 3 Plaid vanaf januari 2023.

Tesla legt het als volgt uit:

“Track-modus verbetert het bochtenvermogen door intelligent gebruik te maken van de motoren en regeneratieve en traditionele remsystemen. Indien ingeschakeld, draait het koelsysteem op een verhoogd niveau tijdens en na agressieve rijsessies om de systemen van uw voertuig de overtollige warmte te laten weerstaan.

Bij het nemen van bochten. in krappe bochten schakelen de systemen van de auto bijvoorbeeld automatisch het vermogen van links naar rechts en van voren naar achteren, afhankelijk van waar kracht het meest nodig is. Het regeneratieve remsysteem wordt ook opgevoerd om meer vermogen naar de accu te sturen, en de koelsystemen werken overuren op de aandrijflijn om deze gedurende een langere periode op een hogere capaciteit te laten werken.

De Track-modus is ook niet helemaal automatisch. Bestuurders kunnen de stabiliteit, het rijgedrag en de tractie regelen vanaf het touchscreen van de auto voordat ze vertrekken. Je kunt korte video's hiervan in actie zien via de Twitter-thread van Tesla in Track Mode.

In hun uitleg over Track Mode benadrukt Tesla dat deze modus alleen gebruikt mag worden op een circuit met gesloten circuit. Omdat het voertuig zich anders gedraagt ​​met deze bedieningselementen ingeschakeld en omdat andere rijhulpfuncties worden uitgeschakeld, is het niet veilig om in de baanmodus te rijden op gewone straten en snelwegen.

De Tesla Track-modus inschakelen

De Track-modus moet handmatig worden ingeschakeld wanneer de auto in het park staat en kan niet worden ingeschakeld tijdens het rijden. Ga naar Bediening > Pedalen & Besturing > Volgmodus in het menu. TRACK verschijnt op het scherm van de dashcam en u ziet een kleurgecodeerd diagram van de systemen van de auto die u kunt gebruiken om de status van het voertuig te controleren terwijl u rijdt.

Als je je Track Mode-instellingen wilt aanpassen, tik je op het pop-upvenster dat verschijnt wanneer je in Track Mode bent en waar “Track Mode Settings.” U kunt ook inzoomen vanuit het hoofdmenu door naar Bediening > Pedalen & Stuur en tik vervolgens op “Aanpassen” naast de trackmodus-instelling.

Waarschuwing:Nogmaals, Track Mode is alleen bedoeld voor gebruik op een circuit met gesloten circuit. Ongeacht in welke modus u zich bevindt, rijd altijd veilig en verantwoord en blijf binnen de snelheidslimiet voor de weg waarop u rijdt.

Verbetert de Track-modus de prestaties van een Tesla?

De Track-modus koelt de aandrijflijn zodat deze bij een hogere belasting kan werken zonder oververhit te raken, en stuurt extra vermogen om te helpen bij het sturen en de stabiliteit tijdens het kronkelen krappe bochten. Dat kan de rijprestaties zeker verbeteren als het wordt gebruikt door een bekwame chauffeur.

Het lijkt ook de acceleratie van een Tesla te verbeteren. In deze video van Tesla Northwest & EV's de bestuurder doorloopt een Tesla door verschillende tests en accelereert naar 100 KmH in iets minder dan vier seconden in Track Mode met een 75/25 voorspanning.

GERELATEERDWat is de Tesla Dog-modus en hoe werkt het?

Bestuurders moeten zich ervan bewust zijn dat sommige functies worden uitgeschakeld in de baanmodus. Autopilot-functies werken niet en entertainmentfuncties zijn ook niet toegankelijk. De Slip Start-instelling wordt overschreven en de stopmodus is standaard ingesteld op Rollen.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat, afhankelijk van hoe u de instellingen aanpast, uw auto heel anders kan rijden met de Track-modus. Als u bijvoorbeeld de instellingen voor stabiliteitsassistentie of tractiecontrole verlaagt zodat u kunt afdrijven, zal uw auto gladder rijden dan normaal — en daar moet je rekening mee houden tijdens het rijden.

De baanmodus is ook ontworpen voor gebruik met stevige racebanden, dus goedkopere banden of banden die niet zo duurzaam zijn, kunnen beschadigd raken in de baanmodus. Zorg ervoor dat uw auto in orde is en de extra stress aankan voordat u gaat rijden met Track Mode ingeschakeld.

Extra Track Mode-functies

Er zijn verschillende coole functies met racethema ingebouwd in de Track-modus als je ze wilt gebruiken. Een daarvan is de mogelijkheid om een ​​rondetimer in te stellen door een speld op de start-/finishlocatie te laten vallen die het voertuig vervolgens gebruikt om elke ronde te timen. Uw Tesla kan ook elke ronde opnemen als een afzonderlijke video, maar u moet een USB-station hebben om de beelden op te slaan.

Er verschijnt ook een G-meterkaart op het dashboard in de Track-modus en tracks versnellingskracht als uw drive. Het start automatisch aan het begin van elke rijsessie en volgt acceleratie- en deceleratiekrachten totdat de Track Mode wordt uitgeschakeld.

Hoewel niet alle Tesla's deze functie momenteel hebben, kan het in de toekomst naar niet-presterende modellen komen. Het bedrijf lanceerde zijn Acceleration Boost-functie als een betaalde over-the-air-update en zou iets soortgelijks kunnen doen om later de Track-modus naar al zijn auto's te brengen.

The Best USB Flash Drives of 2023 Beste algehele Flash Drive Samsung Fit Plus USB 3.1 Flash Drive Amazon

$ 19,99
$ 44,99 Bespaar 56%

Beste budget-flashdrive SanDisk Ultra Flair USB 3.0-flashdrive Amazon

$ 12,99
 

Beste USB-C Flash Drive SanDisk Ultra Dual Drive Go Amazon

$16.09
$24,99 Bespaar 36%

Beste hoge capaciteit Flashdrive Kingston DataTraveler Max USB-C-flashdrive Amazon

$ 98,66
$ 119,99 Bespaar 18%

Beste robuuste Flash Drive Corsair Flash Survivor Stealth USB 3.0 Flash Drive Amazon

$34.94
$36.99 Bespaar 6%

Beste flashdrive voor beveiliging Lexar JumpDrive Fingerprint F35 Amazon

$ 45,45
 

LEES VOLGENDE

  • › De Framework Laptop 16 heeft een uitbreidbare GPU
  • › Waar halen weer-apps hun informatie vandaan?
  • › Koop vandaag nog een Surface Laptop Go 2 van 256 GB voor slechts $ 550
  • › Wat is een Discord-token en hoe krijg je er een?
  • › Microsoft PowerPoint heeft een nieuwe lijstfunctie op het web
  • › Is uw codeproject net kapot gegaan? Het kan de fout van GitHub zijn